Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αυτή είναι η καλύτερη θεραπεία για τα κουρασμένα μάτια από την τηλεργασία

12/12/2020
108 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μειώστε το κοκκίνισμα, τις σακούλες, τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο, με δυο φακελάκια τσαγιού. Ακολουθούν οι επιστημονικές εξηγήσεις.

Το Οπτικό Σύνδρομο Υπολογιστών (CVS), που έχει ως πρώτο σύμπτωμα την εμφανή καταπόνηση των οφθαλμών και της ευρύτερης περιοχής των ματιών, είναι το πιο συχνό φαινόμενο που διαρκώς αναφέρεται από τους ειδικούς στην οφθαλμολογία, ως κύριο πρόβλημα σε άτομα που είναι αναγκασμένοι να εργάζονται και να επικοινωνούν μέσω μιας οθόνης υπολογιστή, τάμπλετ και κινητού. «Αλλά ενώ μετά από ένα μικρό διάλειμμα από την τηλεργασία, το κοκκίνισμα των οφθαλμών και η γενική κόπωση των ματιών δείχνουν να επανέρχονται στο φυσιολογικό, μακροπρόθεσμα, οι βλάβες είναι πιο γενικευμένες, οδηγώντας σε μόνιμους πονοκεφάλουςθαμπή ή θολή όρασηξηροφθαλμία, έως και έντονους πόνους στον αυχένα», λέει ο Μαρκ Ρόσενφλιντ, καθηγητής του τμήματος Οπτομετρίας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, μια μελέτη που διενήργησαν οι επιστήμονες της AgeX Therapeutics, μιας βιοτεχνολογικής εταιρείας με έδρα την Καλιφόρνια (η οποία αναπτύσσει έρευνες και νέες θεραπείες που στοχεύουν στις σχετιζόμενες με την ηλικία εκφυλιστικές ασθένειες), λέει ότι η διαρκής εργασία μπροστά από έναν υπολογιστή γερνάει πρόωρα την ευαίσθητη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια, με κύριο υπαίτιο το έντονο φως που εκπέμπουν αυτές οι συσκευές. «Το “μπλε” φως της οθόνης, έχει αποδειχθεί ότι δημιουργεί στο δέρμα παρόμοια υπερμελάγχρωση με την ακτινοβολία UVB, οδηγώντας σε φωτογήρανση. Και όπως ακριβώς συμβαίνει μετά από ένα ηλιακό έγκαυμα στο πολύ λεπτό δέρμα των ματιών, σχεδόν άμεσα δημιουργούνται μαύροι κύκλοι, οιδήματα και χαλάρωση. Αλλά αυτή η φλεγμονή, επειδή ακριβώς είναι διαρκώς αναπτυσσόμενη εξαιτίας της μόνιμης επαφής με τις οθόνες, οδηγεί σε βαθύτερες κυτταρικές αλλοιώσεις», τονίζουν οι ερευνητές.


Τα καλά νέα έρχονται από μια πρόσφατη έρευνα του τμήματος φαρμακευτικής τεχνολογίας του πανεπιστημίου Prince of Songkla στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με την οποία, η καλύτερη θεραπεία πρόληψης και θεραπείας των κουρασμένων οφθαλμών και της γήρανσης της επιδερμίδας κάτω από τα μάτια, είναι το μαύρο τσάι. «Επειδή το μαύρο τσάι έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε τανίνες, το καθιστούν ιδανικό για την αποτροπή και θεραπεία οιδημάτων, μαύρους κύκλους και σακούλες. Ακόμα περισσότερο, η καφεΐνη που επίσης κυριαρχεί στο μαύρο τσάι, δρα ως αντιοξειδωτικό και αποσυμφορητικόγια τα μικρά αγγεία των οφθαλμών», τονίζουν οι Ταϊβανέζοι επιστήμονες.

Πρακτικά μιλώντας: Στο τέλος κάθε εργάσιμης μέρας- μετά από ώρες μπροστά από μια οθόνη-, βυθίστε δυο φακελάκια μαύρου τσαγιού σε ζεστό νερό, και πριν αρχίσουν να βράζουν, βγάλτε τα και αφήστε να κρυώσουν για 15 λεπτά στο ψυγείο. Ξαπλώστε στον καναπέ και απλώστε τα δροσερά φακελάκια πάνω σε όλη την περιοχή των ματιών -με κλειστά βλέφαρα-, για 10 έως 15 λεπτά. Τόσο απλά.

reader.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ