Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Κυρίτσης στο "Ράδιο Πρώτο" : Η Δύναμη Αλλαγής είναι παρούσα και θα είναι η νικήτρια των εκλογών

05/10/2022
331 Εμφανίσεις
11 Σχόλια

Σε μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης προχώρησε το πρωινό της Τετάρτης ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γιώργος Κυρίτσης στο Ράδιο Πρώτο 91.5. Ο τέως δήμαρχος απάντησε σε ερωτήσεις που αφορά τα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Κω, το συγκοινωνιακό έργο, τα προβλήματα στα σχολικά κτίρια, για το δικαστήριο των μηχανικών αναφορικά με τους ποδηλατόδρομους και την δική του απάντηση σε όσους τον χαρακτηρίζουν « κακό Κυρίτση». Σχετικά με τις εκλογές, ξεκαθάρισε ότι η Δύναμη Αλλαγής θα είναι παρούσα και μάλιστα η νικήτρια των εκλογών.

Μελέτη του οδικού δικτύου και επέκταση συγκοινωνιακού έργου

Ο κ Κυρίτσης ξεκίνησε εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο νέων ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στην άσφαλτο στην Κω μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδας. Εξέφρασε την άποψη ότι το νησί έχει ανάγκη της διαμόρφωσης και αναβάθμιση του οδικού δικτύου για την ασφάλεια των οδηγών. « Δεν είναι μόνο επικίνδυνη η διασταύρωση στην Πειραιώς. Είναι πολλά τα σημεία που πρέπει να μελετηθούν και να δημιουργηθούν κόμβοι. Το 2007 φτιάξαμε κάποιους κόμβους που στην συνέχεια κάποιοι χάλασαν. Το 2015 φτιάξαμε τον κόμβο της Μαρίνας κατόπιν ατυχήματος. Για το σημείο της Πειραιώς υπήρχε μελέτη όμως η τεράστια αύξηση των οχημάτων αλλάζει τον χάρτη της κυκλοφορίας που σημαίνει ότι πρέπει να εξεταστούν ξανά. Είπαν κάποιοι ότι δεν πρόλαβαν σε αυτό το σημείο να κάνουν παρεμβάσεις λόγω κορονοϊού. Είναι τραγική η ευθύνη κάποιων».

Σχετικά με το συγκοινωνιακό έργο, έκανε μία αναδρομή λέγοντας ότι πολεμήθηκε ο ίδιος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δύναμης Αλλαγής για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας. « Συρθήκαμε στα δικαστήρια, μας ζήτησαν αποζημιώσεις. Κάναμε συζητήσεις με το ΚΤΕΛ τότε. Τα ΚΤΕΛ, τα ταξί αλλά και η αστική συγκοινωνία προσφέρουν μεγάλο μεταφορικό έργο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να κληθούν σε συνάντηση διότι εξαιτίας της έκρηξης του τουρισμού είναι αυξημένες και οι ανάγκες και η ζήτησε σε ότι αφορά τα μεταφορικά μέσα. Πρέπει όλοι να κάνουμε το επόμενο βήμα αλλά να αναλογιστούμε και πόσα βήματα χάθηκαν το προηγούμενο διάστημα».

Η Δύναμη Αλλαγής θα είναι παρούσα και νικήτρια των εκλογών 

Σε ερώτημα για το εάν η δημοτική παράταξη θα συμμετάσχει στις εκλογές, ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής είπε ότι θα είναι παρούσα και νικήτρια. « Το να μην είναι παρούσα αποκλείεται. Θα είναι νικήτρια. Μας το λένε και άνθρωποι που τους είχαμε πικράνει. Η παράταξη θα ακολουθήσει όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες καθώς έχει αρχές και κανόνες και η ολομέλεια θα αποφασίσει για τις λεπτομέρειες. Δουλεύουμε χωρίς φανφάρες. Δεν είναι κοψιμιός ο Κυρίτσης και τα στελέχη. Η Δύναμη Αλλαγής δεν είναι εξαφανισμένοι όπως θέλουν κάποια ΜΜΕ να την παρουσιάζουν».

Σχολεία: Κανένας σχεδιασμός – Διέλυσαν τα σχολεία. Ψέματα και πολιτικά ανήθικα

Ο κ. Κυρίτσης αναφέρθηκε και στις επισκέψεις που είχε στα σχολεία του 3ου γυμνασίου αλλά και 3ου δημοτικού με αφορμή τα ζητήματα στέγης που υπάρχουν. Δήλωσε ότι το πένθος και αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού ότι τα σχολεία θα είναι έτοιμα με δηλώσεις τους τον Αύγουστο, « τελικά ήταν όλα ψέματα και πολιτικά ανήθικα. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και τα διέλυσαν όλα. Το 3ο γυμνάσιο μέχρι πρόσφατα δεν είχε παραλάβει τα νέα κοντέινερ. Πετάνε την μπάλα στην εξέδρα και λένε ότι θα αγοράσουν ακίνητα για νέα σχολεία. Στο φροντιστήριο Χατζηνικολάου για πόσο διάστημα θα πηγαίνουν τα παιδιά σχολείο; Σε ότι αφορά την σχολική στέγη, είναι ένα από τα μεγάλα μου λάθη και οφείλω μία συγνώμη στην κα. Μακρή που έβαζε επί 5 χρόνια το ζήτημα της σχολικής στέγης στο τραπέζι. Φτιάξαμε το ΕΕΕΚ, φτιάξαμε 3 σχολεία μετά τον σεισμό Φτιάξαμε τον σταθμό στην Αγιά Μαρίνα. Η Κως δυστυχώς έμεινε πίσω στην ανάπτυξη και μας λένε ότι οφείλεται στην πανδημία την ώρα που το κράτος μοίρασε εκατομμύρια στους δήμους και αυτοί περί άλλων τυρβάζουν».

Παράλληλα αναφέρθηκε στους χώρους στάθμευσης λέγοντας ότι «3 χρόνια δεν έφτιαξαν ούτε ένα χώρο πάρκινγκ. Στην είσοδο της πόλης ακόμη να τελειώσει το έργο, δεν αξιοποιήθηκε το ακίνητο της αεροπορίας ενώ για τον χώρο της Κάζα Ρομάνα έγινε περίφραξη από τον ιδιώτη».

Το πρόβλημα της στέγασης και την δημιουργία νέων σπιτιών

Ο κ. Κυρίτσης συμμετείχε στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων τις προηγούμενες ημέρες και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι συζητήθηκε ένα θέμα το οποίο είχε θέσει προ ετών και αφορά την δημιουργία χώρων στέγης για νέα ζευγάρια αλλά και δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Ως γνωστόν, η έλλειψη σπιτιών προς ενοικίαση είναι ένα τεράστιο ζήτημα για όσους έρχονται να εργαστούν στο νησί μας αλλά και για όσα ζευγάρια θέλουν να ξεκινήσουν την κοινή τους ζωή και δεν διαθέτουν το δικό τους σπίτι.

« Κατατέθηκε πρόταση από την Περιφέρεια και τους Δήμους που θα δώσει απαντήσει σε βάθος χρόνου καθώς θα πρέπει να υπάρχουν εγκρίσεις για τα όρια δόμησης και άλλα. Το 2010 λέγαμε και βλέπαμε το τεράστιο πρόβλημα στέγης που υπάρχει ειδικά για τα νέα παιδιά που δεν είχαν κάποιο σπίτι για να ξεκινήσουν την ζωή τους ως ζευγάρι. Είχαμε παρουσιάσει ένα πλάνο για την δημιουργία διαμερισμάτων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από νέα ζευγάρια αλλά και δημόσιους υπαλλήλους. Τι έγινε η πρότασή μας; Μπήκε στο συρτάρι από τον κ Καΐσερλη με πρώτο βιολί τον κ. Νικηταρά. Όταν αναλάβαμε ξανά, προέκυψαν άλλα προβλήματα δημοσιοοικονομικά, μεταναστευτικό και σεισμός. Χάρηκα για την θέση της ΠΕΔ διότι δικαιώνομαι μετά από 12 χρόνια. Χάρηκα και για το πρόγραμμα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός σε αυτό το θέμα. Έχουμε την δυνατότητα με την δημοτική περιουσία που διαθέτουμε να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους και νέους».

Για το δικαστήριο των μηχανικών σχετικά με την υπόθεση των ποδηλατόδρομων και τα όσα απάντησε ο ίδιος σε επιστολή του σε επικριτές είπε : « Η απάντηση ήταν καταρχήν κάτι που όφειλα στον εαυτό μου και ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Ο κ. Καΐσερλης βρήκε ως εξιλαστήριο θύμα τους μηχανικούς του δήμου. Ο στόχος ήταν να αποδείξουν ότι ο Κυρίτσης και κάποιοι τα πήραν. Εγώ δεν έζησα από την πολιτική. Ζω για την πολιτική. Ζω από το επάγγελμά μου. Δεν έχω ανάγκη την πολιτική για ένα μισθό όπως έχουν άλλοι. Όλα έγιναν από κακία και ήταν αστείο όταν ανέλαβαν που είπαν για την υπόθεση ότι δεν τα εννοούσαν. Χρόνια καλλιέργησαν το μύθο του κακού Κυρίτση. Βλέπουμε με τι μίσος και κακία μιλούν στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Καμία απόφαση για Ναυτικό Όμιλο – Δόθηκε έκταση σε ιδιώτη

Ο τέως δήμαρχος μίλησε και τον χώρο του Ναυτικού Ομίλου καθώς τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί στην επιτροπή διαβούλευσης. « Δεν υπάρχει καμία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τον Ναυτικό Όμιλο παρά μόνο μία απόφαση δική μας που είχε ψηφιστεί και από την κυρία Ρούφα. Κατηγορούν εμένα για ξεπούλημα και αυτοί επεξεργάζονται το ξεπούλημα. Ήδη έδωσαν σε ιδιώτη έκταση για ομπρέλες στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου. Ιδιώτης φίλος τους και ένας εκ των μελετητών για την ανάπλαση της περιοχής και είναι και ξενοδόχος».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 11
Ανώνυμος
Ανώνυμος 06/10 - 17:14
Βλεπω ταραχη
Απο τα πληρωμενα λυκοσκυλα. Κατι παει καλα για τον Κυριτση.
Προς κοτη
Προς κοτη 06/10 - 16:29
Προς κοτη
Τα στημένα γκάλοπ τα είδαμε και στην Κω και στην Ρόδο. Τους τα έψαλε μέχρι και ο Σαντορινιός
ΚΟΤΗΣ
ΚΟΤΗΣ 06/10 - 10:08
ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.
ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ ΟΠΙΝΙΟΝ, ΕΒΓΑΛΕ 14% ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ 47% ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ. ΤΟ ΞΕΧΝΑ;Η ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑΤΑ, ΤΑ ΚΥΝΗΓΗΤΑ, ΤΑ **ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΘΑ ΣΕ ΛΙΩΣΩ**, ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ, ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ;
I love kos
I love kos 06/10 - 08:18
I love kos
Ευτυχώς ήταν ο Κυρίτσης και είδαμε έργα. Τώρα βολευτηκαμε με τα i love kos και τις ελιές
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ 06/10 - 04:25
ΚΑΙ ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΘΗΚΕΣ
..ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ.,...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ..ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ
Ανώνυμος
Ανώνυμος 06/10 - 00:43
ΑΣΕ ΜΑΣ ΠΑΛΙ ΕΣΥ
Κάτσε σπιτάκι σου εκεί πέρα που ΘΕΣ και να κερδίσεισ τις εκλογές πλύνε τα πιατακια σου μεγάλωσε τα γατάκια σου και ησυχία δοκιμάστηκες και απετυχες
Ψιτ
Ψιτ 06/10 - 00:12
-
Κυριτση...Οταν σε βριζουν υπολοιπα του Συριζα και ορφανα της δεξιας πολυκατοικιας...σημαινει οτι εισαι στο σωστο δρομο!!Π Ρ Ο Χ Ω Ρ Α Γιωργαρε..οι δημοτες ειναι μαζι σου!!!
Ψιτ
Ψιτ 05/10 - 22:59
κιβώτιο
Δεν ξαναγεμιζουμε το κιβώτιο σου. Δυο φορές κάναμε το λάθος γιατί δεν θέλαμε τον Καισερλη και σε βγάλαμε δήμαρχο. Τώρα τελείωσες. Έχει πιο νέους και έντιμους στη δημαρχία. Άντε για τσαγακι κι ασε τις ψευτομαγκιες παππού
Μπάρμπα Γιώργος
Μπάρμπα Γιώργος 05/10 - 21:16
Άντε για σύνταξη
Βρε άιντε να απολαύσεις την σύνταξη σου και μη παιδευεις πια τον κόσμο. Είπες πολλά ψέματα 25 χρόνια στο Δήμο. Τώρα λίγο πριν τα 70 σου περιμένεις να σε ξαναπιστεψουμε;
Ψιτ
Ψιτ 05/10 - 20:05
-
Φυσικα και ΔΕΝ ειναι Κοψιμιος ο Κυριτσης...ειναι ο νεος δυναμικος δημαρχος του νησιου...ο δημαρχος ολων των δημοτων και ΟΧΙ των συμφεροντων..ειναι η Αλλαγη που θα δωσει ζωη στην πεθαμενη Ακτη Κουντουριωτη!!!
Πολίτες Κω
Πολίτες Κω 05/10 - 19:01
Πολιτική
Κρατήστε τον εγωισμό για τους εαυτούς σας και μην κάνετε όνειρα απατηλά. Ζύγιστηκατε μετριθηκατε και βρεθήκατε ελλειπείς .

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ