Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Παππάς για μεταναστευτικό: Σοβαρό πρόβλημα οι «VIP» διακινητές

18/11/2023
29 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το μεταναστευτικό, η αντιμετώπιση πιθανής αύξησης των ροών, καθώς και η περαιτέρω θωράκιση της Ρόδου ήταν τα κύρια θέματα που έθιξε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς στη σύσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της σύσκεψης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Από την πρώτη στιγμή, τα συναρμόδια Υπουργεία συνεργαστήκαμε με τους φορείς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας στην περιοχή. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα κύκλωμα διακινητών «VIP» που έρχεται από τα απέναντι παράλια, σε συνεργασία με διακινητές από τη δική μας πλευρά και αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε πως: «Υπάρχει συμμετοχή ανθρώπων από το νησί μας, δυστυχώς και έχουμε μετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν σε νησιά όπως η Πάτμος, η Τήλος, η Κάρπαθος και η Σύμη. Μας ενημέρωσαν ότι είχαν βγει στη Ρόδο από τα απέναντι παράλια και τους δόθηκαν πλαστά έγγραφα και πλαστά εισιτήρια για να μεταφερθούν στην Ηπειρωτική Ελλάδα και μετά στην Ευρώπη. Όλα αυτά δημιουργούν ένα τεράστιο και σοβαρό πρόβλημα. Το είδαμε και το αντιμετωπίζουμε».

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενημέρωσε ότι: «το τελευταίο διάστημα, έχουν συλληφθεί 76 διακινητές με διάφορα σκάφη και κάποια από αυτά βρίσκονται στο λιμάνι της Μαρίνας Μανδρακίου». Επιπλέον, σημείωσε ότι: «Η δική μας θέση είναι δεδομένη, ξεκάθαρη και απόλυτη. Υποχρέωσή μας είναι να φυλάμε τα σύνορα της χώρας μας και τα σύνορα της Ευρώπης. Αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο κ. Παππάς τόνισε τη συνεισφορά του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στην προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας, καθώς και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, συμπληρώνοντας πως «Από την πλευρά του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενισχύσαμε τις δυνάμεις του Λιμενικού που επιχειρούν στην περιοχή, με σκάφη στην περιοχή της Ρόδου και της Σύμης, με δυνάμεις που έφτασαν από την Αθήνα, ειδικές δυνάμεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που υπήρχε και υπάρχει ακόμα.».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μάνος Λογοθέτης, καθώς και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Μάνος Κόνσολας.Πηγή: Reporter.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ