Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Επεισόδιο Μητσοτάκη με Oλλανδή δημοσιογράφο στο Μαξίμου: Δεν θα προσβάλλεται εμένα και τον Ελληνικό λαό !

10/11/2021
77 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Από ένα απρόσμενο επεισόδιο που ουσιαστικά δημιούργησε μία ολλανδή δημοσιογράφος σημαδεύτηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μαρκ Ρούτε το βράδυ της Τρίτης. Η δημοσιογράφος ξεκίνησε σε έντονο ύφος να κάνει ερωτήσεις για το Προσφυγικό ενώ στην συνέχεια επιτέθηκε και επανειλημμένα διέκοψε τον Πρωθυπουργό. «Δεν θα κουνάτε το δάκτυλο στην Ελλάδα», της απάντησε 

 Ολα ξεκίνησαν όταν η δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη γιατί δεν απαντά ευθέως ότι η Ευρώπη «άδειασε» την Ελλάδα στο Προσφυγικό και η χώρα μας κάνει «σκληρά και βάρβαρα pushbacks», δηλαδή επαναπροωθήσεις. Ο Πρωθυπουργός της απάντησε: «Σε αυτό το γραφείο δεν θα προσβάλλετε εμένα και τους έλληνες πολίτες με κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία». Ο κ. Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικός: «Δεν θα κουνάτε το δάκτυλο στην Ελλάδα», είπε και της παρέθεσε μια σειρά από στοιχεία για τις διασώσεις που γίνονται στο Αιγαίο. Αναλυτικά ο διάλογος: Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Ολλανδή δημοσιογράφος:


Μητσοτάκης: Έχετε πάει στη Σάμο; Ολλανδή: Ναι, έχω πάει… Μητσοτάκης: Παρακαλώ. Δεν έχετε… Κοιτάξτε, δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο και θα με προσβάλλετε. Είμαι σαφής; Απαντώ και δεν θα με διακόπτετε, κατά τον ίδιο τρόπο που σας άκουσα. Στη Σάμο θα βρείτε ένα εξαιρετικό κέντρο υποδοχής, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Δεν θα δεχθώ κανέναν να κουνάει το δάχτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να την κατηγορεί για απάνθρωπη συμπεριφορά. (Στο βίντεο που ακολουθεί το επεισόδιο ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και την ολλανδή δημοσιογράφο ξεκινά από το 20:35 έως 25:09) Πηγή: Protagon.gr  Γιατί δεν λέτε ότι η Ευρώπη σας άφησε μόνους και κάνετε, σκληρά, βάρβαρα pushbacks; Γιατί δεν λέτε την αλήθεια για το Προσφυγικό; Παρακαλώ, μην υποτιμάτε την νοημοσύνη όλων μας… Μητσοτάκης: Καταλαβαίνω ότι στην Ολλανδία έχετε μια κουλτούρα να θέτετε ευθείες ερωτήσεις. Αυτό που δεν δέχομαι είναι ότι σε αυτό το γραφείο θα προσβάλλετε εμένα και τους έλληνες πολίτες με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία. 

Οταν αυτή η χώρα διαχειρίζεται μια μεταναστευτική κρίση τεράστιας έντασης, έχει σώσει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα. Σήμερα μόλις σώσαμε 250 ανθρώπους σε κίνδυνο να πνιγούν ανοιχτά της Κρήτης. Το κάνουμε κάθε μέρα, όταν την ίδια ώρα ανακόπτουμε βάρκες που έρχονται από την Τουρκία, όπως έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Αντί να ρίχνετε τις ευθύνες στην Ελλάδα, θα έπρεπε να ρίχνετε την ευθύνη σε αυτούς που εργαλειοποιούν τη μετανάστευση συστηματικά, ωθώντας ανθρώπους σε απελπισμένη κατάσταση από μια χώρα στην οποία δεν κινδυνεύουν και είναι ασφαλείς. Εχουμε μια σκληρή, αλλά δίκαιη πολιτική για τη μετανάστευση, έχουμε επεξεργαστεί και έχουμε δώσει άσυλο σε 50.000 ανθρώπους. (Σε αυτό το σημείο η ολλανδή δημοσιογράφος άρχισε να φωνάζει και να διακόπτει στον Πρωθυπουργό)  

Μητσοτάκης: Έχετε πάει στη Σάμο; Ολλανδή: Ναι, έχω πάει… Μητσοτάκης: Παρακαλώ. Δεν έχετε… Κοιτάξτε, δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο και θα με προσβάλλετε. Είμαι σαφής; Απαντώ και δεν θα με διακόπτετε, κατά τον ίδιο τρόπο που σας άκουσα. Στη Σάμο θα βρείτε ένα εξαιρετικό κέντρο υποδοχής, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Δεν θα δεχθώ κανέναν να κουνάει το δάχτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να την κατηγορεί για απάνθρωπη συμπεριφορά. (Στο βίντεο που ακολουθεί το επεισόδιο ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και την ολλανδή δημοσιογράφο ξεκινά από το 20:35 έως 25:09)  

https://www.protagon.gr/epikairotita/epeisodio-mitsotaki-me-ollandi-dimosiografo-sto-maksimou-gia-to-prosfygiko-44342383142

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Αναγνωστες
Αναγνωστες 10/11 - 12:26
Δημοσιογραφία
Η ξενόφερτη δημοσιογράφος σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις απασχόλησε την Δικαιοσύνη κρύβοντας σπίτι της παράνομο Αφγανό. Ας πάρει και τους υπόλοιπους να τους προστατέψει .Πολλή πόνοψυχια κυκλοφορεί τελευταία για τους ξένους τους Έλληνες ποιος θα τους λυπηθεί;;
Μαντάμ Σουσού
Μαντάμ Σουσού 10/11 - 10:52
Δημοσιογράφος
Αχ καλέ από ποτέ άρχισαν οι απόκριες και πετιέται παντού η κάθε Αποκριά και παριστάνει την δημοσιογράφο; Καλά της έκανε. Να τους πάρει σπίτι της .

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ