Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Έρευνα σοκ για παχυσαρκία και κορονοϊό: Σχεδόν 50% ο κίνδυνος θανάτου

27/08/2020
78 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τρομακτικά τα συμπεράσματα μελέτης του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, καθώς αποδεικνύεται ότι οι κίνδυνοι για τα υπέρβαρα άτομα είναι μεγαλύτεροι από ό,τι πιστευόταν.

Σοκαριστικά στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, καθώς σύμφωνα με έρευνα κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από όλο τον κόσμο, η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από κορονοϊό κατά σχεδόν 50% και μπορεί να κάνει τα εμβόλια λιγότερο αποτελεσματικά.

Τα ευρήματα, τα οποία περιγράφονται ως τρομακτικά, δείχνουν ότι οι κίνδυνοι για τα άτομα με παχυσαρκία είναι μεγαλύτεροι από ό,τι πιστεύαμε μέχρι πρότινος, όπως αναφέρει ο Guardian.

Η μελέτη, η οποία έγινε για λογαριασμό της Παγκόσμιας Τράπεζας, πρόκειται να αυξήσει την πίεση στις κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, το οποίο υφίσταται σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι προαναφερόμενες χώρες έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας στον κόσμο. Τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ δείχνουν ότι περισσότερο από το 40% των Αμερικανών είναι παχύσαρκοι. Το ποσοστό της Αγγλίας είναι πάνω από το 27% στους ενήλικες.

Η νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ σχετικά με τις επιδράσεις του Covid-19 σε άτομα με παχυσαρκία, που ορίζονται ως Δείκτης Μάζας Σώματος άνω των 30, διαπιστώνει ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τον ιό. Ο κίνδυνος να καταλήξουν στο νοσοκομείο με κορονοϊό αυξάνεται κατά 113%, να χρειαστούν εντατική φροντίδα 74% και να πεθάνουν από τον ιό 48%.

Η μελέτη έγινε υπό τον καθηγητή Μπάρι Πόπκιν του τμήματος διατροφής του UNC Gillings Global School of Public Health, ο οποίος δήλωσε ότι σοκαρίστηκε από τα ευρήματα.

"Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση», είπε. «Είναι ουσιαστικά μια αύξηση 50%. Αυτός είναι ένας πολύ τρομακτικά υψηλός αριθμός. Όλα είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερα από ό,τι περίμενα. "

Ο κίνδυνος εισαγωγής στο νοσοκομείο για άτομα με παχυσαρκία διπλασιάστηκε. «Τα ποσοστά της νοσηλείας στην εντατική και της θνησιμότητα είναι πραγματικά υψηλά. Με συγκλόνισαν όλα, για να είμαι ειλικρινής".

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Obesity Reviews, είναι μια μετα-ανάλυση, που συγκεντρώνει δεδομένα από πολλές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. Η παχυσαρκία είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που καμία χώρα δεν έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία.

Τα άτομα με παχυσαρκία έχουν συχνά υποκείμενα ιατρικά προβλήματα που τους θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο από τον κορονοϊό, όπως καρδιακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2. Η παχυσαρκία μπορεί επίσης να προκαλέσει μεταβολικές αλλαγές, όπως η αντίσταση στην ινσουλίνη και η φλεγμονή που δυσκολεύουν τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις.

«Τα άτομα με παχυσαρκία είναι επίσης πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν σωματικές παθήσεις που κάνουν την καταπολέμηση αυτής της νόσου δυσκολότερη, όπως η άπνοια ύπνου, η οποία αυξάνει την πνευμονική υπέρταση ή ένας δείκτης μάζας σώματος που αυξάνει τις δυσκολίες στη διασωλήνωση», δήλωσε η συν-συγγραφέας καθηγήτρια Μελίντα Μπεκ.

Επίσης, ούτε εμβόλιο Covid-19 μπορεί να λειτουργήσει σε άτομα με παχυσαρκία, λένε οι συγγραφείς. «Γνωρίζουμε ότι ένα εμβόλιο κορονοϊού θα έχει θετική επίδραση στα παχύσαρκα άτομα, αλλά υποψιαζόμαστε από όλες τις γνώσεις μας από τις δοκιμές για το εμβόλιο για τον SARS και το εμβόλιο γρίπης ότι θα έχει μειωμένο όφελος σε σύγκριση με άλλους», δήλωσε ο Πόπκιν.


news247.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ