Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Νικητιάδης στη Βουλή: Να προχωρήσει γρηγορότερα η κατασκευή του ακτινοθεραπευτικού στη Ρόδο

12/04/2024
29 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα έτσι ώστε να προχωρήσει συντόμως η κατασκευή και η λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού στη Ρόδο τόνισε ο Γιώργος Νικητιάδης Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής και τ. Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ν/σ, «Δράσεις δημόσιας υγείας - Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».  Με το ν/σ γίνεται το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της ακτινοθεραπευτικής μονάδας στη Ρόδο, μετά και από σχετική δέσμευση που είχε λάβει ο κ. Νικητιάδης από τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρής ερώτησης που είχε καταθέσει ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής. Παραλλήλως ο κ. Νικητιάδης ανέδειξε τις τεράστιες ιδεολογικές διαφορές που έχουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στον τομέα της Δημόσιας Υγείας. Η συζήτηση του ν/σ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Αναφερόμενος στο ακτινοθεραπευτικό στο νοσοκομείο Ρόδου, που είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων της Δωδεκανήσου και εκατοντάδων καρκινοπαθών, ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε «να εκφράσω κατ’ αρχάς την ικανοποίησή μου για τη συνέπεια που επέδειξε ο κ. Γεωργιάδης. Είχαμε συζητήσει πριν από δύο μήνες επίκαιρη ερώτηση όπου του έθετα το ζήτημα του ακτινοθεραπευτικού στη Ρόδο. Δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην αλλαγή που απαιτείται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το έκανε και προβλέπεται στο άρθρο 39».  Παραλλήλως όμως ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε πως θα πρέπει τα λυθούν τάχιστα τρία ακόμη ζητήματα για να πάψει η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά  ο κ. Νικητιάδης «Το ένα είναι η αλλαγή του οργανισμού του νοσοκομείου. Αν δεν αλλάξει ο οργανισμός, αν δεν προβλεφθούν νέες θέσεις γιατρών νοσηλευτών, δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένα ακτινοθεραπευτικό. Δεύτερον, η μελέτη περιβαλλοντικών όρων που συνήθως παίρνει αρκετό χρόνο. Και το τρίτο, η πρόβλεψη για δεύτερη γραμμή γραμμικού επιταχυντή, διότι με ένα μόνο εξοπλισμό αν χαλάσει, μηχανικοί δεν θα υπάρχουν για να το φτιάξουν στην Ρόδο, θα δημιουργηθούν ουρές».


Αναδεικνύοντας τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στον τομέα της Δημόσιας Υγείας ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής σημείωσε πως: «Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει σε ένας αμιγές Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις πλήρως εξοπλισμένες και στελεχωμένες. Κάθε πολίτης, από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο, δικαιούται δωρεάν επαρκούς, αξιοπρεπούς, ταχείας παροχής υγείας». Επέκρινε τη ΝΔ ότι δεν στελεχώνει και δεν εξοπλίζει τις δομές υγείας και παραλλήλως δεν ενισχύει τον τομέα της υγείας απο το Ταμείο Ανάκαμψης με ποσοστό 10% όπως είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ άσκησε κριτική και στα επι πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Παραλλήλως απευθυνόμενος προς την Κυβέρνηση σημείωσε: «Ποιοι έχουν πάρει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σήμερα τα μεγάλα νοσοκομεία από τα ιδιωτικά; Τα funds. Αυτά που ο λαός μας ευφυώς ονομάζει «κοράκια». Υπάρχουν funds που δεν αποβλέπουν αποκλειστικώς και μόνο στο κέρδος, στο πώς εντός επτά ετών θα πάρουνε πίσω τα χρήματά τους; Και για να καταλάβετε, εγώ απεύχομαι να βρεθεί κάποιος από εμάς στη θέση να πρέπει να πληρώσει λογαριασμό σε ιδιωτικό νοσοκομείο».


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ