Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Παππάς: Μπαίνουμε σε ελέγχους για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στις επιχειρήσεις γιατί έχουν διαπιστωθεί ατασθαλίες

10/05/2024
150 Εμφανίσεις
12 Σχόλια

Για τη σωστή εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου αναφέρεται σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του RealVoice  99.5  ο Υφυπουργός  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Παππάς τονίζοντας ότι θα λειτουργήσει στη βάση της αναλογικότητας με βάση τη δυναμικότητα κάθε περιοχής.

Ο κ. Παππάς  μιλώντας στην εκπομπή “Ανοιχτή Γραμμή”  και στους δημοσιογράφους Γιάννη Μηνατσή και Δέσποινα Κουλούμπρη  ανέφερε ότι προσπαθεί να λυθεί το πρόβλημα του 2022 και 2023, ενώ υπογράμμισε:

«Το μεταφορικό ισοδύναμο είναι εδώ για να βοηθήσει τη Νησιωτική Πολιτική μέσα στα πλαίσια των δημοσιονομικών κανόνων και της αναλογικότητας.»

Όπως τόνισε  «Το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ώστε να μπορούμε να ασκήσουμε νησιωτική πολιτική και να εξισορροπούμε στο μέτρο του δυνατού τις ανισότητες που διαπιστώνονται λόγω της μεγάλης απόστασης που υπάρχει και έχει επίπτωση στο κόστος ζωής

Προτεραιότητά μας είναι η διασφάλιση ενός μέτρου το οποίο πρέπει να λειτουργεί προς όφελος των νησιωτών.

Και το λέω αυτό διότι έχουν εντοπιστεί ατασθαλίες στο μεταφορικό ισοδύναμο που δικαιούνται επιχειρήσεις, για κάποιες από τις οποίες τα ευρήματα είναι σοβαρά και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης η οποία και γίνεται.

Επίσης για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τους ελέγχους για το μεταφορικό ισοδύναμο πρόσθεσε ό,τι «μπαίνουμε δυστυχώς σε ελέγχους και για το μεταφορικό ισοδύναμο στις επιχειρήσεις.

Ο  κ. Παππάς ανέφερε χαρακτηριστικά ό,τι «Δυστυχώς, φαίνεται ό,τι υπάρχουν κάποιες ατασθαλίες και είμαστε υποχρεωμένοι εμείς άμεσα, γιατί μιλάμε για δημόσιο χρήμα και σε αυτό πρέπει να είμαστε όλοι ασφαλείς καθώς όλες οι διαδικασίες είναι θωρακισμένες, να τις προστατεύσουμε, γιατί μιλάμε για το χρήμα του ελληνικού λαού».

Επιπλέον ο Υφυπουργός επεσήμανε «Προχωράμε σε διαδικασίες ελέγχων μαζί με τον ΕΦΕΠΑΕ. Πρέπει αυτό το ζήτημα να λυθεί, γιατί αυτό έχει επηρεάσει πολύ το κόστος σε διάφορες επιχειρήσεις στα νησιά» και συνέχισε «εγώ θα παρακαλούσα βέβαια τους επιχειρηματίες να μεταφέρουμε το μεταφορικό ισοδύναμο πραγματικά για να το μεταφέρουμε στους νησιώτες μας, γιατί σε αυτό δυστυχώς έχουμε πολλές ενοχλήσεις από τους καταναλωτές στους συνδέσμους».


realvoice995.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 12
ΠΡΟΣ Γ.ΠΑΠΠΑ
ΠΡΟΣ Γ.ΠΑΠΠΑ 11/05 - 18:42
ΤΑΞΙ
ΚΟΥΙΖΑΚΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΠΑ. ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠΠΑΔΟΠΑΙΔΟ ΣΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ. ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ 2ο ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΩ;
κριμα
κριμα 11/05 - 09:10
αδικο
γιαννη συνελθε πριν να ειναι αργα αλλιως θα φας πολυ μυρο στοχοποιησατε τους επιχειρηματιες για αυτο σε ψηφισανε?
Ασοβαρος
Ασοβαρος 11/05 - 07:15
Λιγος
Πραγματικά στεναχωριεμαι οταν ανθρώπους που έχω γνωρίσει,εχω δωσει το χερι μου με απογοητευουν με αυτον τον τρόπο. Ψεύτικες δικαιολογιες και αστεια τεχνάσματα.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 11/05 - 03:54
Συνήθης τακτικη
Νομίζω είναι ξεκάθαρο το ποσό φτιαχτή είναι αυτή η πρόφαση για τη μη απόδοση του μεταφορικού ισοδύναμου . Το ψέμα είναι ο συνήθης τρόπος ελιγμού σας σε όλες τις εκφάνσεις της "πολιτικής σας έκφρασης "κύριε" Παππά...
Σπυρος11
Σπυρος11 10/05 - 23:18
Πολυ καλη
Πολυ καλη η παροιμία: Εκείνον που βλέπει ο παπάς εκείνον και θυμιατίζει. Θαλάσσιος τουρισμός και γαλαζια οικονομια Παππα μου. Καματε τη μαρινα εκλογικό κεντεο της Νέας Δημοκρατιας
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/05 - 21:33
Μας δουλεύετε κ. Παππά εν ψυχρώ !!!!
για τις επιχειρήσεις καλά κάνετε και ψάχνετε, ο απλός κόσμος γιατί δεν παίρνει το μεταφορικό ισοδύναμο ? Προσβάλλετε την επιχειρηματικά χωρίς να λέτε κάτι συγκεκριμένο !!! Μας δουλεύετε κ. Παππά εν ψυχρώ !!!!
Αλλά νταλα
Αλλά νταλα 10/05 - 20:32
Της Παρασκευής το γαλα
Την είδατε άσχημα εσεις καθεστώς γίνατε Θα φάτε μαύρο απο εμάς στις εκλογες Ουτε την ψήφο σας δεν θα δείτε Αδιαφορειτε για το νησί μας σας τελειώνουμε τόσο απλα
Privet transfer
Privet transfer 10/05 - 19:49
Θα ξανα βρεθουμε Γιαννη
Εκείνον που βλέπει ο παπάς εκείνον και θυμιατίζει.
Αχαχουχα
Αχαχουχα 10/05 - 19:34
Εγω ειμαι παλι
Βρε Γιαννη ηθελα να σε ρωτησω 14 του μηνος η μαρινα προχωρα σε πλειοδοτικό διαγωνισμο μίσθωσης ακινήτου στο κτίριο της μαρινας για αποκλειστικη χρηση ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ. Καλο ε; Φαντάζομαι γνωριζεις γιατι δεν υπαρχει επιτροπή διενέργειας διαγωνισμών. Πως πηγε το φόρουμ στη μαρινα; Αχαχουχααααα
Αχαχουχα
Αχαχουχα 10/05 - 19:29
Διαφημισεις
Βρε Γιαννη μου με τις διαφηνισεις στη μαρινα σε Ροδιο επιχειρηματια ξερεις τιποτα; Γιατι ενα μελος του ΔΣ ειπε πως δεν ενημερωθηκαν για τα τεμαχια. Δηλαδη ψήφισαν διαφημιστικο χωρο κουτουρού. Φοβερο; Σαν ομιλητής οταν ήρθες φανταζομαι τις ειδες!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/05 - 18:53
Νοήμων.
Δεν ντρέπεστε!Το έχεις κάνει γλυφιτσουρι!Και πάλι, καί πάλι, καί πάλι!Εδώ παπάς εκεί παπάς πού είναι ο παπάς!!! Μηδέν αποτέλεσμα!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/05 - 18:19
Έλεος
Στις επιχειρήσεις να κανετε ότι θέλετε οι απλοί πολίτες τι φταίνε όμως και δεν έχουν πληρωθεί ολόκληρο το 23

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ