Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Aποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής

02/05/2024
94 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας με βούλευμά του αποφάσισε ότι αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος κρατείτο μετά την καταδίκη του για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Οι δικαστές τού ανοίγουν την πόρτα της φυλακής με περιοριστικούς όρους, παρόλο που η πρόταση του εισαγγελέα ήταν αρνητική.

Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός δέχεται ότι τυπικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος διέθετε τις προϋποθέσεις του νόμου για να βγεί όμως ήταν αρνητικός καθώς, όπως σημειώνει στην πρόταση του, υπάρχουν ουσιαστικές προϋποθέσεις για τις οποίες δεν πρέπει να αποφυλακιστεί.

Και συγκεκριμένα, αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι συντρέχουν μεν οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση υφ'όρον απόλυσης, πλην όμως αναφορικά με τις ουσιαστικές προϋποθέσεις προτείνει την απόρριψη της αίτησης, αξιολογώντας τη μη ύπαρξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του αιτούντος, παραθέτοντας εκτεταμένη αρθρογραφία μέσα από την οποία εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Νίκος Μιχαλολιάκος: Το σκεπτικό και οι όροι της αποφυλάκισης

Ωστόσο το Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε με το βούλευμα του, ότι τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του.

Έτσι αξιολογεί τη διαγωγή του θετικά, απορρίπτει την αρθρογραφία ως ένδειξη τέλεσης νέων παράνομων πράξεων, δέχεται την αίτηση και διατάζει την υφ'όρον απόλυση του, επιβάλλοντας τους όρους της:

  • απαγόρευσης εξόδου από την Π.Ε. Αττικής,
  • εμφάνισης στο ΑΤ τόπου διαμονής (Πεύκη) μια φορά τον μήνα
  • και μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία κρατήθηκε.


reader.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 02/05 - 18:03
.
αρα ο εισαγκκελεας ειναι ΝΔρατης ...αβουλο πιονι!!!!γιατι δεν χωνει και τους υπευθυνους των τεμπων για εγκληματικη δραση???????????

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ