Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πέτσας: Δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα – Πιθανή διεύρυνση ωραρίου μέχρι τη 1 π.μ.

09/10/2020
37 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Δεν θα ανακοινωθούν σήμερα νέα μέτρα, τόνισε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, τα μέτρα που εφαρμόζουμε τώρα είναι πάρα πολλά «Το να φορτώνουμε συνεχώς μέτρα τον πληθυσμό και να μη φροντίζουμε για την πιστή τήρησή τους, θα είναι προβληματικό και ενδεχομένως μπούμερανγκ».

Παράλληλα επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει μια αύξηση κρουσμάτων όπως και οι άλλες χώρες τελευταία, αλλά παραμένει σταθερή. «Στην Αττική υπάρχει μια πίεση, όμως αυξάνονται οι ΜΕΘ.»

Ο κ. Πέτσας είπε πως, όπως έχει επισημάνει και ο ΠΟΥ, ο κόσμος έχει αρχίσει να κουράζεται με τα μέτρα, όμως αν σταματήσει κανείς να φορά μάσκα σε εσωτερικό χώρο θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων. «Σήμερα βλέπουμε πάρα πολλά κρούσματα να προέρχονται από τον χώρο εργασίας».

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, είπε ότι είναι από τα μέτρα που θα εξεταστούν αν υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων. «Μπορεί να εξεταστεί η διεύρυνση του ωραρίου καταστημάτων μέχρι τη 1π.μ.».

Για Κοντονή και ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τις δηλώσεις Κοντονή και τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πέτσας είπε ότι «δεν ήταν έκπληξη οι δηλώσεις Κοντονή, ούτε για μας ούτε για όσους δεν είναι λωτοφάγοι».

Όπως είπε, αντί να τοποθετηθεί ο Τσίπρας για τα όσα δήλωσε ο Κοντονής, είδαμε εσωκομματικά μαχαιρώματα.

Ερωτηθείς γιατί δεν ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας που κατέθεσε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της παρεπόμενης ποινής στερήσεως πολιτικών δικαιωμάτων, ο κ. Πέτσας είπε ότι με αντισυνταγματικές και πρόχειρες τροπολογίες δε μπορεί να δοθεί μια λύση.

Όσον αφορά το μέλλον, θα δούμε τι πρέπει να γίνει μετά την ανακοίνωση των ποινών και θα γίνουν τροποποιήσεις, επεσήμανε.

Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσαν ότι μπορούσαν να «συνεργάζονται» όταν βόλευε, είπε ο κ. Πέτσας και προσέθεσε «κανένα περιθώριο σε τέτοια ναζιστικά μορφώματα».

Τέλος, τόνισε ότι για το μέλλον απαιτείται τροποποίηση. Για το παρελθόν όμως, για τη δίκη αυτή που συγκλόνισε την Ελλάδα, δε θα μπορούσε να γίνει τίποτα.

Πρόβλεψη σοκ για 2000 κρούσματα την μέρα – Μία ανάσα τα νέα μέτρα στην Αττική

Πολύ εύκολα μπορούμε να φτάσουμε τα 500 και τα 600 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα στη χώρα μας, όπως προειδοποίησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης Καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής.

Ο κ. Σαρηγιάννης μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ τόνισε ότι τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν ότι αν δεν ληφθούν παραπάνω μέτρα και αν δεν βελτιωθεί ο βαθμός εφαρμογής των υπαρχόντων μέτρων, στα τέλη Δεκεμβρίου τα κρούσματα μπορούν να φτάσουν τα 2.000 την ημέρα. «Είναι αυτό που λένε όλοι απλά εμείς το λέμε ποσοτικά», εξήγησε ο καθηγητής.

Εκτίμησε πάντως ότι δεν θα φτάσουμε στην Ελλάδα ούτε στα 1.000 ούτε στα 2.000 κρούσματα, ούτε πρόκειται να δούμε εικόνες Ιταλίας με εκατοντάδες φέρετρα, γιατί θα πάρουμε τα μέτρα που απαιτούνται όταν φανεί ότι πάμε προς τα εκεί.

Μείωση του μέσου όρου στα 210 κρούσματα με «μάσκα παντού»

Πρόσθεσε ότι η καθολική χρήση μάσκας, με σοβαρή εφαρμογή  μπορεί να οδηγήσει σε σταθεροποίηση των κρουσμάτων και σε μείωση του μέσου όρου στα 210 κρούσματα.

Ερωτηθείς για την περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας στην εστίαση στην Αττική, τόνισε ότι προσωπικά θεωρεί ότι δεν είναι και τόσο δυναμικό μέτρο όσο θα έπρεπε, όπως είναι το «μάσκα παντού».

Ένα άλλο δυναμικό μέτρο, είπε πως θα ήταν η χρήση συσκευών απολύμανσης του αέρα σε εσωτερικούς χώρους που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα συγχρωτισμού, όπως είναι τα ασανσέρ δημοσίων κτιρίων και τα λεωφορεία.

 «Βράζει» η Αττική με 219 κρούσματα – Έρχονται νέα μέτρα

Μία ακόμη δύσκολη ημέρα της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας ήταν η χθεσινή, όταν καταγράφηκαν ξανά περισσότερα από 400 νέα κρούσματα COVID-19. Το επίκεντρο παραμένει η Αττική όπου, παρά τα μέτρα, η επιδημία δεν υποχωρεί.

Ο κόκκινος συναγερμός που έχει σημάνει στην Αττική επισπεύδει την ανακοίνωση νέων μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει ένα ακόμα βήμα για τον περιορισμό της επιδημίας ανακοινώνοντας –πιθανόν και εντός της ημέρας–, περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, τα οποία θα κλείνουν πλέον από τις 10 μ.μ. έως τις 5 π.μ., καθώς και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Χθες, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 436 νέα περιστατικά και έξι νέους θανάτους (συνολικός αριθμός από την αρχή της επιδημίας 430). Στην Αττική εντοπίστηκαν 219 κρούσματα, ενώ αυξημένος ήταν χθες και ο αριθμός των περιστατικών που εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη (33). Σε Ιωάννινα, Κοζάνη, Πέλλα, Κιλκίς και Εύβοια καταγράφηκε διψήφιος αριθμός κρουσμάτων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ