Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

A. Γεωργιάδης: Έρχεται ο πιο δύσκολος χειμώνας από το 1942 – Όποιος μπορεί να βρει εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης στο σπίτι του

04/09/2022
180 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Για τον πιο “δύσκολο χειμώνα από το 1942” έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος  “την τεράστια ζημία που θα υποστεί η οικονομία μας αλλά και η τσέπη μας από τον ενεργειακό πόλεμο του Πούτιν στην Ευρώπη”.

«Θα υπάρξει άμεσα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καμπάνια ενημέρωσης του κοινού, για το πώς θα πρέπει να κινηθούν αυτόν τον χειμώνα έτσι ώστε να μειώσουμε αυτή την τεράστια ζημία που θα υποστεί η οικονομία μας αλλά και η τσέπη μας από τον ενεργειακό πόλεμο του Πούτιν στην Ευρώπη. Πρέπει να έχουμε στον νου μας ότι δε πρέπει να ξοδεύουμε το ρεύμα κατά τον τρόπο που το κάναμε τον προηγούμενο καιρό. Το ρεύμα είναι πια πάρα πολύ ακριβό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Όπως υποστήριξε: «Η Ευρώπη και η Ελλάδα, εισέρχονται στον πιο δύσκολο χειμώνα από το 1942. Όποιος μπορεί να βρει εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης της οικίας του για τον χειμώνα, να βρει. Το πετρέλαιο αυτή τη στιγμή είναι 6 φορές φθηνότερο από το φυσικό αέριο. Ο Πούτιν χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως όπλο κατά της Ευρώπης, δεν επιτίθεται μόνο στην Ουκρανία, είναι εχθρός της ΕΕ. Όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι είμαστε σε οικονομικό, εμπορικό, ενεργειακό πόλεμο με τη Ρωσία, και να λάβουμε μέτρα απέναντι στην ενεργειακή κρίση».

Ακόμη σημείωσε ότι «στην Ελλάδα, μετά τις παρεμβάσεις Μητσοτάκη για την ενέργεια, δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα στον λογαριασμό μας το πόσο ακριβό είναι το ρεύμα. Αυτό που βλέπουμε στους λογαριασμούς μας είναι αυτό που πληρώνει το κράτος. Όλοι πρέπει να λειτουργούμε πλέον, με γνώμονα την εξοικονόμηση ρεύματος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες. Η οικονομία πάει πάρα πολύ καλά, καλύτερα από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, έχουμε ένα τριπλό ρεκόρ επενδύσεων και τουρισμού, η καλύτερη μας επίδοση στην ιστορία της χώρας μας».

Αναφορικά την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «οι πολιτικές μας θα είναι στοχευμένες σε αυτούς που έχουν ανάγκη και δεν θα είναι γενικά μέτρα. Αυτό γιατί να κρατάμε δυνάμεις. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, και θα πρέπει να λειτουργούμε με σύνεση. Δεν έχουμε λεφτά να σκορπάμε, έχουμε ένα συγκεκριμένο προϋπολογισμό, έχουμε δημοσιονομικούς στόχους να υλοποιήσουμε. Τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση θα τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, θα βοηθήσουμε όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη».


dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Αναγνώστες
Αναγνώστες 04/09 - 13:10
Κοινωνία
Συμπέρασμα ο καθένας θα κοιτάξει τα του οίκου του .θα εφοδιάστουμε με ξύλα και αρκετά τρόφιμα όπως έκαναν οι παλαιοί την κουμπανια δηλ την αποθήκευση σε εφόδια. Και καλά τα χωριά τά νησιά και η ύπαιθρος χώρα θα τα βολεύουν όπως μπορούν. Όμως οι κάτοικοι των πολυκατοικιμενων πόλεων στις πολυκατοικίες και στα διαμερίσματα που εξαρτώνται από τα πολυκαταστήματα θα δυσκολευτουν πολύ.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 04/09 - 12:50
θα ξεπεράσουμε την κρίση !!!
και με τον Άδωνη Υπουργό Ανάπτυξης, θα ξεπεράσουμε την κρίση !!!Εναλλακτικός τρόπος θέρμανσης, τι να κάνουμε, να πάμε στο δάσος να κόψουμε ξύλα ή να αγοράσουμε με 200€ τον τόνο ????Η μετριότητα και η ανικανότητα δεν έχει τέλος !!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ