Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

"Φρένο" Μητσοτάκη στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

05/01/2024
102 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από την Εκκλησία, φρενάρουν το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Γρίφος παραμένει η ημερομηνία κατάθεσής του.

"Χειρόφρενο" τράβηξε στη συζήτηση που έχει ανοίξει εδώ και εβδομάδες για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν, πότε προτίθεται να φέρει το επίμαχο νομοσχέδιο. "Μην βάζουμε το κάρο πρώτα από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε, και μετά θα μιλήσουμε για το χρονοδιάγραμμα", είπε ο πρωθυπουργός, απομακρύνοντας το σενάριο να παρουσιαστούν σύντομα οι διατάξεις του στο υπουργικό συμβούλιο.

Τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να ειπώθηκαν στο... πόδι, με τους δημοσιογράφους να προσπαθούν να του πάρουν μία κουβέντα λίγο πριν περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, κατέδειξαν ωστόσο τον προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, παρότι η απόφαση έχει ληφθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει στους συνεργάτες του ότι το νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή. Το πότε, παραμένει άγνωστο, και ίσως η πρόταση που είχε πέσει στο τραπέζι να έρθει το σχέδιο νόμου πριν από τις ευρωεκλογές, απομακρύνεται.


"Να εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε"

Με αυτή τη φράση ο πρωθυπουργός άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν ποιες είναι οι διατάξεις του νομοσχεδίου, τι προβλέπουν και πού αποσκοπούν. Και δεν είναι μόνο οι πολίτες που δεν ξέρουν, αλλά και η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με πολλούς "γαλάζιους" να έχουν ήδη εκφράσει αντιρρήσεις, με πρώτο τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα το ψηφίσει, γνωρίζοντας τις συνέπειες για έναν υπουργό, που δεν είναι άλλες από την παραίτηση. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος διαφωνεί, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης διαχώρισε τον γάμο από την τεκνοθεσία, δείχνοντας να βάζει λίγο νερό στο κρασί του, αν και γάμος χωρίς παιδιά από κοινού, δεν νοείται, όπως λένε όλοι οι νομικοί.

Και με την κοινή γνώμη τι γίνεται; Όσο και αν η κυβέρνηση υποστηρίζει μέσω του Παύλου Μαρινάκη ότι το σχέδιο νόμου θα έρθει, παρά το πολιτικό κόστος, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ενδιαφέρονται για το κόστος ενός νομοσχεδίου, όταν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας είναι σε μεγάλο βαθμό συντηρητικοί, όταν στις δημοσκοπήσεις οι ερωτώμενοι είναι διχασμένοι και μάλλον αρνητικοί στην τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια, όταν η Εκκλησία διακηρύσσει με πάθος και με εγκυκλίους από την Ιερά Σύνοδο, ότι μία τέτοια νομοθέτηση τη βρίσκει κάθετα αντίθετη.


Μάλιστα προ ημερών, ο μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος έκανε λόγο για "σύγχρονους Ηρώδεις", αναφερόμενος σε όσους δρομολογούν αυτήν την νομοθεσία, υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά θα αποκτήσουν ψυχολογικά προβλήματα.

Όλοι οι παραπάνω πρέπει να ενημερωθούν για τις διατάξεις και τους σκοπούς του νομοσχεδίου, ενώ οι βουλευτές πρέπει επιπλέον να πεισθούν για τα οφέλη του -κυρίως σε ό,τι αφορά τα παιδιά- για να μπορέσουν να το υπερασπιστούν στις εκλογικές τους περιφέρειες και τελικά να το ψηφίσουν.

Δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, βαθιά γνώση του δικαίου και της εφαρμογής του σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, αλλά πάνω από όλα απαιτεί κοινωνική ζύμωση, που χρειάζεται χρόνο. Για αυτούς τους λόγους ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέβασε… ρυθμούς, ζητώντας να κλείσει προς το παρόν η συζήτηση για το επίμαχο σχέδιο νόμου, το οποίο πάντως προετοιμάζεται, με την κυβέρνηση να έχει ζητήσει την επιστημονική άποψη των ειδικών.

thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Αγράμματος δικηγόρος
Αγράμματος δικηγόρος 05/01 - 15:04
Πολιτική
Το καταλάβαμε πάνε για μετά τις ευρωεκλογές. Τρέξτε να τους ξανά ψηφίσετε που στηρίζουν την ανωμαλία και το εμπόριο ανθρώπων με πάρενθετες μητέρες τέρατα. Τα παιδιά δεν έχουν δικαιώματα να ζουν με πατέρα και με μητέρα ;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ