Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ Γ. Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ

10/06/2022
23 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το κείμενο της Ερώτησης, που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, έχει ως εξής:

«Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω την Κυριακή 5 Ιούνη 2022 πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση. Όπως καταγγέλλει με έγγραφό της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), λίγο πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης υπήρξε προκλητική παρουσία πέντε (5) αστυνομικών οργάνων εκ των οποίων οι τρεις (3) οπλοφορούσαν και ένας (1) να είναι από το Τμήμα Ασφαλείας Κω.

Το γεγονός της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στις διαδικασίες μιας Γενικής Συνέλευσης συνδικαλιστικού σωματείου, δηλαδή Ένωσης Στρατιωτικών, είναι απαράδεκτο, προκλητικό, τρομοκρατικό και καταδικαστέο. Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την προκλητική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε διαδικασίες συνδικαλιστικών οργάνων στρατιωτικών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει μεγάλη ευθύνη αφού επιτρέπει την εφαρμογή της αλήστου μνήμης πρακτικών παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων σε Γενική Συνέλευση, με σκοπό την τρομοκράτηση των μελών του σωματείου και την παρεμπόδιση δημοκρατικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατακτήθηκαν με τους αγώνες τους.

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είχε ως συνέπεια την τρομοκράτηση και την αποχώρηση στρατιωτικών από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης, μόλις διαπίστωσαν την παρουσία αστυνομικών οργάνων, ορισμένων από αυτούς ένοπλων ή με πολιτική περιβολή.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

- Την απαράδεκτη και τρομοκρατική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω.

- Να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο, της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων σε Γενική Συνέλευση Ένωσης Στρατιωτικών.

- Για να καταδικάσει την κατάπτυστη, προκλητική και τρομοκρατική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στη Γενική Συνέλευση συνδικαλιστικού σωματείου εν ενεργεία στρατιωτικών - της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω (ΕΣΠΕΕΚΩ) της 5 Ιούνη 2022».

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ