Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

4 βασικά μυστικά για επιτυχημένη απώλεια βάρους

16/04/2022
93 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Από την Διονυσία Αγαλιώτη, διαιτολόγο – διατροφολόγο.

Όταν ξεκινάμε μια δίαιτα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα παρατήσουμε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που μετά από μία προσπάθεια 1 με 1,5 μήνα εγκαταλείπουν τα "όπλα”. Όλο αυτό αποτελεί ένα φαύλο κύκλο που δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.

Εχεις σκεφθεί, λοιπόν, τι πρέπει να κάνεις για να μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια; Αυτά είναι τα 4 βασικά βήματα για επιτυχημένη δίαιτα:

Βήμα 1: Αυτό που σκέφτεσαι αρχικά, είναι λάθος

Ξεκινάς μια δίαιτα, είτε γιατί θέλεις να χάσεις βάρος, είτε γιατί μόλις έκανες εξετάσεις αίματος και κάτι πρέπει να διορθώσεις. Λες, "θα κάνω μια δίαιτα 1-2 μήνες και όλα καλά". ΛΑΘΟΣ! Για οποιοδήποτε λόγο και αν ξεκινάς τη δίαιτα, ο ένας και μοναδικός σου στόχος πρέπει να είναι να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες. Μόνο αυτό θα φέρει την αλλαγή, τη μόνιμη αλλαγή που θες.

Βήμα 2: Η ψυχολογία "παίζει" και αυτή το ρόλο της

Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζεις ήδη. Η πίεση της καθημερινότητας, το στρες, οι πολλές επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις σε δυσκολεύουν στο να βάλεις το στόχο και να τον φέρεις εις πέρας. Οι έρευνες δείχνουν ότι το οξειδωτικό στρες, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αύξηση του βάρους και την αποθήκευση λίπους στο σώμα.

Πρέπει να έχεις θέληση, υπομονή και επιμονή, γιατί αλλιώς θα καταλήξεις πάλι στο ίδιο σημείο, δηλαδή στις μικρές προσπάθειες που φέρνουν προσωρινή αλλαγή. Όλα είναι μέσα στο μυαλό και η κακή σου ψυχολογία θα αλλάξει αν δεις (σταδιακά) την υγεία και το σώμα σου να αλλάζει προς το καλύτερο. Και αυτή η "νίκη” θα είναι ξεκάθαρα δική σου!!!

Βήμα 3: Να έχεις πάντα οργανωμένη τη λίστα του supermarket και ποτέ να μην πηγαίνεις  χωρίς στόχο

Μεγάλο σφάλμα, αν δεν έχεις γράψει τι χρειάζεται να αγοράσεις. Κάτσε ένα 10λεπτο και σημείωσε τι πρέπει να αγοράσεις και σε ποιες ποσότητες, έτσι ώστε να μη σου λείψει τίποτε για την προετοιμασία των γευμάτων και των σνακ. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα μπεις στη διαδικασία να παραγγείλεις από έξω, δεν θα παραλείψεις κάποιο γεύμα και φυσικά θα δεις διαφορά και στο πορτοφόλι σου, αφού εάν πας χωρίς λίστα, θα κάνεις αχρείαστες αγορές.

Βήμα 4: Μη ζυγίζεσαι κάθε μέρα

Το να ανεβαίνεις στη ζυγαριά κάθε μέρα, είναι πιθανό να αποτελεί το βασικότερο λόγο που η προσπάθειά σου μένει στη μέση. Μη βάζεις τον εαυτό σου σε αυτήν την διαδικασία. 1-2 φορές την εβδομάδα είναι υπέρ αρκετές για να έχεις τον έλεγχο. Να θυμάσαι, όμως, πως σημασία έχει η σύσταση του σώματος (λίπος, μυική μάζα, υγρά) και αυτό είναι κάτι που πρέπει να βάλεις στο μηνιαίο έλεγχο.  shape.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ