Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Νικητιάδης από Λέρο: Συνεχίζεται και επεκτείνεται η εγκατάλειψη των νησιών μας από την Κυβέρνηση

01/05/2024
59 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με επισκέψεις στο νοσοκομείο και στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Λέρου ολοκληρώθηκε τη Μ. Τρίτη η παρουσία του Γιώργου Νικητιάδη Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ.Υφυπουργού Πολιτισμού στο νησί της Λέρου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο Λέρου συναντήθηκε με το διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί ενώ διαπίστωσε τις ελλείψεις που επικρατούν σε ειδικότητες ιατρών που ορίζονται στο οργανόγραμμα, καθώς και τις ελλείψεις σε παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το νοσοκομείου Λέρου εξυπηρετεί και τους κατοίκους των γειτονικών μικρών νησιών και αυτή τη στιγμή έχει έρθει αντιμέτωπο με την πολιτική ιδιωτικοποίησης που ασκεί η ΝΔ και αποδομεί πλήρως το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας.

 Στη συνέχεια ο κ. Νικητιάδης επισκέφτηκε την Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή όπου είχε συνάντηση με τη Διοικήτρια κα. Φιλιώ Κυπριζόγλου καθώς και με εργαζομένους του. 

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης το σημαντικότερο ζήτημα που απασχολεί αυτή τη στιγμή τη Δομή είναι η στελέχωση της με ιατρικό προσωπικό καθώς αυτό που υπηρετεί σε αυτό δεν επαρκεί. Ταυτοχρόνως οι δύο γιατροί που υπηρετούν στην ΚΕΔ Λέρου είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν και σε άλλα νησιά που διαθέτουν αντίστοιχές δομές για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, καθώς τα υπόλοιπα ΚΥΤ δε διαθέτουν γιατρούς.

Μετά το πέρας της διήμερης επίσκεψη τους στη Λέρο ο κ. Νικητιάδης δήλωσε : «Η εγκατάλειψη των νησιών μας από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζεται και μάλιστα στο νευραλγικό τομέα της υγείας. Η ΝΔ ιδιωτικοποιεί την υγεία πιστή στον ιδεολογικό της προσανατολισμό, σε βάρος των Ελλήνων.  Θα φέρω το θέμα στη βουλή με ερώτηση που θα καταθέσω. Οι νησιώτες είμαστε εγκαταλελειμμένοι. Αυτή η εγκατάλειψη πρέπει να σταματήσει».


Η περιοδεία του κ. Νικητιάδη θα συνεχιστεί σήμερα Μ. Τετάρτη και αύριο Μ.Πέμπτη στην Πάτμο.  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ