Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

«Η δύναμη της ψήφου μας» - Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλείου

01/05/2023
539 Εμφανίσεις
6 Σχόλια

Βρισκόμαστε σε ταραχώδεις εποχές, με ρευστό πολιτικό περιβάλλον, εκτεταμένη οικονομική κρίση και μείωση της εμπιστοσύνης στους δημοκρατικούς θεσμούς. Σε αυτή την ανήσυχη περίοδο είναι απαραίτητο εμείς οι νέοι να αναλάβουμε την πρωτοβουλία να βοηθήσουμε στην ανόρθωση του δημοκρατικού ιδεώδους και των δημοκρατικών θεσμών της χώρας μας, πηγαίνοντας να ψηφίσουμε. Δεν έχει σημασία ποιον θα ψηφίσει ο καθένας, αν είναι αριστερός, αν είναι δεξιός, αν είναι συντηρητικός η προοδευτικός, αρκεί όλοι μας να πάμε και να ρίξουμε την ψήφο μας μέσα στην κάλπη.

 Αυτό το λέω διότι πολλοί συνομήλικοί μου αλλά και μεγαλύτεροι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην δημοκρατία και στην πολιτική. Θεωρούν τη συμμετοχή τους σε αυτή ανώφελη καθώς όπως λένε: « Όλοι οι πολιτικοί ίδιοι είναι, τα κάνουν όλα για το χρήμα και την καρέκλα.». Όμως, δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτή την αδιάφορη στάση τους προκαλούν περισσότερη ζημιά στη δημοκρατία μας από οποιονδήποτε διεφθαρμένο πολιτικό. 

Όλη αυτή η στάση της αδιαφορίας είναι ζημιογόνα επειδή η έννοια της πολιτείας στηρίζεται στην έννοια του πολίτη. Στηρίζεται δηλαδή στους ανθρώπους που θα συμμετέχουν στα κοινά και θα δεχτούν να συνεργαστούν παρά τις όποιες ιδεολογικές ή προσωπικές διαφορές τους για το καλό της πολιτείας τους. Αυτοί που εύχονται να υπάρχει μεγάλη αποχή είναι οι λαϊκιστές, οι δημαγωγοί και οι εξτρεμιστές καθώς όπως μας διδάσκει η ιστορία, όλες οι δικτατορίες στήθηκαν επάνω στα θεμέλια της λαϊκής αγανάκτησης για την πολιτική και στην έλλειψη εμπιστοσύνης στους κυβερνητικούς θεσμούς.

 Γι αυτούς τους λόγους εμείς οι νέοι πρέπει να πάμε στο εκλογικό μας κέντρο και να ψηφίσουμε. Να αποδείξουμε με αυτόν τον τρόπο στους μεγαλύτερούς μας ότι έχουμε την αρμόζουσα ωριμότητα για να γίνουμε το επόμενο θεμέλιο στο οποίο θα στηριχτεί η χώρα μας και οι μεγαλύτεροι να αποδείξουν με αυτόν τον τρόπο σε κάθε διεφθαρμένο πολιτικό που θέλει να μας εκμεταλλευτεί για προσωπικό κέρδος ότι οι μέρες του σε εκλεγμένη θέση είναι μετρημένες. 

Συνοψίζοντας, η δημοκρατία και το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι δεν είναι κάτι το δεδομένο. Χρειάστηκαν αιώνες αγώνων και επαναστάσεων, και πολεμικών και ιδεολογικών, για να φτάσουμε εδώ. Και ακόμα και σήμερα απαιτείται να παλέψουμε για να κρατήσουμε την ελευθερία και τη δημοκρατία μας, αυτή την φορά στις κάλπες της 2ιης Μαΐου με την ψήφο μας. 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 6
Ανώνυμος
Ανώνυμος 03/05 - 01:53
Μπράβο
μικρέ και αθώε Παναγιώτη επέλεξες το κατάλληλο επάγγελμα να ακολουθήσεις, μελλοντικός πολιτικός ραγιάς μπράβο παλικαράκι μου γίνε και εσύ ένας από τους 300 χαραμοφαΐδες μπορείς.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 02/05 - 10:57
Η Ρωμιοσύνη είναι καταδικασμένη.
Εσείς οι νέοι αντί να ασχολείστε με αυτό το γυφτότοπο, σηκωθείτε να φύγετε έξω να γλιτώσετε, και να ζήσετε ως άνθρωποι με στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Η Ρωμιοσύνη είναι τελειωμένη, καθώς ακόμα και στις νέες γενιές μεταβιβάζονται όλα εκείνα τα στοιχεία που ανήγαγαν τους ρωμιούς στην κατάσταση που είναι σήμερα (πελατειακές σχέσεις, βόλεμα, ραθυμία, μισαλλοδοξία, επιπολαιότητα, οκνηρία, θρησκοληψία, αδιαφορία, αφιλοξενία κτλ). Φαντασιώσεις ότι ανήκουν σε μία ευγενή γενιά και όλοι τους θαυμάζουν, ενώ στην πραγματικότητα είναι περίγελως του δυτικού κόσμου. Νεολαία εξαρτημένη οικονομικά, μπλεγμένη με κομποσχοίνια, σταυρουδάκια, ναρκωτικά, αλκοόλ, παχυσαρκία, αγυμνασία, κόμματα, ομάδες, αποτελεί την πεθαμένη ελπίδα αυτού του τόπου.
Πολίτης
Πολίτης 01/05 - 23:05
Γνώμη
Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο , και κατέχοντας τη στοιχειώδη νοημοσύνη , συμπέρανα - εγώ ως κοινός θνητός , πως το παιδί εξέφρασε τις απόψεις του χωρίς να προτρέπει τους αναγνώστες να ψηφίσουν υπέρ κάποιου κομματος … Αντιθέτως , φαίνεται να παροτρύνει τους συνομηλίκους του να συμμετέχουν σε αυτή την δημοκρατική διαδικασία με απώτερο σκοπό την αποφυγή ΛΑΘΩΝ τού παρελθόντος . Έτσι λοιπόν , πρώτου μειώσουμε και προσβάλουμε ανώνυμα έναν άνθρωπο από μια ηλεκτρονική εφημερίδα , καλό θα ήταν να αναρωτηθούμε αν όντως όλα αυτά που γράφει είναι αβάσιμα ή αν εμείς οι ίδιοι έχουμε κόμπλεξ …
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 01/05 - 22:51
Πολιτική
Γιατί παιδί μου καλό θέλεις να ανακατεύεις μέσα στο βόθρο της πολιτικής; Κοίταξε τη ζωή σου και άσε τους Καλαμοκαβαλαρηδες μακριά σου. Ο Γάλλος πολιτικός Βολταίρος έλεγε. Η πολιτική είναι σαν το αποχωρητήριο βρώμικη αλλά και αναγκαία. Φιλικωτατα.
Φιλος
Φιλος 01/05 - 22:27
Φίλε μου
Φίλε μου Παναγιώτη κοίταξε τον εαυτό σου και τα λουλουδάκια και άσε τους ψήφους του ζητιάνου… μακριά από αυτούς είσαι πολύ μικρός για τέτοια πράγματα!!! Φιλικά στο λέω… προσπαθούν να σε βάλουν σε παγίδα αυτοί που κατέστρεψαν τα πάντα στο νησί!!!! ΜΑΚΡΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
Συμμαθήτρια
Συμμαθήτρια 01/05 - 22:23
Αιντε αιντε
Παναγιωτακη μην προσπαθείς να πάρεις την ψηφο μας στο μέλλον που θα σε βάλουν σε κάποια θεση.. Άστο..

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ