Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

Για 8η φορά Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων ο Βασίλης Α. Υψηλάντης

05/10/2026
4 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Για όγδοη συνεχόμενη φορά εξελέγη Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Α. Υψηλάντης, κατά την ειδική πρώτη συνεδρίαση της νέας Συνόδου της Βουλής.

Η νέα επανεκλογή του αποτελεί ιδιαίτερα ισχυρή κοινοβουλευτική επιβεβαίωση, καθώς ο Βασίλης Α. Υψηλάντης έλαβε 221 θετικές ψήφους, ενώ καταγράφηκαν 20 «παρών».

Για τις δύο θέσεις Κοσμητόρων που αναλογούν στη Νέα Δημοκρατία προτάθηκαν οι Βουλευτές Βασίλης Α. Υψηλάντης και Ξενοφών Μπαραλιάκος.

Η όγδοη εκλογή του Βασίλη Α. Υψηλάντη στο αξίωμα του Κοσμήτορα αποκτά ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Αποτελεί αναγνώριση της συνέπειας, της κοινοβουλευτικής εμπειρίας και της θεσμικής παρουσίας του, αλλά και μια ακόμη ισχυρή εκπροσώπηση της Δωδεκανήσου στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων.

Μετά την εκλογή του, ο Βασίλης Α. Υψηλάντης δήλωσε:

«Η εμπιστοσύνη της Βουλής των Ελλήνων, που για όγδοη φορά με εκλέγει στο αξίωμα του Κοσμήτορα, αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή και ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη. Οι 221 θετικές ψήφοι με τις οποίες επανεξελέγην αποτελούν μια ισχυρή θεσμική επιβεβαίωση που με τιμά βαθιά. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου για την εμπιστοσύνη τους και ιδιαίτερα τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρό μας, Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στα κοινοβουλευτικά αξιώματα δεν εκπροσωπούμε μόνο τον εαυτό μας. Υπηρετούμε τον θεσμό, τη δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου και τους πολίτες που μας έστειλαν στη Βουλή.

Για μένα υπάρχει και μία πρόσθετη διάσταση. Σε κάθε ευθύνη που αναλαμβάνω μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχω μαζί μου τη Ρόδο, την Κω, την Κάλυμνο, την Κάρπαθο, την Κάσο, τη Λέρο, την Πάτμο, τη Σύμη, την Αστυπάλαια, την Τήλο, τη Νίσυρο, τη Χάλκη, το Καστελλόριζο, το Αγαθονήσι, τους Λειψούς, τους Αρκιούς, το Μαράθι, κάθε μικρό και μεγάλο νησί της Δωδεκανήσου.

Η όγδοη αυτή συνεχής εκλογή δεν είναι για μένα ένας σταθμός προσωπικής δικαίωσης.

Είναι νέα εντολή ευθύνης. Συνεχίζω με την ίδια αποφασιστικότητα, μέσα και έξω από τη Βουλή, για τα Δωδεκάνησα και τους ανθρώπους τους.

Με συνέπεια, παρουσία και δουλειά.»


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ