Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

B. Κικίλιας: «Αλητήριοι εμπρηστές θέτουν σε κίνδυνο ζωές - Δεν θα γλιτώσετε»

24/08/2023
40 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αυστηρό μήνυμα προς τους εμπρηστές έστειλε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης για τις φωτιές.

Ο κ. Κικίλιας απαρίθμησε τις απόπειρες εμπρησμών των τελευταίων ωρών, κατά τις οποίες όπως είπε, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν συνολικά 9 περιστατικά, και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι "δεν θα γλιτώσουν" οι υπαίτιοι.

Ο υπουργός έκανε λόγο για "αλητήριους που απειλούν ζωές". "Κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως ανθρώπινες ζωές", τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ είπε πως αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά.

Αναλυτικά η δήλωση Κικίλια:

"Την ώρα που οι δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος, οι εθελοντές μας και όλη η Πολιτική Προστασία δίνουν τεράστιες μάχες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη την επικράτεια  και κάποιες από αυτές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων, κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές.

Οι εθελοντές μας και όλη η Πολιτική Προστασία δίνουν τεράστιες μάχες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη την επικράτεια και κάποιες από αυτές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων. Κάποιοι αλιτήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή Αυλώνα, από τις 8 το πρωί έγιναν 9 απόπειρες εμπρησμού:

8.13. Περιοχή Αυλώνας πρώτη προσπάθεια, 8.57, περιοχή Συκάμινο Αυλώνα τρεις προσπάθειες, 9.47, περιοχή Συκάμινο Αυλώνα άλλες τρεις προσπάθειες, 10.51. βόρεια της Αυλώνας μία προσπάθεια, 12.02 βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μία προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις.

Αυτό που συμβαίνει είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό. Γίνονται προσαγωγές υπόπτων. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, κυρίως η Ελληνική Αστυνομία και πάντως θα κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν τους εμπρηστές. Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε. Θα λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη".


news247.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ