Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δ. Παπαστεργίου (Πρόεδρος ΚΕΔΕ) για πυρκαγιές: Πρώτα φταίνε ο Δήμος και το κράτος – Και οι πολίτες έχουν ευθύνη

08/06/2022
19 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στο σοβαρό πρόβλημα που παρατηρείται στη χώρα με τα ξερά χόρτα και κλαδιά, τα σκουπίδια και άλλα εύφλεκτα υλικά που εντοπίζονται σε  δρόμους, αποτελώντας σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, μίλησε ο  Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Τρικκαίων.

«Μπήκαμε στην αντιπυρική περίοδο και ξεκίνησε ένα παιχνίδι ευθυνών ήδη που φαίνεται πολύ άχαρο στους πολίτες που φοβούνται, κινδυνεύουν. Θα συμφωνήσω, όμως, ότι και εκείνοι έχουν ευθύνη» ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, μιλώντας στην ΕΡΤ, καταδικάζοντας τη στάση των πολιτών που πετούν μπάζα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

«Πολλές φορές είναι εκείνοι που φωνάζουν ότι καιγόμαστε. Πρώτα φταίει ο δήμος και το κράτος. Ξεκάθαρα πρώτα φταίνε οι αρμόδιοι, αλλά δεν είναι άμοιροι ευθυνών και εκείνοι που οφείλουν σε βασικά πράγματα να είναι συνεπείς σε σχέση με την ιδιοκτησία τους» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

Σχετικά με τις αρμοδιότητες των δημάρχων για τον καθαρισμό των οικοπέδων από τα ξερά χόρτα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ξεκαθάρισε ότι «οι δήμοι είμαστε υπεύθυνοι για τα εντός σχεδίου οικόπεδα και μία ζώνη γύρω από τα σχέδια πόλης μας και για τα όσα άλση είναι στην αρμοδιότητά μας. Δεν έχουμε καμία σχέση με δασικούς δρόμους».

Σύμφωνα με τη νομοθεσία «για τα εκτός σχεδίου δεν έχει καμία ευθύνη ο δήμος. Πολλές φορές καθαρίζουμε τρεις και τέσσερις φορές το σύνολο των κοινοχρήστων χώρων για να έχουμε μια ευρεπή και ασφαλή εικόνα. Για τα εκτός σχεδίου δεν υπάρχει η ευθύνη του κάθε ιδιοκτήτη να το καθαρίσει. Βέβαια, ο καθένας είναι υπεύθυνος για την ιδιοκτησία του», ανέφερε σχετικά.


dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ