Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εντυπωσιακή η συγκέντρωση του Μάνου Κόνσολα στην Κω

19/05/2023
407 Εμφανίσεις
8 Σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Mε μία ακόμα εντυπωσιακή συγκέντρωση πολιτών στην Κω, ο Μάνος Κόνσολας έκλεισε την προεκλογική περίοδο, τονίζοντας ότι: «την Κυριακή η Κως θα στείλει το πιο δυνατό μήνυμα, θα βάλει τέλος στα σενάρια του χάους και της ακυβερνησίας».

Οι πολίτες της Κω που γέμισαν την αίθουσα του κινηματογράφου «Ορφέας», έστειλαν και αυτοί το δικό τους μήνυμα στήριξης στον Μάνο Κόνσολα.

«Ο τουρισμός απαιτεί πολιτική και οικονομική σταθερότητα», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας ζητώντας από τους πολίτες να στείλουν ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που θέλουν να βυθίσουν τη χώρα στην ακυβερνησία και στην αστάθεια.

Σε αυτούς που διακινούν σενάρια για κυβερνήσεις ειδικού σκοπού, όταν η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση.

Σε αυτούς που ανεύθυνα μιλούν για παράλληλο νόμισμα και επιβεβαιώνουν ότι ακόμα και σήμερα δεν έχουν καταλάβει τι ζημιά έκαναν στη χώρα το 2015.

Αναφέρθηκε στην πρόταση 7 σημείων που είχε καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο και στους φορείς για να αποκτήσει η Κως μια νέα, ισχυρή και ανταγωνιστική τουριστική ταυτότητα, να προσελκύσει στο νησί επισκέπτες υψηλού εισοδήματος, για να αυξηθούν η κατά κεφαλή δαπάνη αλλά και τα έσοδα από τον τουρισμό.

Τόνισε, επίσης, ότι από την πρώτη στιγμή κατέστησε σαφές ότι η εφαρμογή και η υλοποίηση αυτής της πρότασης επιβάλλει συνέργειες από όλους. Από συναρμόδια υπουργεία, από την αυτοδιοίκηση, από το Δήμο και την Περιφέρεια, από όλους τους φορείς του νησιού και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Επεσήμανε ότι η Κως θα αποτελέσει πόλο αυτόνομης τουριστικής ανάπτυξης με διακριτή ταυτότητα, μόνο μέσα από μια σοβαρή συνεργασία όλων για την οποία ο ίδιος είναι και πρόθυμος και διαθέσιμος.

Έκανε ειδική αναφορά σε ένα μεγάλο έργο υποδομής που ξεκινά όπως είναι η ηλεκτρική διασύνδεση της Κω με το ηπειρωτικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. 

Ένα τεράστιο έργο με προϋπολογισμό 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2027 κάτι που σημαίνει ότι οι βλάβες και οι διακοπές στη ηλεκτροδότηση ανήκουν στο παρελθόν και διασφαλίζεται η ενεργειακή επάρκεια της Κω.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετώπισε η Κως με το μεταναστευτικό τονίζοντας: 

«Ξέρετε ότι δεν κρύφτηκα στα δύσκολα. Ήμουν εκεί. Και ήμουν εκεί με καθαρές θέσεις.

Εδώ και 4 χρόνια, το Αιγαίο έπαψε να είναι ξέφραγο αμπέλι. Αποδείξαμε ότι όχι μόνο υπάρχουν θαλάσσια σύνορα αλλά και τα σύνορα αυτά φρουρούνται αποτελεσματικά.

Το θαλάσσιο πέρασμα της Κω, έπαψε να είναι ο παράδεισος των δουλεμπόρων και ύποπτων ΜΚΟ που εμπορεύονταν την απελπισία ανθρώπων.

Το 2019 στα νησιά που σήκωναν το βάρος του μεταναστευτικού παρέμεναν 42.000 παράτυποι μετανάστες. Στις αρχές του 2023 έχουν μειωθεί κάτω από τους 5.000 (συγκεκριμένα είναι 4.735).

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Μάνος Κόνσολας στο θέμα της δημόσιας υγείας, θέτοντας ως κυρίαρχη προτεραιότητα για την Κω την ενίσχυση με γιατρούς του υπάρχοντος νοσοκομείου και των δομών δημόσιας υγείας.

Γιατί ακόμη και στην περίπτωση που γίνει το νέο νοσοκομείο, σε αυτό θα μεταφερθούν οι γιατροί του υπάρχοντος νοσοκομείου.

Άρα, η προτεραιότητα είναι η ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του υπάρχοντος νοσοκομείου.

«Στα νησιά δεν πρόκειται να έρθει κανένας γιατρός με αυτούς τους μισθούς, για αυτό και αποβαίνουν άκαρπες οι προκηρύξεις. Χρειάζονται γενναία κίνητρα.

 Έχω κάνει μεγάλο αγώνα και έχω καταθέσει προτάσεις για τη θέσπιση συγκεκριμένων μισθολογικών, βαθμολογικών και οικονομικών κινήτρων για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν στα νησιά.

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής κατέθεσα συγκεκριμένη πρόταση που έγινε δεκτή από όλα τα κόμματα. Και η πρόταση αυτή πρέπει να γίνει νόμος του Κράτους», τόνισε ο κ.Κόνσολας.

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

«Κάνω ένα πεντακάθαρο και τίμιο αγώνα.

Η δική μου δύναμη είστε εσείς και μόνο εσείς.

Την Κυριακή σας ζητώ και πάλι μια νέα καθαρή και ισχυρή εντολή.

Την Κυριακή πρέπει να είμαστε πάλι νικητές».
Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 8
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/05 - 10:43
Αυτό και μόνο κάτι δείχνει ....
ο κ. Κόνσολας πήρε στις εθνικές εκλογές του 2019, 17.737 ψήφους στους 40.034 που πήρε η ΝΔ στα Δωδεκάνησα !!!! Αυτό και μόνο κάτι δείχνει ....Στην Κω υπάρχει θέμα με τη συνεργασία του Δήμου και των 4 βουλευτών της ΝΔ. Αυτό πληρώνει το νησί ...
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/05 - 09:44
.....
Όταν στηρίζεις τον Κυρίτση αυτά παθαίνεις άδεια η αίθουσα ! Θα φας ένα μαύρο θα είναι όλο δικό σου
Μικρός ναυτίλος
Μικρός ναυτίλος 20/05 - 08:02
Άνθρωπος με έργα
Άνθρωπος με ήθος και εντιμότητα. Δεν υπόσχεται φικια για μεταξωτές κορδέλες όπως ένας άλλος ο οποίος έχει την βοήθεια του Δήμου ( Αθήνα μένει και όλο εγώ και εγω και αυτοπροβολή και έργο μηδέν ) αλλά στην πράξη και αποτελεσματικότητα υπό το μηδέν
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/05 - 00:34
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ
και οι 300 πολιτικοι ειναι εθνοπροδοτες Ανθεληνες Μισελληνες. Μα πιο μεγαλοι Ανθελληνες και Αντιχριστοι ειναι τα γνωστα κοματοσκυλα που τους στειριζουν. Αυτοι ειναι τα σιχαμερα εμετικα μιασματα που πρεπει να ξεφορτοφουμε το συντομοτερο.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/05 - 00:01
ΚΟΝΣΟΛΑΣ
ΜΑΝΟ ΓΕΡΑ Κ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΣ!
Πολιτικός αναλυτής
Πολιτικός αναλυτής 19/05 - 23:43
Πολιτική
Βλέπουμε επιστροφή στο μπαλκόνι με συγκεντρώσεις και προεκλογικές φιέστες και υποσχέσεις. Θα τους ξαναδούμε πάλι στις επόμενες εκλογές. Ως τότε τρέξτε αγέλη προβάτων να ψηφίσετε τους πολιτικούς λύκους.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/05 - 23:13
o κ. Κόνσολας προσπάθησε ....
o κ. Κόνσολας προσπάθησε να βοηθήσει την Κω, το πρόβλημα ήταν η δημοτική αρχή ταυτίστηκε με ένα συγκεκριμένο βουλευτή της ΝΔ....
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/05 - 22:57
Πρώην ψηφοφόρος
Πιστεύω κ.καθηγητα να λάβατε το μήνυμα της Κω.Οταν προ τετραετίας βγήκατε πρώτος,μοιρασατε τηλέφωνα και υποσχέσεις.Υπουργοποιηθηκατε και ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΤΕ.ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.Και ήρθατε το 2023, αφού χρεωσατε την ανεπάρκεια του νοσοκομείου σε άλλους, αφού εγκαταλείψατε την Κω ( εκτός από φιλαράκια) να πείτε τί;ΟΧΙ,ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ.Παμε γερά ΝΔ αλλά όχι με εσάς.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ