Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εκδρομές από Τουρκία για το παζάρι στην Κω– Προβληματισμός για τις λίγες επιλογές διασκέδασης το χειμώνα

02/12/2023
8902 Εμφανίσεις
7 Σχόλια

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος αναμένεται να επισκεφτούν δεκάδες Τούρκοι τουρίστες στην Κω με αφορμή το Χριστουγεννιάτικο παζάρι. Όπως μας δήλωσε η κα. Έσρα Ασκάρ από τα τουριστικά πρακτορεία Poullia Tours και Tilos Tours, η ζήτηση για Κω από Τουρκία είναι στα ύψη με κάποιους εκδρομείς να έρχονται από την Παρασκευή για το παζάρι.

Φέτος υπάρχουν τουλάχιστον 4 δρομολόγια την εβδομάδα μονοήμερης εκδρομής από Αλικαρνασσό για Κω το χειμώνα, όμως οι επιλογές σε διασκέδαση είναι μειωμένες αν και οι τουρίστες έχουν την διάθεση να κάνουν υψηλές καταναλώσεις.

Μεγάλος αριθμός Τούρκων εκδρομέων στην Κω για το παζάρι

« Αναμένουμε πολλά group από Τουρκία για το φετινό παζάρι. Έχουμε ήδη οργανώσει πακέτα εκδρομών από Παρασκευή. Μας ζητούν ξενοδοχεία, ενοικίαση αυτοκινήτου ακόμη και να τους κλείσουμε με κράτηση για φαγητό και διασκέδαση».

Τουρίστες έρχονται αλλά λίγες οι επιλογές για φαγητό και διασκέδαση

Σύμφωνα με την έμπειρη στον τουρισμό κα. Ασκάρ, υπάρχει ένα πρόβλημα σε ότι αφορά τις επιλογές διασκέδασης των επισκεπτών καθώς είναι λιγοστές οι επιλογές φέτος το χειμώνα. Οι Τούρκοι έρχονται όλη την εβδομάδα στην Κω και κάνουν την βόλτα τους, τα ψώνια τους στα μαγαζιά , στα σούπερ μάρκετ και αγαπούν το φαγητό στην Κω ειδικά το ψάρι. Οι επιλογές όμως στην εστίαση και μετά στην διασκέδαση είναι λίγες. Από την άλλη υπάρχουν επιχειρήσεις που ανοίγουν μόνο για να εξυπηρετήσουν τους Τούρκους χειμερινούς τουρίστες και είναι ευχαριστημένοι.»

Να σημειωθεί ότι πέρυσι ξεκίνησε η οργανωμένη επίσκεψη εκδρομέων από τα απέναντι γειτονικά παράλια στην Κω για το εορταστικό παζάρι της Κω. Με μεγάλη έκπληξη οι σύλλογοι είχαν δηλώσει στην εφημερίδα μας ότι οι Τούρκοι έκαναν πολλές αγορές και βοήθησαν στα μέγιστα ώστε να υπάρξει επιτυχία στο παζάρι. Μάλιστα σύλλογοι μας είχαν πει ότι εάν δεν ήταν οι Τούρκοι τουρίστες, ίσως δεν θα υπήρχαν τόσες αγορές.

Το ίδιο μας αναφέρουν κατά καιρούς σε σχετικά ρεπορτάζ και επιχειρηματίες που έχουν κατά την διάρκεια του χειμώνα αυξημένες πωλήσεις λόγω των Τούρκων. Είναι στοιχεία που ίσως δώσουν κίνητρα και σε άλλα μαγαζιά να παραμείνουν ανοικτά για να «ζωντανέψει» η Κως ξανά σε όλους.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο να μειώνονται όλο και περισσότερο οι επιχειρήσεις που λειτουργούν το χειμώνα κάτι που προβληματίζει τους κατοίκους του νησιού και τους χειμερινούς επισκέπτες.

Σάντυ Λαδικού


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 7
Ανώνυμος
Ανώνυμος 03/12 - 19:34
Δεν βγαίνει
Η Κως είναι μόνο για μαγαζιά με delivery cafe.. όλοι τα ίδια κάνουν ότι κάνει ο γείτονας!!Ζωντανή μουσική μέχρι κ τα περίπτερα έχουν . Το φαγητό εκτός από ένα μαγαζί ,όλοι οι άλλοι τα ίδια κ τα ίδια φαγητά... πώς να βγεί ο άλλος τον χειμώνα όταν το δεν υπάρχει κάτι να τον δελεάσει να βγεί?? οπότε ορθός τα ξοδεύουν μακριά από την κω
Κάτοικος κω
Κάτοικος κω 03/12 - 19:05
Κοινωνία
Σταματήστε τα παραμύθια .από το 1980 και μετά κάθε χειμώνα τα περισσότερα μαγαζιά κλείνουν το ίδιο συμβαίνει και στη Ρόδο. Μόνο τα κινέζικα μαγαζιά και τα πολυκαταστήματα δουλεύουν τα μικρά είναι άδεια. Όσο για τους γείτονες δεν ψωνίζουν γιατί εδώ είναι τρεις φορές πιο ακριβά. Με την διαφορά της τουρκικής λίρας και του ευρώ μόνο στα εστιατόρια πηγαίνουν. Όσο για τα ξενοδοχεία οι περισσότεροι μένουν στους εδώ συγγενείς και φίλους τους.
Φίλος της Κω
Φίλος της Κω 03/12 - 15:26
Προτάσεις.
Η Κως χρειάζεται έναν σύγχρονο αυτοκίνητοδρόμο από την Κω μεχρι τη Κεφάλο. Με διαχωριστικό δια αποφυγής ατυχημάτων όπου το καλοκαίρι είναι αυξημένα.Γενικοτερα χρειάζεται η αναβάθμιση των υποδομών. Επίσης η αξιοποίηση των θερμών λουτρών.
Αθανάσιος
Αθανάσιος 03/12 - 10:16
Παράπονο
Ακόμη περιμένω να δώ ένα σχόλιο....εάν είστε αμεριληπτοι και υποτίθεται ότι υπηρετείτε το χώρο της δημοσιογραφίας οφείλετε να ανεβάσετε το σχόλιο.... φτάνει πια με την υποκρισία
Αθανάσιος
Αθανάσιος 03/12 - 10:15
Υποκρισία
Βγάζουν αρκετά τ σαιζόν και το χειμώνα κάνουν διακοπές.... τόσα χρόνια ακόμη απορειτε για το ποιόν των Κώων.....
Μιχάλης
Μιχάλης 03/12 - 08:58
Σενάριο αλλαγής
Αν η Κως θέλει να θεωρείται μεγάλο νησί, θα πρέπει να αλλάξει αρκετά πράγματα. Τα πιο σημαντικά προφανώς θα ήταν το νοσοκομείο και έπειτα κατά τη γνώμη μου ένα τμήμα είτε ιατρικής είτε νοσηλευτικής. Με αυτόν τον τρόπο, κάποιες (πιστεύω αρκετές) επιχειρήσεις θα είχαν αρκετά έσοδα λόγω φοιτητών και τον χειμώνα. Σίγουρα όμως θα ανέβαινε και η ζωή των Κωων και κατ'επέκταση και των τουριστών από Τουρκία ή από τα γύρω νησιά
Γιάννης
Γιάννης 02/12 - 23:56
Χειμώνας
Μια επιχείρηση δεν είναι κερδοφόρα όταν δουλεύει 3 φορές και ποιο λίγο τον χειμώνα λίγοι βγαίνουν και τα έξοδα της επιχείρησης μεγάλα

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ