Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Στο κατεπείγον σχέδιο νόμου του Υπ. Υγείας περιλαμβάνονται προτεινόμενες διατάξεις από τον Βουλευτή Γ. Παππά

19/12/2020
15 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στο κατεπείγον σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή, εμπεριέχονται  αναγκαίες διατάξεις που είχε προτείνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς στα αρμόδια υπουργεία. Συγκεκριμένα:

  • Για τους νοσούντες από Covid19 λογιστές-φοροτεχνικούς, έγινε τελικά δεκτή από το επιτελείο του Υπ. Οικονομικών  η παράταση φορολογικών και ασφαλιστικών δηλώσεων των εντολέων-πελατών τους. Η παράταση αφορά το διάστημα κατά το οποίο εξαιτίας της νόσου οι λογιστές-φοροτεχνικοί αδυνατούσαν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους. Προβλέπεται επίσης ιδιαίτερη ρύθμιση σε περίπτωση θανάτου. Οι εν λόγω ρυθμίσεις ήταν ένα δίκαιο αίτημα του κλάδου των φοροτεχνικών και υλοποιείται.
  • Σε άλλη διάταξη του νομοσχεδίου προβλέπεται  ότι οι καταστάσεις φορολογικών στοιχείων για το έτος 2014 που υπεβλήθησαν μέχρι την 25-1-2016 θεωρούνται εμπρόθεσμες και διαγράφονται τυχόν πρόστιμα που έχουν επιβληθεί.
  • Επίσης περιλαμβάνεται η έκτακτη ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ 1ου βαθμού και των νομικών τους προσώπων, από οποιαδήποτε αιτία, που έχουν γεννηθεί έως τις 31/12/2020, ρυθμίζονται μέχρι 120 δόσεις με απαλλαγή των προσαυξήσεων ή μέρους τους.
  • Επιπρόσθετα για το 2020 κατ’ εξαίρεση θα αρκούν 50 ημέρες εργασίας για τη χορήγηση τακτικού επιδόματος ανεργίας στους απασχολούμενους σε τουριστικά, επισιτιστικά και άλλα εποχικά επαγγέλματα. 
  • Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται επίσης η κατ εξαίρεση μετακίνηση και επαναφορά προσωπικού του δημοσίου στον e-ΕΦΚΑ για την ταχύτερη περάτωση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Με αυτή τη διάταξη δίδεται η δυνατότητα για την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής των συντάξεων που απασχολεί χιλιάδες συμπολίτες μας.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ