Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Απάντηση Δημ. Καιρίδη προς τον Πρέδρο της Ε.Ξ.Ρ.: Ουδεμία πρόθεση είχα να θίξω τον ξενοδοχειακό κλάδο, ιδίως της Ρόδου

05/11/2023
72 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

“Αναδιπλώνεται” ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, μετά τη δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό για το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η Ρόδος, και που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των ξενοδόχων της Ρόδου, δια του Προέδρου του κλάδου, Μανώλη Μαρκόπουλου.

Ο κ. Καιρίδης αρχικά δήλωσε μεταξύ άλλων χθες το πρωί ότι αίφνης με το κλείσιμο της τουριστικής σεζόν εμφανίσθηκαν στο κέντρο της πόλης οι δεκάδες μετανάστες, οι οποίοι απασχολούνταν όλο το καλοκαίρι σε ξενοδοχεία του νησιού με μαύρη αδήλωτη εργασία και τώρα αναζητούν τρόπο διαφυγής από τη Ρόδο.

Στην επίμαχη δήλωση, άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μαρκόπουλου μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, απαντώντας στον αρμόδιο υπουργό ότι “καλά θα κάνει ο κ. Καιρίδης να κρατήσει τις εικασίες και τις συνωμοσιολογίες για τον εαυτό του. Οτιδήποτε κι αν έχει στο μυαλό του, οτιδήποτε κι αν του έχουν μεταφέρει, οτιδήποτε και αν φαντάζεται, του θυμίζουμε ότι είναι Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και δεν δικαιολογείται να διαδίδει εικασίες και μάλιστα σε εθνικό δίκτυο.
Προφανώς ο κ. Καιρίδης δεν έχει ιδέα του τι σημαίνει ξενοδοχείο, τουρισμός και επιχειρηματικότητα στη Ρόδο. Τον καλούμε, προτού ξαναχρησιμοποιήσει την απασχόληση στα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με την κατάληψη του κέντρου της πόλης μας από λαθρομετανάστες, να βουτήξει τη γλώσσα του στη λογική, ώστε να αποφύγει την επανάληψη μιας τέτοιου είδους δημόσιας προσβολής.
Περιμένουμε από τον Υπουργό να ανακαλέσει τη δήλωσή του”.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η οργισμένη δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μανώλη Μαρκόπουλου, μετά τα όσα ειπώθηκαν δια στόματος του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη για τους ξενοδόχους της Ρόδου και το Μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο το νησί της Ρόδου.

Ακολούθησε πληθώρα σχολίων από πολλούς συμπολίτες μας και ανάμεσα σ’ αυτά ήρθε και η απάντηση- αναδίπλωση από πλευράς του αρμόδιου υπουργού Δημήτρη Καιρίδη.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙΡΙΔΗ
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, με αναδίπλωση απάντησε (με σχόλιο) στην δήλωση του κ. Μαρκόπουλου στο FB, γράφοντας τα εξής:

κ. Πρόεδρε,
ουδεμία πρόθεση είχα να θίξω τον ξενοδοχειακό κλάδο, ιδίως της Ρόδου, ο οποίος τόσα πολλά συνεισφέρει στην εθνική οικονομία, κάτι που αναγνώρισα, μετ’ επιτάσεως, στη σημερινή μου τηλεοπτική παρουσία. Ούτε μίλησα συγκεκριμένα για ξενοδοχεία, απλώς είπα ότι τώρα που κλείνουν τα ξενοδοχεία και τελειώνει η θερινή σαιζόν.
Επειδή όλες τις προηγούμενες μέρες έγιναν πολλές μεταγωγές, πάνω από 400 ακατάγραφων, επειδή το Λιμενικό δεν επιβεβαιώνει τέτοιες και τόσες πολλές αφίξεις, ιδίως σήμερα που έχουμε γενικευμένη πτώση των ροών, και επειδή όσους μεταφέρει η Αστυνομία σε δομές που διαθέτουμε άλλοι τόσοι επανεμφανίζονται σε δημόσιους χώρους της πόλης της Ρόδου, εύλογα αναρωτιέται κανείς αν όλοι αυτοί οι ακατάγραφοι ήρθαν τώρα ή είναι εδώ και καιρό στο νησί, σιτίζονταν με κάποιον τρόπο αυτόνομα και τώρα εμφανίζονται να «διεκδικήσουν» τη μεταγωγή, την καταγραφή και τη φιλοξενία τους σε οργανωμένες δομές.

Συμφωνώ, και το είπα, ότι αυτή η εικόνα είναι απαράδεκτη και αδικεί την πανέμορφη Ρόδο. Γι’ αυτό και εργαζόμαστε νυχθημερόν να εξασφαλίσουμε επιπλέον θέσεις στο σύστημα υποδοχής, παρά την πίεση που δεχθήκαμε τις προηγούμενες εβδομάδες και την παραχώρηση μιας πολύ μεγάλης δομής στη Θεσσαλία στην πολιτική προστασία, για τη φιλοξενία αυτών των μεταναστών και πιστεύω ότι εντός των επόμενων λίγων ημερών θα επιλύσουμε το πρόβλημα και θα αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Είμαι στη διάθεσή σας για να πετύχουμε τον κοινό στόχο που είναι η ασφάλεια και η ευταξία του εθνικού κοσμήματος που είναι η Ρόδος.
Δημήτρης Καιρίδης

 

ΚΑΙΡΙΔΗΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Σημειώνεται ότι ο κ. Καιρίδης αναμένεται από κοινού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου στη Ρόδο για το σοβαρό πρόβλημα του μεταναστευτικού μέσα στην εβδομάδα, αφού ανέβαλε την επίσκεψη που επρόκειτο να γίνει την περασμένη Πέμπτη στο νησί.

Πηγή realvoice995.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ