Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Έξαλλη η Τουρκία για τα πλωτά ραντάρ στο Αιγαίο – “Αν οι όλμοι μας στρίψουν προς το Καστελλόριζο, τότε περαστικά τους”

22/05/2024
110 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας έχει προκαλέσει η είδηση για τη δημιουργία 7 πλωτών ραντάρ στο Αιγαίο, με τα τουρκικά ΜΜΕ να μεταδίδουν προκλητικά ρεπορτάζ.

Ειδικότερα, τα τουρκικά μέσα θεωρούν τα ελληνικά πλωτά ραντάρ απειλή για την Τουρκία, καθώς όπως λένε, «θα μπορούν να ελέγχουν τις ακτές της Τουρκίας».

Ακόμα, αναφέρουν ότι «η ΕΕ στηρίζει τα σχέδια της Ελλάδας».


«Αν οι όλμοι στρίψουν προς το Καστελόριζο, τότε περαστικά τους»

«Μόλις λέγαμε πως υπάρχει θετικό κλίμα με την Ελλάδα, την ίδια στιγμή φαίνεται πως η Ελλάδα, ενώ χαμογελάει στο παρασκήνιο, κάνει άλλα πράγματα. Εδώ στον χάρτη βλέπετε τη Σαμοθράκη, τη Λέσβο, την Χίο, την Ικαρία, την Σάμο, την Κάλυμνο, την Κω και την Ρόδο. Αυτή εδώ δεν είναι η λίστα των νησιών που θα πάτε δίχως βίζα. Αυτά είναι τα νησιά που η Ελλάδα θα εγκαταστήσει ραντάρ. Βάζει κάτω από τη μύτη μας ραντάρ.Στην Αττάλεια, στο Αίδινιο, στη Σμύρνη , στο Τσανάκαλ. Να τι κάνει η Ελλάδα. […] Όταν αυτά τα χτίσετε κοντά στις τουρκικές ακτές και στα τουρκικά νησιά , τότε ο τουρκικός στόλος θα κάνει κάτι, ίσως πέσει πάνω τους ή κάτι άλλο», ανέφεραν στο τηλεοπτικό δίκτυο HABER GLOBAL.

«Η Τουρκία δεν έχει ανάγκη να κάνει κάποιο επιπλέον κόπο. Μιλάμε για μια απόσταση 500 μέτρων για έναν μικρό όλμο. Εσύ Ελλάδα, πώς από τόσα χιλιόμετρα θα καταφέρεις να υποστηρίξεις αυτό το νησί, και μπορείς και συμπεριφέρεσαι με τέτοιο θράσος, τέτοια αδιαφορία», πρόσθεσαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ULUSAL HABER, «τα ραντάρ που έχουν εμβέλεια 40 χιλιομέτρων, θα εγκατασταθούν στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, δηλαδή σε περιοχές κοντινές στην Τουρκία που θα μπορούν να ελέγχουν την Τουρκία. Το Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας έχει εγκρίνει το σχέδιο και τα πλωτά ραντάρ αναμένεται να εγκατασταθούν στο Αιγαίο. το 2025. Το σχέδιο λέγεται πως είναι μια απόδειξη των στενών σχέσεων της Ελλάδας με την Γαλλία και το κόστος του φτάνει στα 19.5 εκατ. ευρώ».


Όπως αναφέρει το A HABER, «η Ελλάδα θα εγκαταστήσει πλατφόρμες ραντάρ στο Αιγαίο; Σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, η Αθήνα ετοιμάζεται να εγκαταστήσει 7 πλωτά ραντάρ στο Αιγαίο. Οι πλατφόρμες των ραντάρ θα υποστηρίζονται με κάμερες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και θα χτιστούν με την υποστήριξη της Ε.Ε, της Ελλάδας και της Κύπρου. Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας είναι θετικό στο σχέδιο αυτό».

πηγή parapolitika.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ