Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης - Πως θα διεξαχθούν οι εκλογές

30/11/2023
25 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Οι εκλογές θα διεξαχθούν με σταυρό προτίμησης. Ολη η χώρα θα είναι μία περιφέρεια. Οποιος θέλει εντός και εκτός Ελλάδος θα μπορεί να επιλέξει την επιστολική ψήφο, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επιστολική ψήφο για τις επερχόμενες ευρωεκλογές τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι θα διεξαχθούν με σταυρό, ενώ όλη η χώρα θα λειτουργήσει ως μία περιφέρεια, σύστημα που είχε ισχύσει και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Οπως είπε ο πρωθυπουργός, «το θέμα έπρεπε να ξεκαθαρίσει γρήγορα, για να ξέρουν τα κόμματα τα δεδομένα. Θα ισχύσει σταυρός προτίμησης για να έχει ο πολίτης τον τελικό λόγο και όχι ο αρχηγός μιας παράταξης μέσω λίστας. Υπήρξε γόνιμος προβληματισμός για το ενδεχόμενο να υπάρξει διαίρεση της επικράτειας, αλλά θεωρώ ότι το ισχύον σύστημα αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη λύση. Τα κριτήρια πρέπει να είναι εθνικά και μακριά από τοπικές ιδιαιτερότητες». 

Η νέα σημαντική θεσμική πρωτοβουλία είναι ότι καθιερώνεται για όποιον το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδος, η επιστολική ψήφος. Οπως είπε, «είναι γενναία θεσμική μεταρρύθμιση, γιατί διευρύνει το σώμα των ανθρώπων που μπορούν να μετέχουν στις εκλογές». Σε ό,τι αφορά το εξωτερικό, δεν θα χρειάζεται να οργανωθούν εκλογικά τμήματα. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, επεσήμανε ότι έτσι θα μπορούν να μετέχουν ηλικιωμένοι, άνθρωποι που δουλεύουν σεζόν στον τουρισμό ή φοιτητές. 

Το σύστημα θα εξειδικευτεί το απόγευμα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Καλή σας ημέρα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 
 
Η συνεδρίασή μας διεξάγεται καθώς στη χώρα προωθούνται πολύ σημαντικές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις και νομίζω ότι αυτές απαντούν και στην πράξη σε όσους αμφιβάλλουν είτε για την προσήλωσή μας σε αυτές, είτε για τους ρυθμούς παραγωγής του κυβερνητικού έργου. 
 
Θυμίζω, λοιπόν, ότι αυτές τις ημέρες τίθενται σε δημόσια διαβούλευση οι πολύ σημαντικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη, οι οποίες έχουν ήδη συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
 
Με αιχμή την επιτάχυνση των αποφάσεων, αφού καθιερώνεται η μία και μόνη αναβολή στις δίκες και βέβαια αλλάζει και το καθεστώς των αναστολών προκειμένου οι ποινές επιτέλους να εκτελούνται, υπό προϋπόθεση να υπάρχει φυλάκιση και για πλημμελήματα, κάτι το οποίο πρακτικά δεν συμβαίνει ποτέ σήμερα, ενώ αυστηροποιείται και η τιμωρία ειδεχθών αδικημάτων και επανεξετάζεται συνολικά και το σύστημα της υφ’ όρον απόλυσης κρατουμένων. 


euro2day.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ