Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ακοντισμού Άννα Βερούλη υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ για την ευρωβουλή – Θα επισκεφτεί την Κω

16/04/2024
131 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μία διαχρονική φίλη της Κω η κα. Άννα Βερούλη που έχει δοξάσει την Ελλάδα με τα χρυσά της παγκόσμια μετάλλια στο ακόντιο, θα δοκιμαστεί σε έναν άλλο μεγάλο αγώνα, την πολιτική. Η μεγάλη κυρία του στίβου μετά την πετυχημένη της διαδρομή στην τοπική αυτοδιοίκηση ως αντινομάρχης Αττικής και αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Μιλώντας στο Βήμα της Κω και Ράδιο Πρώτο 91.5 δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα επισκεφτεί για ακόμη μία φορά την Κω για να καταγράψει τις ανάγκες και τα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας.

Η κα. Βερούλη αναφέρθηκε στις διαφορές που υπάρχει μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ευρωβουλής τονίζοντας ότι οι εκπρόσωποι στην Ευρώπη οφείλουν και μπορούν να ενισχύσουν τους δήμους και τις περιφέρειες με χρηματοδοτικά προγράμματα.

Όπως είπε, δίνει μεγάλη βαρύτητα στα θέματα αθλητισμού, στην παιδεία και στην εξέλιξη των παιδιών, στα δικαιώματα των γυναικών, το περιβάλλον, την εγκληματικότητα, την βία, την υγεία που πάσχει αλλά και το μεταναστευτικό που οι νησιώτες καλούνται να διαχειριστούν.

« Είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1981 συνεχόμενα. Ευχόμαστε ο κόσμος να εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για να είναι η Ελλάδα μας πιο δυνατή στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο οι επιδοτήσεις αλλά μία σειρά από ζητήματα που οφείλουμε να αναδείξουμε και να βελτιώσουμε. Δεν δέχομαι να ακούω στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ότι δεν έχει η Ελλάδα κράτος δικαίου.

Το μεταναστευτικό , τα παιδιά, τα δικαιώματα των γυναικών, ο αθλητισμός για όλους ως μέσο πρόληψης της υγείας ακόμη και η κλιματική αλλαγή που ζούμε, είναι θέματα που ρυθμίζονται από την Ευρώπη. Λόγω της κλιματικής κρίσης οι αμπελώνες μεταφέρονται προς το βουνό για να συνεχιστεί η παραγωγή.

Στον αθλητισμό υπάρχει ευτυχώς στην Ελλάδα ανάπτυξη σε σχέση με το παρελθόν όμως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και γιγάντωσης του λαϊκού αθλητισμού. Το δρομικό κίνημα στην χώρα μας είναι τεράστιο. Χιλιάδες άνθρωποι τρέχουν όταν πριν μερικά χρόνια ήταν μία χούφτα άνθρωποι στον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας με τους πολίτες να αντιδρούν επειδή έπρεπε να κλείσουν οι δρόμοι.

Στον αθλητισμό είμαστε όλοι ίσοι. Ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής, θρησκείας, πιστεύω. Αγωνιζόμαστε όλοι ισάξια για ένα καλό αποτέλεσμα. Ο ρόλος της οικογένειας παίζει σημαντικό ρόλο ώστε τα παιδιά να μην υποκύπτουν στο να χλευάζουν άλλους λόγω διαφορετικότητας ή κάποιας ευαισθησίας.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που όλα αυτά τα χρόνια μου δείχνουν την αγάπη τους και με εμπιστεύονται. Εύχομαι να μπορέσω να στείλω το ακόντιο στις Βρυξέλλες. Σύντομα θα βρίσκομαι στην αγαπημένη μου Κω όπου έχω συγγενείς και φίλους και έχω περάσει πολλά καλοκαίρια. Θα έρθω για να μιλήσουμε για τον αθλητισμό, την γυναίκα, τα παιδιά, την κοινωνίας μας και να μου μεταφέρουν οι Κώοι όσα πρέπει να κοιτάξουμε για να βελτιωθούν».

Λίγα λόγια για την Άννα:

Η Άννα Βερούλη ήταν η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια με χρυσό μετάλλιο σε μεγάλους αγώνες στην ιστορία του Ελληνικού Αθλητισμού.  Στα εγκαίνια του Ολυμπιακού μας Σταδίου το 1982, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό, ενώ την επόμενη χρονιά το 1983, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Ελσίνκι, που ήταν το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.


Η Άννα Βερούλη επίσης υπήρξε:

– Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αττικής 1990-2002 (Αθλητισμός – Παιδεία)

– Αντινομάρχης Αθηνών στην Υπερνομαρχία Αθηνών Πειραιώς με Υπερνομάρχη την Φώφη Γεννηματά σε θέματα Οικονομικών και Αθλητισμού (2003-2007)

– Αντινομάρχης Οικονομικών και Πρόεδρος του Διευρυμένου Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών Πειραιώς στην Υπερνομαρχία Αθηνών (2007-2012)

– Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ολυμπιακού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ) 2000-2004

– Μέλος της Εθνικής Επιτροπής για θέματα σχολικού Αθλητισμού στην ΓΓΑ (1996-2009)


Η κ. Άννα Βερούλη είναι:

– Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

– Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1981 έως και σήμερα και μέλος του τομέα Αθλητισμού του κόμματος.

– Μέλος της Εθνικής επιτροπής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑΘΗΝΑ 1997 –

Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ)

Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ