Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ν. ΚΑΝΤΑΡΖΗΣ: ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

10/11/2021
38 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Είναι βέβαιο ότι , το να αποφασίζει μια κυβέρνηση την τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε μια περιοχή και στη συνέχεια η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας να την αναγκάζει να αναθεωρεί , αυτό δεν την τιμά!

Είναι επίσης βέβαιο ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης και υποστήριξης των ΑΠΕ στη χώρα μας , όμως με ενημέρωση και τεκμηρίωση από πλευράς πολιτείας και όχι με συγκρουσιακούς όρους και βέβαια με σεβασμό στις αποφάσεις των ενημερωμένων τοπικών κοινωνιών.

Και η ενημέρωση πρέπει να είναι σφαιρική και πλήρης, σε σχέση με τα θετικά και τα όποια αρνητικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία , είτε αυτά είναι οικονομικά , είτε κοινωνικά , είτε κυρίως περιβαλλοντικά!

Υπάρχει μια έρευνα του yougov σε 10 Ευρωπαϊκά κράτη (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα , Γερμανία , Γαλλία και Ιταλία), η οποία ανέδειξε τη μαζική κοινωνική στήριξη σε νέα έργα ΑΠΕ , όμως οι πολίτες τονίζουν στην έρευνα ότι δεν θέλουν απλά τις ΑΠΕ , θέλουν και μεγαλύτερο έλεγχο σε ότι αφορά την περιοχή τους.

 Και η στήριξη αυτή αυξάνεται στο ενδεχόμενο οι ίδιοι να έχουν χαμηλότερους λογαριασμούς στην ενέργεια , τοπικές θέσεις εργασίας και το κυριότερο να είναι συμμέτοχοι στις όποιες αποφάσεις αφορούν και επηρεάζουν την περιοχή και τη ζωή τους.

Τέλος η έρευνα καταδεικνύει την αντίθεση των πολιτών στην τακτική κάποιων εταιρειών , που θέλουν τις ανεμογεννήτριες «ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΨΗΛΑ», όπως η εταιρία VESTAS από τη Δανία, που  φιλοδοξεί να τοποθετήσει ανεμογεννήτρια ύψους 280μ. με πτερύγια 116 μ. σε ένα κέντρο δοκιμών το 2022.

Και βέβαια δεν είναι η μόνη , ακολουθεί η Κινέζικη “MING YANG SMART ENERGY”με τη δική της υπεράκτια ύψους 264 μ. με διάμετρο ρότορα 242 μ. και πτερύγια 118μ.το 2023.

Όλα αυτά θα πρέπει να μας προβληματίσουν σοβαρά και η Περιφερειακή Αρχή να αναθεωρήσει το δόγμα που λέει ότι:

 «ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΘOYME  ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ».

Βεβαίως και θέλουμε τις επενδύσεις , όμως με ορθολογισμό , σοβαρό έλεγχο και πάνω απ’όλα με σεβασμό στον άνθρωπο και την ποιότητα της ζωής του.

 Νικόλαος Κανταρζής 

 Αρχιτέκτων Μηχανικός

   Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΝΑΙ

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 10/11 - 12:23
Οικολογία
Το να ξεριζώνονται λόφοι με θαμνώδεις εκτάσεις να κόβονται δένδρα από βουναπλαγιες και βουνοκορφές δεν το λες και οικολογική φροντίδα ούτε συμφέρον . Οι ανεμογεννήτριες έχουν πολλά αρνητικά συν ότι εξαρτώνται από τον καιρό όπως και η ηλιακή ενέργεια . Η απόδοση τους δεν είναι εφάμιλλη των κλασσικών μέσων ηλεκτροδότησης. Μην προσπαθούμε να φτιάξουμε το ένα και να χαλάνε το άλλο στο όνομα της κερδοσκοπίας και της δήθεν οικολογίας γίνονται τα μεγαλύτερα λάθη στη φύση.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ