Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του νέου πακέτου στήριξης για το ηλεκτρικό ρεύμα

04/05/2022
52 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ακόμη και αύριο οι ανακοινώσεις για τους μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος - Ο Κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα ενέργειας μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του νέου πακέτου στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων το οποίο θα περιλαμβάνει μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης.

Με μία ανάρτηση στο Instagram, ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης προανήγγειλε την κυβερνητική πρωτοβουλία γράφοντας ότι "έρχεται ψαλίδι σε λογαριασμούς ηλεκτρισμού όλων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων". 

Οι ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα, ακόμη και αύριο με δεδομένο ότι - σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές - ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα ενέργειας μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιηθεί ως γνωστόν μεταξύ 16-18 Μαΐου. 

Μπαράζ συσκέψεων υπό τον Μητσοτάκη

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι συσκέψεις είναι συνεχείς, με στόχο την επιστροφή των λογαριασμών ρεύματος στην περίοδο του καλοκαιριού του 2021 πριν ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση. Κατά τις ίδιες πηγές πάντως, έχουν διαμορφωθεί οι τελικές προτάσεις για τις παρεμβάσεις στο ζήτημα της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Το μέτρο αναμένεται να είναι οριζόντιο και θα αφορά όλους τους καταναλωτές αλλά και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τις αυξήσεις. Οι επιδοτήσεις πιθανότατα θα αφορούν τόσο τη χονδρική όσο και τη λιανική τιμή του ρεύματος για τουλάχιστον έξι μήνες και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η τιμή της κιλοβατώρας να κυμαίνεται πάνω από τα 17 λεπτά. 

"Επιδότηση" ακόμη και πάνω από 100 ευρώ τον μήνα

Μέσα από το πλαίσιο των παρεμβάσεων, στόχος είναι να υπάρξει και απενεργοποίηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Αν η επιβάρυνση ενός νοικοκυριού από τη ρήτρα φτάνει στα 80 ευρώ ανά μήνα όπως συνέβη τον Μάρτιο, το αόρατο χέρι του κράτους θα φροντίζει ο καταναλωτής να επιβαρύνεται μόνο με 16 ευρώ ή και λιγότερα αν ανήκει σε ευπαθή κοινωνική ομάδα, όπως είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου.

Και αν συνθήκες στην αγορά χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας συμβάλλουν στο να υποχωρήσει η επιβάρυνση από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα 50 ευρώ ανά μήνα, το κράτος θα απορροφά τα 40 ευρώ με τον πολίτη να καταβάλλει τα υπόλοιπα 10.

Αυτή θα είναι η ουσία του νέου μηχανισμού στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των υψηλών λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. 


thetoc.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ