Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ξεκινά η επίταξη των ιδιωτών γιατρών (σε ποιες περιοχές και ποιες ειδικότητες αφορά)

18/11/2021
72 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στη δημοσιότητα το ΦΕΚ για την επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών που θα κληθούν να καλύψουν τα κενά στα νοσοκομεία της χώρας. Ποιες ειδικότητες αφορά.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ για την επίταξη ιδιωτών γιατρών που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση για τη στελέχωση των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, δίδεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, για την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19.

"Εξουσιοδοτούμε τον Υπουργό Υγείας και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, όπως προβούν σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’ 47), στο αναγκαίο μέτρο και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός.", αναφέρεται.

Σημειώνεται πως έως και την Τρίτη το απόγευμα το υπουργείο Υγείας είχε συγκεντρώσει λίγο πάνω από 40 συμμετοχές ιδιωτών γιατρών της Βόρειας Ελλάδας μέσω των Ιατρικών Συλλόγων, εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισές δηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Ο αριθμός αυτός όμως δεν είναι ικανοποιητικός με βάση τις ανάγκες των νοσοκομείων και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία για την επίταξη ιατρικών υπηρεσιών.

Το υπουργείο είχε υπολογίσει ότι θα χρειαστεί περισσότερους από 100 γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων, όπως αναισθησιολόγοι, πνευμονολόγοι, παθολόγοι, γενικοί γιατροί και καρδιολόγοι, προκειμένου να στηρίξει το ΕΣΥ σε αυτή τη φάση.

Η ένταξη και άλλων γιατρών στις μονάδες του ΕΣΥ θα βοηθήσει να προστεθούν κλίνες νοσηλείας για την αντιμετώπιση ασθενών με COVID-19. Το να προστεθούν ειδικοί γιατροί στο ΕΣΥ- και κυρίως στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας- θεωρείται σε αυτή τη φάση κρίσιμης σημασίας αφού θα βοηθήσει να προστεθούν κλίνες νοσηλείας για την αντιμετώπιση ασθενών με COVID-19. Την Τρίτη στα νοσοκομεία της Κεντρικής, της Δυτικής και της Ανατολικής Μακεδονίας νοσηλεύονταν 1.108 ασθενείς σε απλές κλίνες COVID και 174 ασθενείς σε κλίνες COVID ΜΕΘ.

thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ