Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ερντογάν: Με τον Μητσοτάκη έχουμε στόχο να διαλύσουμε την ταραγμένη ατμόσφαιρα στο Αιγαίο

22/09/2023
76 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

«Με τον Μητσοτάκη έχουμε στόχο να διαλύσουμε την ταραγμένη ατμόσφαιρα στο Αιγαίο» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνομιλία του με δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι η Θεσσαλονίκη θα είναι ένα σημαντικό άλμα στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με όσα ανέφερε από το στούντιο του ΣΚΑΪ ο Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Στόχος μας είναι να διαλύσουμε την ταραγμένη ατμόσφαιρα στο Αιγαίο και προς αυτή την κατεύθυνση είναι και  η προσέγγιση του Μητσοτάκη. Αλλά αν θέλει ο Θεός, το πιο σημαντικό βήμα για εμάς αυτή τη στιγμή θα είναι η σύνοδος κορυφής στη Θεσσαλονίκη. Η Σύνοδος Κορυφής της Θεσσαλονίκης θα είναι τώρα ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Οι υπουργοί Εξωτερικών μας θα κάνουν προκαταρκτικές προετοιμασίες και θα πραγματοποιήσουμε αυτή τη σύνοδο κορυφής στη Θεσσαλονίκη, ελπίζουμε στις 7 Δεκεμβρίου. Με αυτή τη σύνοδο κορυφής, ελπίζουμε να δούμε ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει.

Ως Τουρκία και Ελλάδα, πρέπει να μείνουμε μακριά από βήματα και δηλώσεις που θα βλάψουν το περιβάλλον εμπιστοσύνης. Πρέπει να κάνουμε μαζί βήματα σε αυτόν τον τομέα για να προχωρήσει με ασφάλεια η επικείμενη διαδικασία».

Ο Ερντογάν μιλά για ομαλοποίηση σχέσεων με Ισραήλ και Ελλάδα

«Με το Ισραήλ και με την Ελλάδα δείξαμε μια ισχυρή βούληση για να βάλουμε σε μια πορεία , τα ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας. Στη συνάντηση μας αυτή, συναντηθήκαμε με τους πρωθυπουργούς και των δυο χωρών, και εξετάσαμε τα θέματα που έχουμε στην ατζέντα μας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε Τούρκους επιχειρηματίες στις ΗΠΑ.

Πρόταση Ερντογάν για κοινές γεωτρήσεις με το Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο
«Αν θέλει ο Θεός, θα ξεκινήσουμε εργασίες γεώτρησης με το Ισραήλ, θα μεταφέρουμε αέριο προς την Ευρώπη» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Αν θέλει ο Θεός δίχως μεγάλη καθυστέρηση  θα κάνουμε αυτό το βήμα και θα ξεκινήσουμε τις εργασίες γεώτρησης ενέργειας με το Ισραήλ, κυρίως στον τομέα της ενέργειας. Θα ξεκινήσουμε τη λειτουργία γραμμών μεταφοράς ενέργειας όχι μόνο προς την Τουρκία, αλλά και από την Τουρκία προς την Ευρώπη. Ειδικά οι ενεργειακές συνεργασίες μπορούν να μας φτάσουν  σε πολύ διαφορετικά μέρη. Μιλήσαμε μαζί του ( Νετανιάχου)για τις δυνατότητές μας σε αυτό το θέμα» ανέφερε.

Ο Ερντογάν μιλάει για οριστική διχοτόμηση της Κύπρου
«Η αναγνώριση της ‘ΤΔΒΚ’ είναι το αποτελεσματικό βήμα για την επίλυση του Κυπριακού»

«Η αναγνώριση της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’ ως ανεξάρτητου κράτους είναι το μόνο και πιο αποτελεσματικό βήμα που θα συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού. Δεν αναγνωρίζουμε άλλες επιλογές εκτός από αυτήν. Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τα δικαιώματα της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’ μέχρι τέλους, στο πλαίσιο του δικαιώματος της εγγυήτριας χώρας, που μας παραχωρεί το διεθνές δίκαιο. Η αναγνώριση της ‘ΤΔΒΚ’ ως ανεξάρτητου κράτους από τη μία χώρα μετά την άλλη, υπηρετεί την ειρήνη και την ηρεμία στην Ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή: skai.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ