Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εθνικοί λόγοι επιβάλλουν να δοθούν κίνητρα αποκέντρωσης προς τα νησιά μας

30/10/2022
85 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Γράφει ο Παναγιώτης Κουνάκης - Περιφερειακός Σύμβουλος

Παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό την ακραία ρητορική της Τουρκίας και της αναθεωρητικής πολιτικής της.

Η χώρα μας οφείλει για εθνικούς λόγους να δώσει κίνητρα αποκέντρωσης, ειδικά προς τα νησιά μας.

Οικονομικά κίνητρα που να καθιστούν τη δραστηριοποίηση επιχειρηματιών και υπηρεσιών άκρως ελκυστικά. Τα νησιά μας, με πολύ μικρή απόσταση από τις ακτές της Τουρκίας, θα έπρεπε να είναι ζώνες μηδενικού ΦΠΑ, όπως και όλα τα υπόλοιπα, μειωμένου κατά 30% όπως στο πολύ κοντινό παρελθόν.

Το διαδίκτυο θα έπρεπε να είναι ταχύτερο και δωρεάν, ώστε να προσελκύσουμε εταιρείες και στελέχη software που μπορούν και θέλουν να δουλεύουν από μακριά.

Οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις θα έπρεπε να είναι μειωμένες κατά 50%, ώστε είναι ανταγωνιστικό το κόστος για να ανοίξεις μια επιχείρηση σε ένα τέτοιο μικρό νησί.

Κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε αν π.χ. στο Καστελλόριζο θέλουμε να έχουμε πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό ή απλά να εισπράττουμε 24% ΦΠΑ.

Τα Δωδεκάνησα είναι τουριστικοί παράδεισοι, μπορούμε όμως με μικρές παρεμβάσεις όπως τις παραπάνω, να δημιουργήσουμε και άλλου τύπου περιφερειακή ανάπτυξη όπως τη διαδικτυακή επιχειρηματικότητα.

Αυτό που έχουμε σίγουρα ανάγκη είναι μια τέτοια οικονομική εθνική αποκέντρωση προς τα νησιά μας τώρα περισσότερο από ποτέ.


rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ