Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Νικητιάδης: Γιατί αρνείται ο κ. Σκρέκας να ονοματίσει τα προϊόντα με τα οποία αισχροκερδούσαν οι πολυεθνικές;

23/01/2024
18 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Νικητιάδης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Αρνήθηκε για τρίτη φορά ο κ. Σκρέκας ως υπουργός Ανάπτυξης να φέρει στη Βουλή τα πορίσματα της ΔΙΜΕΑ και τα ονοματίσει τα προϊόντα με τα οποία αισχοκερδούσαν οι πολυεθνικές, μη απαντώντας ουσιαστικώς στην επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε για μία ακόμη φορά από το Γιώργο Νικητιάδη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου και αρμοδίου του ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ.

Η απόκρυψη από την πλευρά του κ. Σκρέκα των προϊόντων που επωλούντο με μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους, για πόσο διάστημα, με πόσο ποσοστό κέρδους και πόσο εκτιμάται η κερδοφορία των συγκεκριμένων εταιρειών από αυτήν τους την πρακτική και η μη κατάθεση των εν λόγω πορισμάτων στην Βουλή, εγείρει ερωτήματα.

Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης έγινε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, με τον αρμόδιο υπουργό να κρύβεται πίσω από την πρόσφατη «νυχτερινή τροπολογία». Κατά την τοποθέτηση του ο Γιώργος Νικητιάδης υπογράμμισε «Δεν απαντάτε επί των ερωτημάτων μας και δίνετε άσχετες απαντήσεις. Τα μέτρα που λάβατε με την πρόχειρη τροπολογία δείχνουν πόση σπουδαιότητα αποδίδεται στην αντιμετώπιση της ακρίβειας με το να συζητηθούν μέσα σε 10 ώρες χωρίς διαβούλευση και συζήτηση. Ξανά θέτω το ερώτημα για τα προϊόντα και μας λέτε τα ίδια πράγματα.»

Κατά τη δευτερολογία του ο κ. Νικητιάδης κάλεσε τον κ. Σκρέκα να απαντήσει επιτέλους για τα προϊόντα που οι Έλληνες καταναλωτές πλήρωναν ακριβότερα σημειώνοντας «Για κάποιο λόγο άγνωστο σε μάς ή για κάποιο λόγο που θέλουμε να μην υπάρχει στις υποψίες μας δε θέλετε να αναφέρετε τα προϊόντα επι των οποίων επιβλήθηκε το πρόστιμο. Θα πρέπει κάποια στιγμή να απαντήσετε. Από νομικής πλευράς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Από πολιτικής πλευράς εσείς καλείστε να απαντήσετε γιατί δεν πρέπει ο Έλληνας καταναλωτής να ξέρει ποια προϊόντα πλήρωνε ακριβότερα και για πόσο καιρό. Τα πορίσματα της ΔΙΜΕΑ είναι δημόσια περιουσία, ούτε δική σας, ούτε της ΝΔ είναι, ούτε της Κυβέρνησης. Οφείλετε να τα δώσετε στη δημοσιότητα».

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ