Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Παντελής Παντελίδης: Πέντε χρόνια από το φρικιαστικό τροχαίο που συγκλόνισε την Ελλάδα

18/02/2021
48 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου του 2016 όταν όλη η Ελλάδα πάγωσε στην είδηση του θανάτου του Παντελή Παντελίδη σε τροχαίο δυστύχημα. «Στις 9:20 προσεκομίσθη νεκρός. Προ ολίγου ανεγνωρίσθη από πρώτου βαθμού συγγενή, ότι πρόκειται για τον Παντελή Παντελίδη. Ακολουθεί νεκροτομή και τοξικολογικές εξετάσεις». Με τις παραπάνω 22 ψυχρές λέξεις το ιατρικό ανακοινωθέν έριξε την αυλαία του δράματος.

Mόνο που ο Παντελίδης, στα 32 του χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει έναν μύθο και όταν αναφερόμαστε σε μύθους  οι άχρωμες και κυνικές λέξεις δεν έχουν μεγάλη σημασία. Ούτε ένα ψυχρό ιατρικό ανακοινωθέν μπορεί να φανερώσει την απώλεια. Αντίθετα, η μουσική και τα τραγούδια μπορούν να μας περιγράψουν τα πάντα.

Σήμερα θα μιλήσουμε για την ζωή του ακούγοντας τον ίδιο και στο τέλος του… ταξιδιού θα διαπιστώσετε πως ο Παντελής είχε τραγουδήσει για όλα: Για το ξεκίνημά του, την αποθέωση που θα γνώριζε αλλά και το τέλος του…

 «Όνειρο ζω μην με ξυπνάτε»

Θα αρχίσουμε την ιστορία μας από την μέση και πιο συγκεκριμένα από τις 31 Οκτωβρίου του 2013 όταν ο Παντελίδης  κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα». Σε αυτή την δισκογραφική δουλειά συμπεριλαμβάνεται και το τραγούδι «Όνειρο ζω» και πράγματι ο Παντελής ζούσε το όνειρό του ξύπνιος.

Γέμιζε τα μαγαζιά, άκουγε τα τραγούδια του παντού και έβλεπε τους κόπους και τις αγωνίες του να αποδίδουν καρπούς. Δεν ήταν πλέον μέσα σε ένα δωμάτιο, με μια κιθάρα στα χέρια να ηχογραφεί τα τραγούδια του για το you tube και τους πιστούς φίλους του.

Ηταν στις μεγάλες πίστες, ίσος προς ίσο με τα μεγάλα ονόματα στον χώρο, τα κομμάτια του ακούγονταν σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και  οι θαυμαστές του καθημερινά πολλαπλασιάζονταν. Είχε «αναγκάσει» όλο το καλλιτεχνικό σύστημα να τον υπηρετεί αντί να γίνεται το αντίθετο και αυτό λέει πολλά για την πορεία του. Είχε καταφέρει να επιβάλλει την παρουσία του τραγουδώντας για πράγματα που ανεξαρτήτως αν είναι κάποιος λάτρης της ελληνικής λαϊκής μουσικής ή όχι τα έχει βιώσει.

https://eleftherostypos.gr/ellada/713210-pantelis-pantelidis-pente-xronia-apo-to-frikiastiko-troxaio-pou-sygklonise-tin-ellada/

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ