Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γιάννης Παππάς: «Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη…»

26/05/2024
66 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Άρθρο του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στην εφημερίδα Παραπολιτικά

Όσες και όσοι έχουν καλή μνήμη θα θυμούνται στα ταμεία των καταστημάτων κολλημένες χειρόγραφες ή τυπωμένες επιγραφές που προειδοποιούσαν ότι «ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου». Τα λάθη πλέον αναγνωρίζονται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο και διορθώνονται. Η κάλπη όμως δεν ήταν, δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνει ταμείο. Η δημοκρατία που γεννήθηκε στη χώρα μας πριν διαδοθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει μία βασική αρχή. Ότι η ψήφος είναι δικαίωμα, είναι μυστική και δεν αλλάζει. Οι ψηφοφόροι ασκούν το δικαίωμά τους και είναι υπεύθυνοι για την επιλογή τους. Όπως είναι υπεύθυνοι και οι υποψήφιοι για όσα υπόσχονται στους ψηφοφόρους. Αυτό το βασικό σχήμα ισχύει και για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να πληροφορηθούν για τις θέσεις των κομμάτων και των υποψηφίων. Να τους δουν και να τους ακούσουν. Να τους ψηφίσουν ή όχι για όσα πρεσβεύουν και υποστηρίζουν. Ούτε για να «εκδικηθούν» κάποιο κόμμα ούτε για να εκφράσουν τη δυσφορία τους. Η ψήφος είναι δικαίωμα και επιλογή, δεν είναι τιμωρία. Μετά από τόσα χρόνια το έχουμε εμπεδώσει και δεν είναι η στιγμή να πειραματιστούμε για το αν όσα έχουμε εμπεδώσει έχουν διαρκή ισχύ.

Η ψήφος όλων μας αντηχεί στην Ελλάδα, την Ευρώπη και οπουδήποτε υπάρχουν Έλληνες οι οποίοι για πρώτη φορά είχαν το δικαίωμα επιστολικής ψήφου. 

Η ψήφος για την Ευρωβουλή θα δείξει ποιους θέλουμε να έχουμε εκπροσώπους στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Ποιοι θέλουμε να συμμετέχουν στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την οικονομία, την κοινωνία και τον πολιτισμό μας. Και είμαι σίγουρος ότι δεν θέλουμε οι εκπρόσωποί μας, από οποιοδήποτε κόμμα προέρχονται, να έχουν εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη, να είναι δακτυλοδεικτούμενοι για τους λάθος λόγους, να διώκονται και να εκθέτουν τους πολίτες που τους ψήφισαν. Τα παραπάνω παραδείγματα δεν είναι τυχαία και βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά.

Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη λοιπόν ουδέν λάθος αναγνωρίζεται και επιστροφές πάσης φύσεως δεν γίνονται δεκτές. Μετά δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παραπονιέται για όσα θα μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν.

 

Γιάννης Παππάς

Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 26/05 - 21:21
Ελεος
Κράτα τις συμβουλές για τον εαυτό σου τώρα οι πολίτες αποφασίζουν και θα κριθείτε όλοι για τα λάθη σας
Ανώνυμος
Ανώνυμος 26/05 - 14:22
Η δημοκρατία νοσεί σοβαρα
Μαθήματα δημοκρατίας από στέλεχος της μαφίας. Εννοείται κύριε ότι η δημοκρατία δεν εξαντλείται μόνο στο δικαίωμα ψήφου. Το ότι εκλεχτηκατε κάποια στιγμή δεν σημαίνει ότι νομιμοποιειστε να κάνετε ότι θέλετε άκριτα. Δημοκρατία είναι να υποχρεουστε να λογοδοτησετε στο σώμα των ψηφοφόρων που σας εξέλεξαν. Άκου εκεί "Μετά δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παραπονιέται".

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ