Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν: Μην επιτεθείτε στο Oruc Reis, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα

13/08/2020
154 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Νέες εμπρηστικές και απειλητικές δηλώσεις πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παρόλο που η κρίση στην ανατολική Μεσόγειο φαινόταν ότι πηγαίνει προς εκτόνωση μετά και την επικοινωνία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ο Τούρκος πρόεδρος ήρθε να δυναμιτίσει ξανά το κλίμα εκτοξεύοντας για ακόμα μία φορά απειλές.

Ειδικότερα σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και σήμερα πήρατε την πρώτη απάντηση», χωρίς να εξηγεί ακριβώς τι εννοεί όταν λέει απάντηση.

«Στην ανατολική Μεσόγειο είμαστε υπέρ μιας φόρμουλας που θα ικανοποιεί όλους και θα κερδίσουν όλοι, όμως στις προσπάθειες που αγνοούν την Τουρκία η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της» δήλωσε νωρίτερα ο Ερντογάν στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, με τον οποίο είχε επικοινωνία ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στην ανατολική Μεσόγειο μέσω του διαλόγου και του Διεθνούς Δικαίου.

Επίσης παρόμοιες δηλώσεις έκανε και κατά την ομιλία του στα μέλη του κόμματός του AKP με αφορμή τα 19 χρόνια από την ίδρυσή του, βάζοντας όμως και έναν αστερίσκο.

Συγκεκριμένα ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η λύση στη διένεξη της Τουρκίας με την Ελλάδα σχετικά με τις ενεργειακές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση και πως η Άγκυρα δεν επιδιώκει οποιεσδήποτε «περιπέτειες» στην περιοχή.

Απευθυνόμενος στα μέλη του κυβερνώντος κόμματός του, του AKP, ο Ερντογάν ισχυρίσθηκε πως η κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή προκαλείται από την Ελλάδα και κάλεσε την Αθήνα να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας.

«Ο δρόμος προς μια λύση στην ανατολική Μεσόγειο είναι μέσω του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης. Δεν επιδιώκουμε οποιεσδήποτε αχρείαστες περιπέτειες ούτε εντάσεις», τόνισε.

Από την άλλη ωστόσο είπε ότι είναι τουλάχιστον αστείο βάσει του Διεθνούς Δικαίου ένα νησί που απέχει 2 χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές και 580 από την ελληνική ενδοχώρα να διεκδικεί θαλάσσια περιοχή 40.000 τ. xλμ. Καλώ την Ελλάδα να σεβαστεί το δίκαιο».

Είπε επίσης ότι το Oruc Reis θα παραμείνει στην περιοχή ως τις 23 Αυγούστου. 


reader.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ