Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δ. Κασσιώτη: Οδοστρωτήρας στα εργασιακά το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης

04/06/2021
182 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η κυβέρνηση αποφάσισε  εν μέσω πανδημίας, lockdown και περιοριστικών μέτρων, με τους περισσότερους εργαζόμενους σε αναστολή σύμβασης και υποχρεωτική τηλεργασία, χωρίς τη δυνατότητα συλλογικής διαβούλευσης, δράσης και κινητοποίησης να φέρει  στη Βουλή το Αντιλαϊκό και Αντεργατικό Νομοσχέδιο. 
Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί οδοστρωτήρα στα εργασιακά και το τελειωτικό χτύπημα στον κόσμο της εργασίας,  σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, μείωσης εισοδημάτων, επισφάλειας και ανεργίας.
Μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), σχεδιάζει την υπονόμευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, του δικαιώματος στην απεργία και κάθε έννοιας συλλογικής διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης, καταργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις κ.λπ.
Το εργασιακό νομοσχέδιο στοχεύει στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, στη γενίκευση της ελαστικής και φθηνής εργασίας, όπου οι επιχειρήσεις θα μπορούν να απασχολούν τους εργαζομένους ως 10 ώρες ημερησίως χωρίς πρόσθετη αμοιβή και να τους έχουν στη διάθεσή τους επτά (7) ημέρες την εβδομάδα, με ατομικές συμβάσεις, χωρίς κανόνες, ακόμη και το Σαββατοκύριακο.  
Εκατόν τριάντα πέντε χρόνια, μετά την Εργατική πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, το σύνθημα «8ώρες δουλειά, 8ώρες ύπνο, 8 ώρες ξεκούραση» καθίσταται δραματικά επίκαιρο.
Πρέπει όλοι μαζί να στείλουμε το πρώτο ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το 8ωρο δεν το παραδίδουμε, δεν το χαρίζουμε. οφείλουμε ενωμένοι όλοι μαζί, εργαζόμενοι, συνδικάτα και κοινωνία να δώσουμε τη μεγάλη μάχη κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου. Να μπούμε  μπροστά να διεκδικήσουμε, να τραβήξουμε και τους νέους στη μάχη για βελτίωση του μισθού, των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Κασσιώτη Διονυσία 
Δημοτική Υπάλληλος 
Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου
Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ