Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γρίπη: 4 συστατικά για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου με φυσικό τρόπο

18/01/2023
131 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου με τη βοήθεια της φύσης και κράτησε μακριά τη γρίπη και τις χειμερινές ιώσεις.

Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου: οι καλύτεροι σύμμαχοι από τη φύση

Εχινάκεια


Είναι από τα σπουδαιότερα φυτικά διεγερτικά του ανοσοποιητικού συστήματος για τις μολύνσεις που προέρχονται από βακτηρίδια και ιούς. Να θυμάσαι ότι η αποτελεσματικότητά της μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με τη μορφή που θα τη λάβεις. Σε δύο μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν από το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής των ΗΠΑ διαπιστώθηκε ότι είναι μεγαλύτερο το όφελος από την εχινάκεια όταν λαμβάνεται σε μορφή συμπληρώματος. 


Σπιρουλίνα

Το βρώσιμο αυτό κυανοπράσινο φύκι του γλυκού νερού, πηγή υψηλής συγκέντρωσης και ποιότητας πρωτεΐνης, αντιοξειδωτικών ουσιών, μετάλλων, σπάνιων λιπαρών ουσιών απαραίτητων για το νευρικό ιστό, κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς. Πρόκειται για πραγματικό θησαυρό με πάνω από 100 (!) θρεπτικές ουσίες στη σύστασή του. Χάρη στα κύρια αντιοξειδωτικά συστατικά του –φυκοκυανίνη, σπειρουλάνη, β-καροτένιο και ορισμένες πολυφαινόλες–, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Παράλληλα, έχει αποδεδειγμένες αντικαρκινικές ιδιότητες και, ως ένα πολύ θρεπτικό φυτό, συμπεριλαμβάνεται στην ιδιαίτερα απαιτητική διατροφή των αστροναυτών.

Τζίνσενγκ

Εξαιρετικό γενικό τονωτικό του οργανισμού, συνιστάται ιδιαίτερα σε περιόδους που ακολουθούν μετά από ασθένειες, καθώς διεγείρει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και βοηθά τον οργανισμό να επανέρθει στο φυσιολογικό του ρυθμό. Ταυτόχρονα, αυξάνει την ικανότητα για σωματική και νοητική εργασία, βελτιώνει τη λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος, μειώνει την "κακή" χοληστερίνη, ενώ αυξάνει την "καλή". Θεωρείται επίσης ότι έχει αντικαρκινική δράση.

Πρόπολη

Η ρητινώδης ουσία που οι εργάτριες μέλισσες συλλέγουν από τα δέντρα και τη χρησιμοποιούν σε διάφορες "εργασίες" τους, μεταξύ άλλων και για να αποστειρώσουν τα εσωτερικά τοιχώματα των κελιών. Ουσιαστικά, χρησιμοποιούν την πρόπολη για την προστασία τους και ως όπλο κατά των βακτηριδίων, ιών και μυκήτων, γι' αυτό και είναι γνωστή ως το "αντιβιοτικό" της μέλισσας. Πλούσια σε βιοφλαβονοειδή και αιθέρια έλαια, έχει αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές, αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ανοσοποιητικές ιδιότητες.    


shape.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ