Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία

11/09/2022
37 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Η Ελλάδα έχει θλιβερή πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από τη ΔΕΘ.

Η Ελλάδα έχει θλιβερή πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία η αντιμετώπιση της οποίας επιχειρείται μέσω χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) στην 86η ΔΕΘ. 

Ο ΙΣΘ στην φετινή του συμμετοχή στη ΔΕΘ επέλεξε να αναδείξει παράλληλα με το θέμα των εμβολιασμών και τα θέματα της παιδικής παχυσαρκία και της δωρεάν ιστών και οργάνων, όχι μόνο μοιράζοντας υλικό, αλλά και μέσα από τη διοργάνωση συνεντεύξεων με ειδικούς που θα προβληθούν από το κανάλι του Συλλόγου στο YouTube, ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας .

Ο κ. Πλεύρης, επισήμανε, ότι πέρσι είχε επισκεφτεί το περίπτερο του ΙΣΘ στη ΔΕΘ πρώτη φορά ως υπουργός Υγείας και ότι φέτος ήρθε ξανά κάτω από καλύτερες συνθήκες. Ανέφερε, ότι είχε χτες συνάντηση με τον ΙΣΘ κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα του clawback στους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον ιατρικό κόσμο που συνέβαλε στο να εμβολιαστεί το 80% των πολιτών και να φτάσει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Σημείωσε, ακόμη, ότι η χώρα μας έχει τη θλιβερή πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία την αντιμετώπιση της οποίας επιχειρεί το υπουργείο Υγείας μέσω χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, απευθύνοντας χαιρετισμό είπε: "είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε έργο για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για την υγεία, κατ αρχήν των Ελλήνων ασθενών, για την πρόληψη και την υγεία και επίσης για να μπορέσουμε να έχουμε όλοι καλές συνθήκες δουλειάς και να’ μαστε ευχαριστημένοι"

Η υφυπουργός Υγείας (αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας) Ζωή Ράπτη ανέφερε ότι κατά δυο χρόνια της πανδημίας ο πρωθυπουργός δημιούργησε χαρτοφυλάκιο για την ψυχική υγεία. "Εκείνο το οποίο είδαμε ήταν ότι η χώρα ,όπως και άλλες χώρες παγκοσμίως, είχε υποχρηματοδοτούμενο σύστημα ψυχικής υγείας και για αυτό το λόγο μετά από αξιολόγηση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας σχεδιάσαμε νέο πλαίσιο, ούτως ώστε να μπορούμε να δώσουμε καλύτερες υπηρεσίες. Eτσι σήμερα με το Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργούμε 106 νέες δομές και υπηρεσίες στη χώρα τόσο για την υποστήριξη των ενηλίκων, των παιδιών , της τρίτης ηλικίας, την άνοια, για τον αυτισμό αλλά και οικοτροφεία και ξενώνες και παράλληλα δομές για την απεξάρτηση. ‘Ολα αυτά ζητήματα τα οποία αναδείχτηκαν μέσα από την πανδημία όπου εκεί καταλάβαμε ότι η ψυχική υγεία είναι το ίδιο σημαντική με τη σωματική" πρόσθεσε η κ. Ράπτη. 

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. 


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΊΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΊΠΠΗ 11/09 - 16:14
Διατροφή
Δυστυχώς τα περισσότερα παιδιά ιδίως στις πόλεις δεν τρώνε σπιτικό φαγητό αλλά το συσκευασμένο με συντηρητικά. Τα ταχυφαγεία fast food πολλές φορές έχουν φαγητά με περισσότερο λίπος και πολλά άλλα στοιχεία που ευνοούν την παχυσαρκία.
Αναγνώστες
Αναγνώστες 11/09 - 16:09
Κοινωνία
Τόσα χάμπουργκερ και πίτσες εύκολα γίνονται περιττό λίπος.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ