Στις επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, που πραγματοποιήθηκαν στην Κω, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος του ΚΤΕ Ανάπτυξης του Κόμματος Γιώργος Νικητιάδης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.
Ο κ. Νικητιάδης παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της Κω, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση και τις εκδηλώσεις που ακολούθησαν στην Πλατεία Ελευθερίας, αποτίοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης. Με την παρουσία του στις επετειακές εκδηλώσεις, ο Γιώργος Νικητιάδης μετέφερε το μήνυμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για εθνική ενότητα, ιστορική μνήμη και προσήλωση στις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, ιδίως σε έναν ακριτικό τόπο όπως η Κως, όπου η εθνική επέτειος αποκτά ακόμη βαθύτερο συμβολισμό.
Σε δήλωσή του ο κ. Νικητιάδης ανέφερε:
«Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα εθνικής μνήμης, υπερηφάνειας και ευθύνης και ταυτοχρόνως μία σημαντική γιορτή για την Ορθοδοξία. Τιμούμε εκείνους που ύψωσαν το ανάστημά τους για την ελευθερία του Έθνους και άνοιξαν τον δρόμο της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας για τις επόμενες γενιές. Ιδιαιτέρως εδώ, στην ακριτική Κω και στα Δωδεκάνησα, το μήνυμα της Επανάστασης του 1821 αποκτά ξεχωριστή βαρύτητα, γιατί συνδέεται με τη διαρκή παρουσία του Ελληνισμού στα σύνορα, με την ιστορική συνέχεια της πατρίδας μας και με το υψηλό φρόνημα των νησιωτών μας. Σήμερα, σε μία περίοδο γεμάτη αβεβαιότητες και αστάθεια, περισσότερο από ποτέ, έχουμε χρέος να κρατούμε ζωντανές τις αξίες της εθνικής ενότητας, της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της κοινωνικής συνοχής.»