Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τη διαβεβαίωση ότι στη Δωδεκάνησο θα είναι αποδεκτοί ως κοινόχρηστοι χώροι και οι κτηματολογικοί  δρόμοι – προσβάσεις που περιγράφονται στα κτηματολογικά διαγράμματα και στους κτηματολογικούς χάρτες, λόγω της ύπαρξης του Κτηματολογίου Ρόδου – Κω – Λέρου απο το 1927, έλαβε  μετά απο επικοινωνία με τον αρμόδιο υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαο Ταγαρά ο βουλευτής Δωδεκανήσου και τ.υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.Μετά από σχετική ενημέρωση που ειχε ο Δωδεκανήσιος βουλευτής για τις εμπεριστατωμένες  προτάσεις του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, επικοινώνησε άμεσα με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Ταγαρά ο  οποίος συμφώνησε  με τη λογική βάση του αιτήματος του ΤΕΕ και δεσμεύτηκε πως θα συμπεριληφθεί στην υπο ψήφιση νομοθετική ρύθμιση.Η σχετική δέσμευση του αρμόδιου υφυπουργού κ. Ταγαρά, έρχεται να ικανοποιήσει στην ουσία ένα βασικό αίτημα και πρόταση παραλληλως του Τμήματος Δωδεκανήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στη σχετική επερχόμενη ρύθμιση της παράτασης της κείμενης νομοθεσίας για την οικοδομησιμότητα εντός Ζώνης 500 μέτρων καθώς και τμημάτων άνω των 4 στρεμμάτων σε σχέση με την την υποχρέωση ύπαρξης προσώπου σε κοινόχρηστο χώρο, αίτημα που καλύπτει και πολύ μεγάλο πληθυσμό Δωδεκανησίων.
  • 29 Σεπτεμβρίου 2023
  • 0 Σχόλια

  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ 3

Με γεύσεις και αρώματα από 13 συλλόγους, απ΄ όλο τον κόσμο, συνεχίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στο Χάνι, το τετραήμερο Φεστιβάλ που διοργανώνουν οι "Γυναίκες Χωρίς Σύνορα", παράρτημα Κω, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια προσφορά του Συλλόγου.Μάλιστα, να σημειώσουμε ότι υπήρχε και διαγωνισμός ανάμεσα στους συμμετέχοντες συλλόγους, όπου ο σεφ Δημήτρης Τσιαπανιτης, του ξενοδοχείου Πέλαγος, ξεχώρισε και βράβευσς τους χταποδοκεφτέδες από Κάλυμνο και τον χαλβά με παγωτό από το Σύλλογο των Κώων Μουσουλμάνων, ενώ στο τέλος οι συμμετέχοντες και οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν και χόρεψαν.
  • 29 Σεπτεμβρίου 2023
  • 0 Σχόλια

  • ΤΟΠΙΚΑ

Αρκετά ατυχήματα προκάλεσαν τα σημερινά πρωτοβρόχια, όπου σημειώθηκαν αρκετές πτώσεις κυρίως με μοτοποδήλατα, ωστόσο είχαμε και ένα σοβαρό τροχαίο, όταν οδηγός επαγγελματικού οχήματος στην περιοχή "Πόρτες" στην Αντιμάχεια. έχασε τον έλεγχο του οχήματος το οποίο ντελαπάρισε και για λίγα μόλις μέτρα δεν κατέληξε στον γκρεμό.Και αυτό το ατύχημα, επιβεβαιώνει το πόσο αναγκαία είναι η τοποθέτηση στηθαίων σε αυτή την περιοχή, όπου είχαμε και άλλα ανάλογα ατυχήματα.(Xαρίκλεια Χριστοφή)
  • 28 Σεπτεμβρίου 2023
  • 5 Σχόλια

ΕΞΟΔΟΣ