Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω

19/07/2024
53 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στη μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε στην Κω την 1η Ιούλη 2024, οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για την αντιμετώπιση της. Αυτή η πυρκαγιά έφερε στο προσκήνιο για άλλη μια φορά τις μεγάλες ελλείψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω. 

Στην απάντηση του Υπουργείου στην υπ’ αριθμόν 4009/29.03.2024 Ερώτησή του ΚΚΕ για τις ελλείψεις της ΠΥ Κω, το Υπουργείο αναφέρει πως στην συγκεκριμένη Πυροσβεστική Υπηρεσία υπηρετούν 76 πυροσβέστες. Αυτό είναι αναληθές ως προς το ότι σε αυτόν τον αριθμό υπολογίζονται και οι πυροσβέστες που έχουν διατεθεί στο αεροδρόμιο της Fraport. Ο πραγματικός αριθμός που υπηρετεί στην ΠΥ Κω είναι 35. Αριθμός πολύ μικρός σε σχέση με τις ανάγκες ενός μεγάλου νησιού όπως η Κω, αλλά και του γεγονότος ότι η ΠΥ Κω έχει στην ευθύνη της και τα υπόλοιπα νησιά του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου (Κάλυμνος, Αστυπάλαια, Νίσυρος, Λέρος, Πάτμος, Λειψοί, Αρκιοί, Αγαθονήσι).

Στην ίδια απάντηση επικαλούνται τα περιορισμένα κονδύλια του Υπουργείου και τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια ως προς την αδυναμία πρόσληψης προσωπικού. Η κατάσταση στο νησί της Κω είναι επικίνδυνη, με δεδομένη την υποστελέχωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω και την έλλειψη μέσων, π.χ. χρησιμοποιούν οχήματα ακόμα και 40 ετών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

- Την αναβάθμιση της ΠΥ Κω σε Β κατηγορίας και για την άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού στην ΠΥ Κω.

- Την κάλυψη των αναγκών της ΠΥ Κω σε σύγχρονα οχήματα και ατομικά μέσα προστασίας.

- Την εξασφάλιση τουλάχιστον 1 πτητικού μέσου, που θα σταθμεύει στην Κω μόνιμα.

- Την εξασφάλιση των αντίστοιχων κονδυλίων.


Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης

Κομνηνάκα Μαρία

Παπαναστάσης Νίκος


 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ