Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ερχεται νέο πακέτο στήριξης - Θερινή επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ, όπως το Πάσχα

20/06/2022
535 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Εκτός από τη διεύρυνση των δικαιούχων του Fuel Pass 2, η κυβέρνηση εξετάζει να αναβιώσει την ενίσχυση που είχε δοθεί το Πάσχα στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ενισχυμένο θα είναι το νέο πακέτο στήριξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το οποίο θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται εντός της εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τα νοικοκυριά με το ποσό των 500 εκατ. ευρώ το οποίο δεν αποκλείεται να είναι και μεγαλύτερο.

Εκτός από τη διεύρυνση των δικαιούχων του Fuel Pass 2, η κυβέρνηση εξετάζει να αναβιώσει την ενίσχυση που είχε δοθεί το Πάσχα στα ευάλωτα νοικοκυριά εν είδη επιδόματος αδείας. Το πακέτο στα καύσιμα θα φθάσει τα 250 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχο θα είναι το κόστος τους επιδόματος για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Τα μέτρα που σχεδιάζονται :


- Επέκταση του επιδόματος στη βενζίνη για 3 μήνες και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο. Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων με αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων. Συγκεκριμένα, από τα 30-50 ευρώ που είναι σήμερα η επιδότηση να φθάσει ενδεχομένως στα 40-60 ευρώ ενδεχομένως και υψηλότερα, ενώ το όριο εισοδήματος των 30.000 ευρώ (δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα) θα αυξηθεί στα 45.000 ευρώ καθαρά μετά από φόρους, που ισχύει και για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιδοτήσει με μεγαλύτερα ποσά τις νησιωτικές περιοχές της χώρας και αύξηση της κρατικής επιδότησης για τις άγονες γραμμές με στόχο την συγκράτηση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

- Η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης θα διατηρηθεί και μετά τον Ιούνιο και θα αυξηθεί το ποσό της κρατικής επιδότησης στην αντλία. Το ποσό αυτό ανέρχεται σήμερα σε 12 λεπτά το λίτρο χωρίς τον ΦΠΑ. Με τον ΦΠΑ η επιδότηση φθάνει περίπου στα 15 λεπτά το λίτρο. Η νέα επιδότηση του ντίζελ κίνησης θα είναι μεγαλύτερη από 15 λεπτά το λίτρο.

-3. Η κυβέρνηση ανάλογα με την εξέλιξη των εσόδων του Ιουνίου, τα οποία επίσης αναμένεται να ακολουθήσουν ανοδική πορεία σχεδιάζει να ενισχύσει τα ευάλωτα νοικοκυριά με το ποσό να ανέρχεται στα 250 εκατ. ευρώ. Το ποσό που θα λάβει κάθε ευάλωτο νοικοκυριό ανέρχεται στα 200 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το Πάσχα έκτακτο "Δώρο" χορηγήθηκε σε:

- 676.735 χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι πήραν 200 ευρώ.

- 625.000 οικογένειες με παιδιά που έλαβαν μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού.

- 241.281 δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που εισέπραξαν διπλή δόση εισοδήματος.

- 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα τα οποία είχαν λάβει 200 ευρώ.

- 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες οι οποίοι έλαβαν οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ.

Πηγή: Capital.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ