Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Καμπανάκι από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών: Τα botox από ερασιτέχνες προκαλούν παραμορφώσεις

15/11/2023
107 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Την προσοχή των πολιτών για αισθητικές επεμβατικές πράξεις που πραγματοποιούνται από ερασιτέχνες, μη γιατρούς, εφιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών(ΙΣΑ) με ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο ΙΣΑ, πληθαίνουν οι καταγγελίες τον τελευταίο καιρό ότι κάποιοι μη γιατροί εκτελούν σε μη αδειοδοτημένους φορείς ΠΦΥ (ιατρεία) επεμβατικές ιατρικές πράξεις αισθητικής φύσεως όπως είναι η εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης [botox], η εφαρμογή δερματικών εμφυτευμάτων, νήματα ή άλλες ενέσιμες αισθητικές θεραπείες προσώπου ή σώματος, ενδεχόμενα με χρήση υλικών με αμφίβολη ποιότητα και άγνωστη προέλευση.

Το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι ότι έχουν αυξηθεί οι αναφορές για παραμορφώσεις προσώπου ή άλλων μερών του σώματος, δυσμορφίες, νεκρώσεις, λοιμώξεις, αλλεργικές αντιδράσεις κλπ.

Ο ΙΣΑ εφιστά την προσοχή στο κοινό, για λόγους προστασίας της υγείας του και νομιμότητας. Οι πράξεις αυτές αποτελούν ιατρική πράξη που εκτελείται αποκλειστικά από ιατρούς και συγκεκριμένα από δερματολόγους ή πλαστικούς χειρουργούς, οι οποίοι διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση, εμπειρία και άδεια άσκηση επαγγέλματος σε νόμιμα αδειοδοτημένους χώρους, τους οποίους μπορεί εύκολα να εντοπίσει κάθε ενδιαφερόμενος στην ιστοσελίδα του ΙΣΑ.


thetoc.grΗ ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ιπποκράτης της Κω
Ιπποκράτης της Κω 16/11 - 08:23
Υγεια
Όλες παραμορφωμένες βγαίνουν. Χείλη τσιπούρας μάγουλα στραβά μάτια κουμπότρυπες στήθη πεπονια. Μετά την λιπο αναρρόφηση γίνονται πάλι πιο τεράστιες. Σε λίγους μήνες όλα πέφτουν οι ρυτίδες επιστρέφουν πιο βαθιές και η Ακρόπολις θέλει νεα συντήρηση. Τέλος καταλήγουν αγνώριστες σαν τις μούμιες. Αφήστε το χρόνο να περάσει το γήρας είναι φυσιολογική λειτουργία που κανείς και τίποτα δεν το νικά. Επιπλέον όσες κάνανε πλαστικές επεμβάσεις με τακτικές αναισθησίες έφυγαν με κακοήθειες στο πάγκρεας και στο συκώτι. Οι γιατροί αυτά τα ξέρουν.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ