Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Τι φταίει και ορισμένοι δεν μπορούν να χάσουν βάρος;

27/04/2022
99 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Οι παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται για τη δυσκολία που αντιμετωπίζεις.

Τι μπορεί να συμβαίνει και δεν βλέπεις το δείκτη της ζυγαριάς σου να πέφτει; Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που έχουν κάνει το βάρος σου να κολλήσει και δεν μπορείς να χάσεις παραπάνω κιλά. Δες παρακάτω μερικούς βασικούς λόγους που μπορεί να σε έχουν οδηγήσει σε αυτό το αποτέλεσμα.

Γιατί δεν μπορώ να χάσω βάρος; Κάποιοι λόγοι για τους οποίους θα μπορούσε να «κολλά» η ζυγαριά είναι οι ακόλουθοι:


  • Μείωση του μεταβολικού ρυθμού (δηλαδή του μεταβολισμού σου) λόγω μεγάλης μείωσης των θερμίδων που προσλαμβάνεις καθημερινά (όταν μειώσουμε το φαγητό ξαφνικά και πολύ τότε το σώμα μπαίνει σε «stand by» λειτουργία: καίει λιγότερο για να εξοικονομεί θερμίδες).

  • Μείωση του μεταβολικού ρυθμού λόγω απώλειας μυικής μάζας με κακές δίαιτες του παρελθόντος ή κακής διατροφής και έλλειψης άσκησης! Θυμισου ότι οι μύες καίνε θερμίδες: αν μειωθούν χρειάζεσαι λιγότερες θερμίδες και χάνεις βάρος πιο δύσκολα.

  • Ψυχολογική κούραση και άρα ασυνέπεια. Συχνά κουραζόμαστε όταν κάνουμε δίαιτα για μεγάλο χρονικό διάστημα και χωρίς να το συνειδητοποιούμε σιγά σιγά τρώμε περισσότερο.

  • Κάποια δυσλειτουργία του θυρεοειδή ή πολυκυστικές ωοθήκες μπορεί να κάνουν λίγο πιο δύσκολη την απώλεια βάρους (προσοχή όμως, σε αυτή τη περίπτωση θα έπρεπε απλά να χάνεις πιο αργά όχι καθόλου!)

Σε κάθε περίπτωση συζήτησέ το με το διαιτολόγο σου: μια ισορροπημένη αλλά υποθερμιδική διατροφή σε συνδυασμό με -έστω ήπια- άσκηση ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ οδηγούν σε μείωση του βάρους – είναι βασικός νόμος της φυσικής!


shape.gr

(Από τη Μαργαρίτα Οκτωράτου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Πτυχιούχος Χαροκόπειου Πανεπιστημίου τ. Σύμβουλος Υγείας Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής)

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ