Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αντώνης Σαμαράς: "Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα - Είναι επικίνδυνο αυτό το νομοσχέδιο, η παράταξή μας δεν έπρεπε να το φέρει"

15/02/2024
86 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Για την αλλαγή στον ορισμό της οικογένειας που καταργεί τον πατέρα και την μητέρα. Για την μητρότητα η οποία με την παρένθετη μητέρα θα γίνει "εμπόριο" και για το ψέμα, πάνω στο οποίο στηρίζεται η επιχειρηματολογία της ΝΔ, η οποία δεν έπρεπε να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος τόνισε πως θα το καταψηφίσει, ανέφερε αρχικά πως "σήμερα, λίγο πριν από μία σημαντική ψηφοφορία κατά συνείδηση, θα σας ζητήσω να ξεχάσετε όλα τα άλλα και να ακούσετε μόνο τη συνείδηση σας. Να σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε" και συνέχισε λέγοντας: "Η κυβέρνηση δεν νιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό και δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο".

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στα ελληνοτουρκικά λέγοντας πως η κυβέρνηση υπέγραψε σύμφωνο φιλίας, αλλά ο Ερντογάν είπε πριν λίγες ημέρες πως "θα μας πετάξει στη θάλασσα. Είναι αυτό σύμφωνο περί φιλίας;", αναρωτήθηκε.

"Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα"

"Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία", σχολίασε, προσθέτοντας ότι "η παράταξη μας δεν θα έπρεπε να φέρει αυτό το νομοσχέδιο προς ψήφιση. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι υποχρεωτικός. Αν θέλει μία χώρα να το κάνει, αν θέλει όχι. Άρα ξεκινάει από ένα ψέμα. Όλη η επιχειρηματολογία υπέρ της ψήφισης του έχει ξεκινήσει από ένα ψέμα".

"Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση τα ανθρώπινα δικαιώματα για να τα ευτελίζουμε. Είναι επικίνδυνο αυτό το νομοσχέδιο. Τα δικαιώματα κατοχυρώνονται πλήρως με το σύμφωνο συμβίωσης. Εδώ μιλάμε και για το δικαίωμα ανήλικου παιδιού και όχι μόνο των ενηλίκων. Η πολιτεία αφαιρει από τα παιδιά το δικαίωμα να έχουν και μάνα και πατέρα, τότε θα υπάρξει πραγματική στέρηση αλλά και σύγχυση για τα παιδιά. Από όλα τα προσχηματικά επιχειρήματα αυτό είναι το πιο προσχηματικό περιλαμβάνεται η πρόνοια στο υφιστάμενο πλαίσιο για τους ομοφύλους που έχουν ήδη παιδί.

Αλλάζουν τον ίδιο τον ορισμό της οικογένειας, καταργούν την πυρηνική οικογένεια με μάνα και πατέρα. Το νομοσχέδιο αφορά άμεσα ελάχιστα άτομα, αλλά στην ουσία αγγίζει τους πάντες. Πρόκειται για βέβαιες επιπτώσεις όπως η καταφυγή στα δικαστήρια να καταργηθεί ο τίτλος πατέρας-μάνα με βάση τη συμπεριληπτικότητα. Σε κάποια ελληνικά σχολεία καθιερώθηκε ο γονέας 1 γονέας 2 στα αντίστοιχα έντυπα χωρίς να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Κάποιοι θα ζητήσουν να συζητάται στα σχολεία η οικογένεια ως κάτι πιο ουδέτερο. Το νομοσχέδιο παραβιάζει το δικαίωμα των γονιών για το τι διδάσκονται και τι δεν θα διδάσκονται τα παιδιά τους".

Υποστήριξε μάλιστα στη συνέχεια: "Όταν εξισώνεις τη συμβίωση με γάμο τότε θα αναγκαστείς να αλλάξεις και τη ζωή αυτών που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά. Κάποιοι σίγουρα θα καταφύγουν στα δικαστήρια για τους τίτλους Γονέας 1 και Γονέας 2. Έχει ήδη συμβεί στη Γαλλία…".

"Μετατρέπεται η μητρότητα σε επάγγελμα και εμπόριο"

Σχετικά με την παρένθετη μητέρα, σχολίασε: "Με ποια λογική θα επιτρέψουμε την παρένθετη μητέρα στα ετερόφυλα ζευγάρια και θα την απαγορεύσουμε στα ομόφυλα; Παντρεμένα ομόφυλα ζευγάρια που χωρίς λόγους υγείας θα μετατρέπουν την μητρότητα σε επάγγελμα και εμπόριο. Το νομοσχέδιο ανοίγει την πόρτα να συμβούν αυτά που δεν προβλέπει".

Στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε: "Κατά τη συζήτηση κάθε αντίθεση αντιμετωπίστηκε απαξιωτικά... Σεξιστής, ομοφοβικό παραλήρημα κλπ. Αυτό είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία. Είναι και το ΚΚΕ ακροδεξιό; Είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας ομοφοβικός και παραληρηματικός; Δεν έχεις δικαίωμα να ασχημονείς εις βάρος της Εκκλησίας. Η Εκκλησία έχει αναφαίρετο δικαίωμα να λέει τη γνώμη της όπως όλοι. Ο Απόστολος Δοξιάδης υποστήριξε ότι η συζήτηση γίνεται υπό την πίεση άκρως μαχητικού λόμπι αντί να γίνεται σφαιρικά, κάνοντας λόγο για "κυνήγι μαγισσών". Αυτό ακριβώς έχουμε εδώ κυνήγι μαγισσών.

Ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος είναι ομοφοβικός; Ο Πανούσης του ΣΥΡΙΖΑ ακραίος; Ζούμε το μπούλινγκ της αντίθετης άποψης είπε ο Σταρόβας και έχει δίκιο. Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο. Ακραίος εγώ; Που έστειλα στη δικαιοσύνη σιδεροδέσμια τη Χρυσή Αυγή όταν άλλοι έψαχναν πέντε χρόνια δικαστική αίθουσα. Ακραίος και εγώ. Να μην μπερδεύουμε τη Δύση με τις παθογένειές της. Κάποια πράγματα ψηφίζονται και ανακαλούνται ανθίζουν λουλούδια και αγκάθια και ανθεί το woke culture. Ανήκω στη Δύση δεν σημαίνει ότι μαϊμουδίζω κάθε συρμό και κάθε μόδα. Έγιναν φροντιστήρια για το δημογραφικό ή την παιδεία, ή το αγροτικό ή την εξωτερική πολιτική. Άλλο ζυμώσεις άλλο πιέσεις, κάποιες φορές ανεπίτρεπτες για μια υποτίθεται ψηφοφορία κατά συνείδηση" τόνισε.

"Καμία σχέση όλα αυτά με την παράταξή μας και τις ιδέες μας"

"Δεν είδα να γίνονται τα ίδια φροντιστήρια για το Δημογραφικό. Ούτε είδαμε φροντιστήρια για το αγροτικό, για την Παιδεία, ούτε για την ακρίβεια. Και το χειρότερο, σε αυτά τα φροντιστήρια έχουν μπερδευτεί οι ζυμώσεις με τις πιέσεις. Ενόψει μάλιστα μίας ψηφοφορίας κατά συνείδηση.

Όλοι οι ομοφυλόφιλοι δεν συμφωνούν πάντα με τους ΛΟΑΤΚΙ. Ο Χρήστος Σαμαρδάνης είπε πριν χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να είναι υπερήφανος για κάτι που κάνει στο κρεβάτι του. Δεν νιώθω περήφανος που είμαι γκέι, ούτε εσύ που είσαι στρέιτ. Να νιώθεις περήφανος που είσαι καλός πατέρας, που είσαι τίμιος.

Δεν μπορούμε να πειραματιζόμαστε με τις ζωές μικρών παιδιών. Το νομοσχέδιο διευκολύνει να συμβούν πράγματα που η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν στηρίζει. Οδηγούμε τον κόσμο στον απόλυτο κυνισμό, τον στρέφουμε εναντίον μας. Κύριοι της κυβέρνησης, δεν κάνετε έτσι στροφή στο κέντρο, δεν είναι κέντρο η ανατροπή της οικογένειας, δεν είναι κέντρο η κατάργηση της μάνας, δεν είναι εκσυγχρονισμός να διαβάζουν drag queens παραμύθια σε παιδάκια. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την παράταξή μας και τις ιδέες μας".

Κατέληξε δε, λέγοντας: "Δεν πρέπει να χάσουμε την κοινωνία στα άκρα. Εγώ ήθελα απλώς να τα σκεφτείτε αυτά, η ψήφος σας ακουμπά, την ψυχή, την συνείδηση και τις αγωνίες ολόκληρου του ελληνικού λαού".


thetoc.gr



Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Ανώνυμος
Ανώνυμος 16/02 - 18:59
Κως
Κυριε αντωνη σαμαρα. Τι υποκρισια ειναι αυτη. Αφου γνωριζεις οτι συζουν τοσοι ομοφυλοφιλοι. Γιατι να μην παντρευονται? Εισαι πολυ πισω απο την πραγματικοτητα!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 16/02 - 14:01
Πόσο δίκιο έχει...
Ετοιμαστείτε για το γονέας1 και γονέας 2...Οι γυναίκες; δεν είναι παρά άνθρωποι με μήτρα που μπορούν να διαθέτουν επί πληρωμή σαν άλλη εκπόρνευση, καθιστώντας ακόμα κ ένα αθώο παιδί εμπόρευμα....
Αναγνώστες
Αναγνώστες 16/02 - 00:27
Σάπια πολιτικη
Δυστυχώς η Ελλάδα κατηφορίζει προς το γκρεμό της Ευρώπης κάι στο βούρκο . Οι ΝΔ και οι "άλλοι" της Βουλής δεν έλαβαν υπόψιν το λαό που τους ψήφισε.. τρέξτε τώρα στις ευρωεκλογές να τους ψηφίζετε κορόιδα

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ