Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Απεργία δημοσιογράφων σήμερα στην ιδιωτική τηλεόραση - Χωρίς ενημερωτικές εκπομπές τα κανάλια

06/09/2022
87 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Χωρίς ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων σήμερα τα κανάλια ΣΚΑΪ, MEGA, ALPHA, ANT1, STAR, OPEN λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί

Χωρίς ειδησεογραφικές και ενημερωτικές εκπομπές θα είναι σήμερα, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, τα ιδιωτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, λόγω 24ωρης απεργίας που έχουν κυρήξει οι δημοσιογραφικές ενώσεις καθώς και εκείνες των τεχνικών. Η απεργία έχει αρχίσει από τις 5 τα ξημερώματα και θα ολοκληρωθεί την ίδια ώρα, τα ξημερώματα της Τετάρτης 7/9. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τα κανάλια ΣΚΑΪ, MEGA, ALPHA, ANT1, STAR, OPEN δεν θα έχουν εκπομπές και δελτία ειδήσεων. Αντίθετα κανονικά θα βγει το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ και ΕΤΙΤΑ, σε έκτακτη συνεδρίασή τους, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας από τις 05.00 π.μ. της Τρίτης, 6 Σεπτεμβρίου 2022 έως τις 05.00 π.μ. της Τετάρτης, 7 Σεπτεμβρίου 2022, για όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τηλεόρασης, που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας (ΣΚΑΙ, MEGA, ALPHA, ANTENNA, STAR, OPEN) καθώς και στις ιστοσελίδες αυτών.

Αντιδρούμε στην επιχειρούμενη φαλκίδευση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μελών μας με την εισαγωγή ρυθμίσεων στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση προς διαβούλευση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.


Με το άρθρο 29 του νέου σχεδίου νόμου προβλέπεται ότι οι αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, ενώ έλαβαν άδεια υπό την προϋπόθεση να απασχολούν οι ίδιοι, άμεσα, 400 εργαζόμενους, θα καταλήξουν να απασχολούν 240 και θα προσμετρούν τους υπόλοιπους κατά βούληση, αφού 160 εργαζόμενοι, δηλαδή ποσοστό 40%, θα εργάζονται σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις και εταιρείες παραγωγής και θα προσμετρώνται στο απασχολούμενο προσωπικό των σταθμών.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων δεν θα ανεχτούν άλλη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων των μελών τους, η οποία αποτελεί νέο καίριο χτύπημα στην ενημέρωση.

Η μείωση του προσωπικού των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών με την ταυτόχρονη αύξηση του ποσοστού των προσμετρώμενων εργαζομένων θα πλήξει τα εργασιακά κεκτημένα των συναδέλφων μας και θα επιτείνει την εργασιακή ανασφάλεια που ήδη υφίστανται τα τελευταία χρόνια μετά τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων των καναλιών.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το άρθρο 29 του νομοσχεδίου και δηλώνουμε ότι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών μας αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητά μας».reader.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Αγράμματος δικηγόρος
Αγράμματος δικηγόρος 06/09 - 12:17
Κοινωνία
Γιατί δεν τους φτάνουν τα εκατομμύρια που παίρνουν να θυμίατιζουν τους άχρηστους πολιτικούς;;αχ πως θα ζήσουμε χωρίς τις κουτσομπολες και τους δημοσιογραφους της ντροπής . Δηλ την γλυτωσαν η φουκαριαρα η Ρούλα οι υπόλοιποι υπόδικοι από το καθημερινό σφυροκόπημα τον τηλεοπτικό διασυρμό και την δημόσια διαπόμπευση. ;;Τις δικές τους τις βρωμιες γιατί δεν τις λένε;; Αηδία και σιχαμαρα κατάντησαν τα ιδιωτικά κανάλια του φτηνού κουτσομπολιού.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ