Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Παππάς: Το 2025 ξεκινάει η κάρτα του νησιώτη – Ήδη εξασφαλίστηκαν 11 εκ. ευρώ για το μεταφορικό ισοδύναμο

16/01/2024
252 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Παππά, ο οποίος σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης μίλησε για τις πληρωμές, το μεταφορικό ισοδύναμο για ένα τρίμηνο, την κάρτα του νησιώτη που θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2025, την πρόταση σύνδεσης της Ίμβρου με νησιά του Βορείου Αιγαίου και την προσπάθεια που γίνεται για την ενδονησιωτική σύνδεση στο Βόρειο Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Παππάς, ήδη εξασφαλίστηκαν 11 εκατομμύρια ευρώ για τομεταφορικό ισοδύναμο,  που μεταφράζονται σε αποπληρωμή του τελευταίου τριμήνου του 2022 στους επιβάτες, που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Όπως είπε ο κ. Παππάς, υπολογίζεται ότι στο τέλος του ’24 θα υπάρξει ισορροπία στην απόδοση των χρημάτων που οι επιβάτες δαπανούν για τις μετακινήσεις τους. Επανέλαβε ότι υπάρχουν ευρήματα για ατασθαλίες στο μεταφορικό ισοδύναμο των επιχειρήσεων, με σοβαρά ευρήματα για κάποιες επιχειρήσεις.

Η κάρτα του νησιώτη

Παράλληλα το 2025 θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει η κάρτα του νησιώτη που θα ενσωματώσει το Μεταφορικό Ισοδύναμο αλλά και άλλα προνόμια.

Δίκτυο ενδονησιωτικών συνδέσεων

O υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς, ενημέρωσε ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Τουρκία, θα ισχύσει η έκδοση βίζας σε 10 νησιά του Αιγαίου, υπήρξε πρόταση από ελληνική ναυτιλιακή εταιρία για τη σύνδεση της Ίμβρου με τη Λήμνο, τον Αη Στράτη και το Σίγρι της Λέσβου, πρόταση, η οποία εξετάζεται. Παράλληλα τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να μπορέσει να αναπτυχθεί ένα δίκτυο ενδονησιωτικών συνδέσεων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο πρότυπο των συνδέσεων νησιών της Δωδεκανήσου που διαθέτουν και αεροδρόμιο.

Κύκλος συναντήσεων ανά νησιωτική περιφέρεια

Όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Παππάς το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ένας κύκλος συναντήσεων ανά νησιωτική περιφέρεια όπου σε συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς θα γίνει ένας προγραμματισμός και ιεράρχηση προτεραιοτήτων για έργα και δράσεις που απαιτούνται, αρχής γενομένης στις 25 Ιανουαρίου από τη Ρόδο για το Νότιο Αιγαίο. Θα ακολουθήσει το Ιόνιο και σε τρίτη φάση συνάντηση στη Μυτιλήνη με τους φορείς του Β. Αιγαίου.

Στην κοπή της πίτας της Γ.Γ Αιγαίου που έγινε από τον Γενικό Γραμματέα Μανώλη Κουτουλάκη, παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου και ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης. Ακόμα βρέθηκαν οι δυο δήμαρχοι του νησιού, εκπρόσωπος της περιφέρειας και φορέων, των σωμάτων ασφαλείας και της εκκλησίας.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ 


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 16/01 - 22:46
Μ.I.
Του 2023;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 16/01 - 16:25
Ντόρος να γίνεται.
Που είναι ο παπάς! Να ο παπάς!!!! Μάς τα πρίζι συνέχεια!!! Και τίποτα δεν μας δίνει! Φρού φρού και αρώματα!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ