Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή για την ΕΔΕ κατά αστυνομικών στην Κω και τη διαπόμπευσή τους από τον κ. Χατζημάρκο

16/01/2024
206 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Άλλες εποχές και νοοτροπίες θυμίζει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση και η αντίδραση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για τους δύο αστυνομικούς στην Κω, που με δική τους πρωτοβουλία κάλυψαν λακκούβα στον επαρχιακό δρόμο  στη Μεσαριά σε σημείο μάλιστα που έχουν συμβεί αρκετά τροχαία ατυχήματα. Με επίκαιρη ερώτηση του στη Βουλή ο Γιώργος Νικητιάδης βουλευτής Δωδεκανήσου και τ.υφυπουργός  απευθυνόμενη στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τονίζει πως οι υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου «μοιάζουν να τελούν υπό τις διαταγές του κου. Περιφερειάρχη και διέταξαν ΕΔΕ κατά των αστυνομικών». Η επίκαιρη ερώτηση κατατέθηκε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης «Αντί η πολιτεία να επαινέσει τους αστυνομικούς, ο περιφερειάρχης της περιοχής κος Χατζημαρκος αντιλαμβανόμενος την ανεπάρκεια των υπηρεσιών του και ευρισκόμενος εκτεθειμένος, επέλεξε να τους διαπομπεύσει με δημόσια ανάρτηση του, κάνοντας λόγο για «αυτοδικία» και ουσιαστικώς να ζητήσει την τιμωρία τους. Η πολιτεία σε αντίστοιχες περιπτώσεις εθελοντικής πρωτοβουλίας αστυνομικών για προστασία του δημοσίου συμφέροντος, όχι μόνο δε διέταξε ΕΔΕ αλλά επιβράβευσε, όσους αστυνομικούς, επιδίωξαν αυτοβούλως την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Απτά  παραδείγματα είναι η  βράβευση από τον προκάτοχο του κ.Χρυσοχοΐδη,  τον   κ. Θεοδωρικάκο το Φεβρουάριο του 2022 αστυνομικών που με πρωτοβουλία τους συγκεντρώθηκε χρηματικό ποσό, για να συμπαρασταθούν εμπράκτως σε ηλικιωμένο ζευγάρι, το οποίο έπεσε θύμα κλοπής με τη μέθοδο της απάτης ή σε άλλη περίπτωση, αστυνομικών που με δική τους δαπάνη αγόρασαν παπούτσια σε άστεγο πριν λίγο καιρό. Σκεφτείτε να είχε διαταχθεί και κατ’ αυτών ΕΔΕ για «αυτοδικία», κατά «παραγγελία».

Οι πολίτες αγανακτούν βλέποντας την πολιτική ηγεσία του τόπου, αντί να κάνει τη δουλειά της και να κλείνει τις λακκούβες στη συγκεκριμένη περίπτωση, να εκτοξεύει μύδρους κατά των εθελοντών αστυνομικών με νομικούς χαρακτηρισμούς που ουδόλως έχουν σχέση με τη νομική επιστήμη.

Ο κ. Νικητιάδης ερωτά τον υπουργό για ποιο λόγο ασκήθηκε ΕΔΕ στους εν λόγω αστυνομικούς και αν συμφωνεί η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ότι θα πρέπει να διώκονται αυτοί που εκθέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των οδηγών και όχι όσοι προσπαθούν εθελοντικά να καλύψουν αδυναμίες και κενά της κρατικής μηχανής.

 

Επισυνάπτεται το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης.

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη 

Θέμα :ΕΔΕ κατά αστυνομικών στην ΚΩ που έκλεισαν λακκούβα 

Κύριε Υπουργέ, 

Στις 7 Ιανουαρίου, δύο αστυνομικοί της Τροχαίας στην Κω, έλαβαν την πρωτοβουλία μετά από κλήση πολιτών, να καλύψουν με μπετό μεγάλη λακκούβα στο επαρχιακό οδικό δίκτυοστην περιοχή Μεσαριάτης Κω. Στο συγκεκριμένο σημείο το προηγούμενο διάστημα είχαν σημειωθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα. Αντί η πολιτεία να τους επαινέσει ο περιφερειάρχης της περιοχής κος Χατζημαρκος, αντιλαμβανόμενος την ανεπάρκεια των υπηρεσιών του και ευρισκόμενοςεκτεθειμένος, επέλεξε να τους διαπομπεύσει με δημόσιαανάρτηση του, κάνονταςλόγο για «αυτοδικία» και ουσιαστικώς να ζητήσει την τιμωρία τους.

Οι υπηρεσίεςσας κεΥπουργέμοιάζοντας να τελούνυπό τις διαταγές τουκουΠεριφερειάρχη, διέταξανΕΔΕ κατά των αστυνομικών. Ο χαρακτηρισμός της πράξης από τον περιφερειάρχη ως «αυτοδικία», υποθέτουμε ότι θα πρέπει να προκαλεί και  σε εσάςμειδιάματα, αφού με όσα τουλάχιστον προβλέπει το άρθρο 331 του ποινικούκώδικα και οι σχετικέςερμηνείες του, οι πράξεις των αστυνομικών (Μ. Μαργαρίτης, Ποινικός Κώδικας, Ερμηνεία – Εφαρμογή, 2014), μόνο αυτοδικία δεν αποτελούν.

Η πολιτεία σε αντίστοιχες περιπτώσεις εθελοντικής πρωτοβουλίας αστυνομικών για προστασία του δημοσίου συμφέροντος, όχι μόνο δε διέταξεΕΔΕαλλά επιβράβευσε, όσους αστυνομικούς, επιδίωξαν αυτοβούλως την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Σας θυμίζω για παράδειγμα την βράβευση από τον προκάτοχο σαςκοΘεωδορικάκο τονΦεβρουάριο του 2022 αστυνομικών που με πρωτοβουλία τους συγκεντρώθηκε χρηματικό ποσό, για να συμπαρασταθούν εμπράκτως σε ηλικιωμένο ζευγάρι, το οποίο έπεσε θύμα κλοπής με τη μέθοδο της απάτης ή σε άλλη περίπτωση, αστυνομικών που με δική τους δαπάνη αγόρασαν παπούτσια σε άστεγο πριν λίγο καιρό. Σκεφτείτε να είχε διαταχθεί και κατ’ αυτών ΕΔΕ για «αυτοδικία», κατά «παραγγελία».

Δεδομένου ότισε δεκάδες άλλα ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν η πολιτική και φυσική ηγεσία έχει επιβραβεύσει τους αστυνομικούς για παρόμοιεςπεριπτώσεις

Δεδομένου ότι οι πολίτες αγανακτούν βλέποντας την πολιτική ηγεσία του τόπου, αντί να κάνει τη δουλειά της και να κλείνει τις λακκούβες εν προκειμένου, εκτοξεύειμύδρους κατά των εθελοντώναστυνομικών με νομικούς χαρακτηρισμούς που ουδόλωςέχουν σχέση με τη νομική επιστήμη.

Ερωτάται ο Υπουργός

  1. Για ποιο λόγο ασκήθηκε ΕΔΕ στους εν λόγω αστυνομικούς;
  2. Συμφωνεί η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ότι θα πρέπει να διώκονται και αυτοί που εκθέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των οδηγών και όχι όσοι προσπαθούν εθελοντικά να καλύψουν αδυναμίες και κενά της κρατικής μηχανής;Ο Ερωτών Βουλευτής 

Γιώργος Νικητιάδης 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ