Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Τα 7 κορυφαία μυστικά για να βγάζεις τις πιο ωραίες selfie

29/10/2022
144 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Δεδομένης της ευρύτητας και της συχνότητας που έχουν πλέον για τα καλά λάβει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κοινώς social media) στη ζωή μας, ένα επίκαιρο κι ενδεχομένως χρήσιμο θεματάκι που μας δίνεται η ευκαιρία να θίξουμε στο περιοδικό μας είναι η τέλεια selfie. Πιο ειδικά, θα μοιραστούμε μαζί σας 7 μυστικά για να τραβάτε με το κινητό σας τηλέφωνο τις πιο ωραίες selfie φωτογραφίες, οι οποίες θα σας αναδεικνύουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δε θα χρειάζεται από εδώ και στο εξής να βγάζετε 15 φωτογραφίες μέχρι να βρείτε την τέλεια selfie που θα αναρτήσετε στο Facebook ή στο Instagram!

Τέλεια selfie – 7 Μυστικά για να βγάζετε τις πιο ωραίες selfie

Μυστικό νούμερο 1:

Η θέση του τηλεφώνου και συγκεκριμένα της εμπρόσθιας κάμεράς του είναι εξαιρετικά σημαντική για το τελικό αποτέλεσμα. Εάν θέλετε να βγάλετε αμέσως την τέλεια selfie, δεν έχετε παρά να τεντώνετε στο μέγιστο το χέρι σας ώστε να δημιουργείται η απαιτούμενη απόσταση της κάμερας από το πρόσωπό σας, να το έχετε σε γωνία περίπου 45 μοιρών (με κλίση προς τα κάτω) και να το σηκώνετε ελαφρώς πιο πάνω από το ύψος του προσώπου σας. Ως εκ τούτων, θα φαίνονται όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, στην κατάλληλη απόσταση, ενώ παράλληλα θα φαίνεστε πιο αδύνατες ή τουλάχιστον δε θα «σας παχαίνει» ο φακός λόγω της εσφαλμένης τοποθέτησης της κάμερας.

Μυστικό νούμερο 2:

Ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας για την έκβαση της φωτογραφικής διαδικασίας είναι φυσικά ο φωτισμός στον οποίο τραβιέται μία φωτογραφία. Όσο προφανές κι αν σας ακούγεται, η τέλεια selfie χρειάζεται τον καλύτερο δυνατό φωτισμό προκειμένου να είναι αυτό που λέει ο επιθετικός προσδιορισμός της· τέλεια. Και ποιος είναι ο καλύτερος φωτισμός; Ο φυσικός, κορίτσια μου. Το φως του ήλιου, το φως της ημέρας. Αντί, λοιπόν, να φωτίζεστε από ένα οποιοδήποτε φωτιστικό ή το φως που παράγεται από κάποια οθόνη (π.χ. του υπολογιστή ή της τηλεόρασης), να στρέφετε το πρόσωπό σας προς το παράθυρο, το μπαλκόνι όπου περνάει μερικό φως από τον ήλιο, ή, ακόμη καλύτερα, να βρίσκεστε σε ανοικτούς εξωτερικούς χώρους όπου το φυσικό φως είναι άπλετο.

Μυστικό νούμερο 3:

Και, μιας που αναφερθήκαμε στους εξωτερικούς χώρους, δίνουμε μια πάσα στο να μιλήσουμε για ένα ακόμη tip που αφορά στην τέλεια selfie, για ένα ακόμη μυστικό που μπορεί να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στο εάν μία εικόνα θα είναι λιγότερο ή περισσότερο ωραία. Αναφερόμαστε στο τοπίο που τραβιέται η φωτογραφία και στο γενικότερο πλαίσιο εντός του οποίου τοποθετήστε. Όταν το background, λοιπόν, απαρτίζεται από το άστρωτο κρεβάτι σας και τις κορνίζες από εσάς στην παιδική ηλικία ή από τα ράφια της κουζίνας σας και τις σακούλες από το super market απ’ όπου μόλις γυρίσατε, τότε, όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό δεν μπορεί να αναδείξει την εικόνα και να σας κάνει να τραβήξετε μία τέλεια selfie, όσο σωστός κι αν είναι ο φωτισμός, όσο σωστή κι αν είναι η θέση της κάμερας, όση σωστή κι αν είναι η γωνία σας, όσο σωστά κι αν είναι όλα τα υπόλοιπα. Προτιμάτε backgrounds μονόχρωμα (μέσα στο σπίτι μπορεί να είναι για παράδειγμα ένας τοίχος ή μία κουρτίνα) ή εξωτερικούς χώρους που μπορεί να δώσουν το κάτι τις τους στη selfie σας, όπως π.χ. ένα κτίριο, ένα θαλασσινό ή ορεινό τοπίο και λοιπά.

Μυστικό νούμερο 4:

Ποιες πλευρές του προσώπου σας, ποιες οπτικές γωνίες βλέπετε να σας κολακεύουν περισσότερο; Ποιες αναδεικνύουν περισσότερο το όμορφο πρόσωπό σας και ποιες σας… μειώνουν «πόντους» στο τελικό αποτέλεσμα; Βρείτε τες τοποθετώντας σε διαφορετικά σημεία το κεφάλι σας ενόσω κοιτάζεστε σε έναν καθρέπτη στο σπίτι σας ή μπορείτε να πειραματιστείτε ακόμη και στο φακό της μπροστινής κάμερας του κινητού σας για μερικά λεπτά έτσι ώστε να βρείτε τις γωνίες αυτές, να τις συγκρατήσετε στο νου σας κι έπειτα να τις χρησιμοποιείτε όταν θέλετε να έχετε από μία νέα τέλεια selfie! Μία μικρή αλλά πολύ σημαντική επισήμανση στο σημείο αυτό είναι η εξής: να κρατάτε το σαγόνι σας χαμηλά, όχι πολύ χαμηλά όμως (όχι να ακουμπάει λαιμό! …) και η κάμερα να έχει τη θέση που αναφέραμε στο μυστικό νούμερο 1. Ειδάλλως, θα βγείτε με το κλασικό προγούλι που βλέπουμε σε πάμπολλες selfies ατόμων, ακόμη κι αν δεν είστε παχιές… !

Μυστικό νούμερο 5:

Η έκφραση που σχηματίζουμε στο πρόσωπό μας για να ποζάρουμε είναι αναμφίβολα καθοριστική για το εάν θα έχουμε εν τέλει την πολυπόθητη τέλεια selfie ή όχι. Καταρχάς, να τονίσουμε πως η γνωστή πόζα με τα σουφρωμένα χείλη έχει πλέον … ΠΑΡΕΛΘΕΙ, και το γράφουμε με κεφαλαία γράμματα για να το τονίσουμε σε όλες και σε όλους σας! Μην παίρνετε την πόζα τύπου duck face εάν θέλετε να έχετε την τέλεια selfie. Κατά δεύτερον, δύο ακόμη πόζες που δεν έχουν καμία θέση στις φωτογραφίες που θέλετε να είναι ωραίες κι όχι απλά διασκεδαστικές, είναι αυτή με το σηκωμένο αντίχειρα (thumbs up) και αυτή με τα δύο δάκτυλα με το σύμβολο της νίκης (V). Τι, όμως, μπορεί να περιέχεται σε μία τέλεια selfie; Ένα φυσικό κι ελαφρύ χαμόγελο. Ή ένα διάπλατο χαμόγελο. Ή και ένα βλέμμα χαρούμενο, ζωντανό, που μεταδίδει την ένταση, τη χαρούμενη διάθεση και τη ζωντάνια σας.

Μυστικό νούμερο 6:

Μπορεί να είναι κάτι που μόλις θίξαμε ως μέρος του προηγούμενου μυστικού για την τέλεια selfie, ωστόσο θέλαμε οπωσδήποτε να το συμπεριλάβουμε και σε ένα ξεχωριστό, σε ένα μεμονωμένο, σε ένα δικό του κομματάκι από το άρθρο μας, έτσι ώστε να υπογραμμίσουμε τη σπουδαιότητά του στο ζήτημα της τέλειας selfie εικόνας. Πρόκειται για το χαμόγελο, το οποίο συμβουλεύσαμε προηγουμένως όλες και όλους σας να έχετε στις φωτογραφίες σας αν θέλετε να βγάζετε την τέλεια selfie κάθε φορά. Το χαμόγελο αυτό μπορεί να είναι πιο φυσικό και μετριασμένο, έτσι ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος να φαίνεται ψεύτικο ή υπερβολικό. Σε κάθε περίπτωση, δεν ταιριάζει να είναι δειλό, μέσα από τα δόντια σας ή βεβιασμένο (με το ζόρι δηλαδή). Να αφήνετε ελεύθερους τους εαυτούς σας να χαμογελούν και να μεταδίδουν την όμορφη ατμόσφαιρα που επικρατεί σε εσάς και στους έξω, στα άτομα δηλαδή που μπορούν να δουν το αποτέλεσμα της τελικής εικόνας.

Μυστικό νούμερο 7:

Αφήσαμε για το τέλος ένα μυστικό που μπορεί κάποιες και κάποιοι από εσάς να έχετε ήδη παρατηρήσει, ενώ άλλες και άλλοι όχι. Μιλάμε για το προστατευτικό κάλυμμα του κινητού τηλεφώνου που, ενίοτε, χαμηλώνει την ποιότητα και τη γενικότερη όψη μιας εικόνας, είτε πρόκειται για selfie με την εμπρόσθια κάμερα, είτε πρόκειται για selfie με την οπίσθια κάμερα, είτε πρόκειται για μία κανονική φωτογραφία. Πέραν των περιπτώσεων όπου η θήκη μπορεί να καλύπτει ολόκληρο ή έστω ένα μικρό κομμάτι από το φακό της κάμερας κι άρα να αλλοιώνει αυτομάτως τις φωτογραφίες που τραβιούνται, υπάρχει έντονος ο κίνδυνος οι φωτογραφίες να βγαίνουν λιγότερο καθαρές επειδή ο φακός εστιάζει στην περιφέρεια, η οποία είναι φυσικά καλυμμένη από την προστατευτική θήκη. Με απλά λόγια, ακόμη κι όταν έχουμε την αρμόζουσα θήκη για το κινητό μας, ακόμα κι όταν η τρύπα που έχει για την κάμερα είναι ακριβής, λόγω του τρόπου εστίασης του φακού οι φωτογραφίες ενδέχεται να βγαίνουν λιγότερο καθαρές κι έτσι να μην μπορούμε να έχουμε την τέλεια selfie.


dynamikhgynaika.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ