Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Νικητιάδης: «Η ΝΔ είναι ένοχη στη συνείδηση του Ελληνικού λαού για το έγκλημα και τη συγκάλυψη στα Τέμπη»

21/03/2024
35 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Τις ευθύνες που βαραίνουν τις Κυβερνήσεις κυρίως της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των πρώην Υπουργών Κώστα Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη για το έγκλημα των Τεμπών για τις οποίες θα πρέπει να παραπεμφθούν δια μέσου της κείμενης κοινοβουλευτικής διαδικασίας στη Δικαιοσύνη, τόνισε ο Γιώργος Νικητιάδης κατά τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο επί του κατατεθέντος πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής με θέμα: «για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό», που ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 13 Μαρτίου 2024. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου.

Ο κ. Νικητιάδης κατήγγειλε τους Βουλευτές της ΝΔ ότι είναι  «δέσμιοι της κομματικής πειθαρχίας» λέγοντας πως «Είστε δέσμιοι του ότι δεν μπορείτε να «προδώσετε» έναν γόνο του μεγάλου ιδρυτή της παράταξής σας», τονίζοντας πως «απολύτως βέβαιο είναι ότι οι ψυχές των αθώων αυτών ανθρώπων που φύγανε τόσο άδικα δεν θα ησυχάσουν, οι συγγενείς τους δεν θα δεχθούν καμία συγκάλυψη. Το σπουδαίο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν εκδίκηση, θέλουν δικαίωση, θέλουν απόδοση δικαιοσύνης. Αυτή η δικαιοσύνη, ή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή από εμάς με νέο αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε κάθε περίπτωση θα έρθει. Ούτως ή άλλως στη συνείδηση του ελληνικού λαού η Νέα Δημοκρατία είναι ένοχη για αυτή την τρομερή συγκάλυψη» του εγκλήματος των Τεμπών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «επιλέγει δικαιοσύνη», αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο η υπόθεση θα μπορούσε να εξελιχθεί μέσα από τη σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία υπογραμμίζοντας «αν σήμερα αυτή η Ολομέλεια εργαζόταν, λειτουργούσε και αποφάσιζε για ένα παραπεμπτικό προκειμένου να αποφανθούν τα όργανα -δεν είναι η Βουλή που τελικώς θα αποφάσιζε-, η υπόθεση, θα πήγαινε στο Δικαστικό Συμβούλιο και το Δικαστικό Συμβούλιο είναι ανεξάρτητοι δικαστές που κληρώνονται. Και αυτό είναι Δικαιοσύνη. Και αν ακόμη το δικαστικό συμβούλιο παρέπεμπε τους υπουργούς ,  θα υπήρχε άλλο όργανο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, ανώτατοι δικαστές, που κληρώνονται, του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο θα αποφάσιζε αν είναι ένοχοι οι υπουργοί. Τελικώς ποια δικαιοσύνη επιλέγετε κύριοι της ΝΔ; Κάνετε επιλογές; Μας βολεύει η μία δικαιοσύνη, δεν μας βολεύει η άλλη δικαιοσύνη και δεν είναι δικαιοσύνη το Δικαστικό Συμβούλιο και το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο;»

Μιλώντας με τεκμήρια ο κ. Νικητιάδης απαρίθμησε τα στοιχεία που οδηγούν στην παραπομπή πολιτικών προσώπων. Το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που η ίδια η Κυβέρνηση διόρισε και μάλιστα κατέθεσε στα πρακτικά σημαντικές επισημάνσεις μέσα από αυτά που  περιτράνως αποδεικνύουν ότι υπάρχουν υπόνοιες που οδηγούν την υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο. Το κορυφαίο όλων των στοιχείων τόνισε ο κ. Νικητιάδης είναι η επιστολή του τότε διευθύνοντα συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Τσαλίδη, πρώην Βουλευτή της ΝΔ, που ενημερώνει ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για να έχουμε σοβαρά ατυχήματα αφού έχουν προηγηθεί δύο ατυχήματα. «Έκανε κάτι ο κ. Καραμανλής; Έδωσε σημασία σε αυτήν την τόσο σημαντική επιστολή; Έδωσε σημασία στο ότι δέκα ημέρες μετά την επιστολή, όταν είδε ο κ. Τσαλίδης ότι αδιαφορούσαν για την επιστολή του, παραιτήθηκε;» αναρωτήθηκε ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής.

Η ΝΔ συνόψισε το πόρισμα της σε επτά γεγονότα επιρρίπτοντας ευθύνες όπου αλλού εκτός από τον δικό της πρώην Υπουργό για το έγκλημα των Τεμπών. Παραφράζοντας τον Κοέλιο ο κ. Νικητιάδης σημείωσε πως κατά την Κυβέρνηση «Συνωμότησε το σύμπαν μέσα σε πέντε λεπτά και ξαφνικά έγιναν όσα έγιναν για να έχουμε πενήντα επτά νεκρούς και πάνω από εκατόν ογδόντα τραυματίες. Δηλαδή ένα χάος» ξεχνώντας όμως η ΝΔ να αναφέρει «αν υπήρχε πολιτικός προϊστάμενος για να ελέγξει αυτό το χάος, αν ο κ. Καραμανλής γνώριζε γι’ αυτό το χάος και έκανε οτιδήποτε προκειμένου να μην υπάρξει αυτό το χάος στο οποίο εκείνος ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος».


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
miranta
miranta 22/03 - 19:02
Απορια
Σας είχα για σοβαρό.Τι ακριβώς συγκάλυψε;Ποιον;Σε χρόνο ρεκόρ προχωράει η δικαοσυνη.Προεκυψαν κάπου ποινικές ευθύνες και τον έκρυψε;Πάτε να καλύψετε τους υπεύθυνους δολοφόνους σταθμάρχες;Χιλιάδες δρομολόγια είχαν γίνει πρην με το ίδιο σύστημα.Ποιος σαμπόταρε το ηλεκτρονικό σύστημα;Μήπως εργαζόμενοι συνδικαλιστές ;Οι ειδοποιήσεις που λένε εστηλαν,ήταν να προσλάβουν κόσμο όχι για το σύστημα.Μηπως δεν ξέρετε που ανεικουν αυτοί οι συνδικαλιστές;Ο υποψήφιος βουλευτής σας δεν υπόγραφε ρεπό λόγο ασθένειας;
Μανώλης
Μανώλης 22/03 - 08:04
ΤΡΕΝΟΣΕ
Σύντομο σχόλιο. Το τρένο στην Ελλάδα έχει καταδικαστεί σε αφασία από ΟΛΟΥΣ τους, εδώ και 70 χρόνια. ΟΛΟΙ τους έβαλαν το χεράκι τους. Οι ΣΕΚ, ο ΟΣΕ, η ΤΡΕΝΟΣΕ, ποτέ δεν δούλεψαν σωστά. Οι λόγοι γνωστοί, τα ξανάπαμε.
Ψηφοφόροι
Ψηφοφόροι 21/03 - 20:50
Κοινωνία
Το έγκλημα που κάνατε εσείς το ΠΑΣΟΚ να καταδικάσετε τα παιδιά να ζουν με τα Σόδομα και τα Γόμορρα χωρίς μητέρα δεν το βλέπετε; Αλλά κρίμα σου είσαι και πατέρας Αμερικανε. Αν ξανά δεις Βουλή από τα Δωδεκάνησα; Ποτέ.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ