Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

B. Καλοπήτας: Όσα ξέχασε να μας πει ο κ. Μητσοτάκης από την Κω

03/06/2022
103 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

“Καλούμε τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας την Παρασκευή 10 Ιουνίου στην ευρεία σύσκεψη που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου για την προκλητική απαξίωση και την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο «Ανδρέας Παπανδρέου», για να μας πουν όσα «ξέχασαν» να αναφέρουν από την Κω σχετικά με τις προκηρύξεις μόνιμων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για την άμεση μετακίνηση γιατρών ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος, για την παροχή κινήτρων σε υγειονομικούς προκειμένου να υπηρετήσουν στα νησιά μας και ποιος είναι ο σχεδιασμός τους για την κάλυψη των αναγκών της θερινής περιόδου που οι ανάγκες στα νοσοκομεία πολλαπλασιάζονται εξαιτίας των χιλιάδων ταξιδιωτών που επισκέπτονται τα Δωδεκάνησα για τις διακοπές τους” υπογράμμισε με ανακοίνωση του το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Βάιος Καλοπήτας με αφορμή όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην Κω.  Αναλυτικά ο κ. Καλοπήτας αναφέρει τα εξής:

Το πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Κω για την κατασκευή και λειτουργία νέου Νοσοκομείου αποφάσισε να υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του την Πέμπτη στο νησί του Ιπποκράτη.

Αυτό που «ξέχασε» να μας πει ο πρωθυπουργός, επί των ημερών του οποίου ο τομέας Υγείας στα Δωδεκάνησα αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα «νοσεί βαριά», είναι πώς θα λειτουργήσει μέχρι τότε ο υφιστάμενο νοσοκομείο της Κω.

Αυτό που «ξέχασε» να μας πει ο πρωθυπουργός είναι πότε, μέχρι το «συντομότερο δυνατόν» να αποκτήσει υπόσταση μέσω συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου της Κω, το υφιστάμενο νοσοκομείο θα ενισχυθεί με γιατρούς, νοσηλευτές και σύγχρονο εξοπλισμό.

Αυτό που «ξέχασε» να μας πει ο πρωθυπουργός είναι ότι με την αδιαφορία της κυβέρνησής του και την ολιγωρία του Υπουργείου Υγείας, οι Δωδεκανήσιοι στερούνται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας. Επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με καθολική κάλυψη του πληθυσμού, ίσα δικαιώματα για τους ασφαλισμένους και ίσες ευκαιρίες για τους επαγγελματίες υγείας.

Αποτελεσματικό δίκτυο ΠΦΥ, με υπηρεσίες υγείας που θα προσφέρονται από τη γέννηση μέχρι το τέλος της ζωής, με δράσεις πρόληψης της νόσου και προαγωγής της υγείας. Με αναβαθμισμένη χρήση της τηλεϊατρικής, περίθαλψη οξέων και χρονίων νοσημάτων και καταστάσεων υγείας, με αποκατάσταση, παρηγορητική και υποστηρικτική φροντίδας στο ιατρείο, στο σπίτι ή σε ειδικές δομές υγείας και φροντίδας στην κοινότητα.

Με διαδραστικό ψηφιακό περιβάλλον και επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στη διοίκηση της υγείας.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας την Παρασκευή 10 Ιουνίου στην ευρεία σύσκεψη που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου για την προκλητική απαξίωση και την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο «Ανδρέας Παπανδρέου», για να μας πουν όσα «ξέχασαν» να αναφέρουν από την Κω σχετικά με τις προκηρύξεις μόνιμων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για την άμεση μετακίνηση γιατρών ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος, για την παροχή κινήτρων σε υγειονομικούς προκειμένου να υπηρετήσουν στα νησιά μας και ποιος είναι ο σχεδιασμός τους για την κάλυψη των αναγκών της θερινής περιόδου που οι ανάγκες στα νοσοκομεία πολλαπλασιάζονται εξαιτίας των χιλιάδων ταξιδιωτών που επισκέπτονται τα Δωδεκάνησα για τις διακοπές τους.

Εκείνοι μπορεί να «ξεχνούν» όταν οι κάμερες κλείνουν και επιστρέφουν στην Αθήνα, εμείς που εδώ στα νησιά μας βιώνουμε από κοντά την αγωνία των συμπατριωτών μας, που ζούμε, εργαζόμαστε, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε αυτά τα νησιά θα είμαστε εδώ για να τους υπενθυμίζουμε ότι έχουμε δικαίωμα στην άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/06 - 11:53
πρόγραμμα Σχολικής Στέγης ...
κ. Καλοπήτα, ο Πρωθυπουργός δεν έκανε αναφορά και στο πρόγραμμα Σχολικής Στέγης.Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές !!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ